Pienoismallit.net

Porsche 934 Turbo RSR

Kremer Racing '76 DRM

DRM (Deutsche Rennsport Meisterschaft) oli saksalainen rata-autosarja, jota ajettiin vuosien 1972 ja 1985 välisenä aikana. Sarja muistetaan erityisesti vuonna 1977 mukaan tulleista 5-ryhmän levikehirmuista, mm. Ford Caprista.

Legendaarinen Porsche-kuljettaja ranskalainen Bob "Brilliant Bob" Wollek ajoi DRM:ssä vuonna 1976 Vaillantin sponsoroimalla koboltin vihreällä Porsche 934:lla. Auto oli yksityisen Kremer Racing-tallin kilpuri ja kausi oli Wollekille ja Kremerille menestyksekäs.

Tamiya julkaisi täysin uuden rakennussarjan 934 Turbo RSR:stä muutama vuosi sitten. Autosta saatiin kaksi eri boksausta, vihreä Vaillant ja oranssi Jägermeister. Sarja on "curbside", eli moottori on mallinnettu vain alapuoliselta osaltaan.

Malli on maalaattu tätä sarjaa varta vasten julkaistulla TS-Cobalt Green -spraymaalilla ja kiillotettu Tamiyan kiillotustahnoilla.

Kabiiniin on lisäilty muutamat sähköjohdot, nappulat, nupikat ja uusi vaihdekeppi. Näkyvin on kojelaudan päällä näkyvä melko jämäkkä päävirtakytkin. Ovipahvien vakiomalliset kiinnivetokahvat on tehty uusiksi muovilevystä. Kolmiulotteisuuttakin on lisätty paksuntamalla niitä muutamasta kohdasta. Turvavyöt ovat Hobby Designin turvavyösettiä. Pelkääjän puolen penkin kiinnityslevyt on myös rakenneltu muovilevystä.

Alustaan on lisäilty öljyputkia, vaihteensiirtovivusto, tulpanjohdot, taka kallistuksenvakaajan päät ja etujarrujen jäähdytysruttuputket. Lisäksi valutekniikasta johtuvia ylimääräisiä aukkoja on tukittu mm. vaihdelaatikon kohdalta.

Rengastekstit on maalattu ruiskulla sapluunan läpi ja kevyttä säistystä on lisäilty sinne tänne.

Kommentit

Kovin on siistiä työnjälki sekä maalipinta sileä ja kiiltävä. Olisiko jonkun dekaalin kohdalla aavistus appelsiinipintaa? Hienosti onnistunut malli kokonaisuudessaan sisutaa ja alustaa myöten.