Pienoismallit.net

Brewster Model 239

BW-352

Näin ilmavoimien juhlavuotena itselläkin muutama aiheeseen liittyvä malli joko työn alla tai suunnitteilla. Sivustoakin selaillessani huomasin, että en taida olla ainoa…

Tämä malli on aloitettu jo viime vuoden puolella, joten se ei soveltunut ryhmärakenteluun. Kyseessä on siis monille jo varsin tuttu Hasegawan pikku-Brewster, joka meni vaivatta kasaan. Hankin myös Kuivalaisen etsisetin ohjaamoa ja pyöräkuilua varten. Antennilanka on Uschi Van der Rostenin elastaanilankaa ja jarruletkut on Ez-linea. Siirtokuvat ovat sekoitus sarjan mukana tulleita (kansallisuustunnukset) ja erittäin heikolta InScalen arkilta. InScalen arkki taisi olla jo vuosikymmeniä vanha ja lisäksi printtaus oli osittain todella pahasti epäonnistunut. Esimerkiksi kansallisuustunnuksia ei voinut käyttää.

Maaleina käytettiin Ak:n Extreme metal-maaleja, Tamiyan rubber blackia sekä Gunzelta vihreää 320 ja RLM 04 keltaista. Kiiltävä lakka oli Alcladin Aqua Gloss. Varjostukset ja säistäminen toteutettiin Abteilungin öljyväreillä.

Vaikka rakentelu ja suurelta osin myös maalaus sujuikin vaivatta, niin viimeistelyn kanssa sekoiltiinkin sitten oikein huolella! Maaliruiskuni ja kompura sijaitsevat 30 km päässä ja ajattelin, että vedänkin viimeisen lakkakerroksen Mr. Hobbyn akryyli Topcoat -spraylla, jollainen sattui olemaan laatikossa. Tätä vielä pohtiessani päässäni alkoi takoa ajatus, että onkohan tämä sittenkään järkevää. Porilaisuuteen kuitenkin kuuluu, että jos ovessa lukee "vedä", niin se työnnetään auki ja mielellään vielä saranan puolelta. No piloillehan se pinta meni; lopputulos oli karhea ja pisarainen. Ryhdyin ensin varovasti pyyhkimään pintaa Tamiyan XF-20A:lla ja lopulta ryhdyin hiomaan koko mallia UMP:n kiillotustikulla. Tässä tohinassa menivät molemmat antennit poikki. Lopulta sain pinnan suht tasaiseksi. Pelastusoperaation jälkeen sain tehdä uudelleen varjostuksia ja säistämistä enkä koskenut pintaan tämän jälkeen.

Lopputulos on ehkäpä hieman liian kiiltävä ja edelleen paikoin rosoinen, mutta kaiken sekoilun jälkeen olen kuitenkin tulokseen suht tyytyväinen. Malli esittää Lentolaivue 24:n toisen lentueen vääpeli Eero Kinnusen konetta loppukesällä 1942. Sama kone oli alla, kun hän kaatui huhtikuussa 1943.

Kommentit

rhakaleh 1.6.2018 15:26 Vastaa lainauksella
No enpä keksisi viimeistelystä tai muustakaan mitään huomautettava. Toivottavasti pystyn itse vastaavaan, jos jollain ihmeen kaupalla saan joskus omani tulille.

On hieno Bylly-Waltteri ja niitähän ei galleriassa voi olla liikaa.
Hieno BW.
Hasen aihio on ihan hyvä lähtökohta, mutta muistakaapa se moottoripellityksen ja pyrstösiipien modaus, jotta saisi siitä täysin muototarkan.
Olli J. 1.6.2018 18:28 Vastaa lainauksella
Kiitos palautteesta rhakaleh ja Mika! Mukavaa saada kirjallistakin palautetta, kun arviointi näköjään heittelee kahdesta tähdestä viiteen tähteen! Vähemmästäkin menee mallari ymmälleen :).

Mietin tuota nokan muotoa rakennusvaiheessa, mutta päätin testata sen korjaamista sarjan mukana tulleen toisen koneen kanssa. Vielä ei kantti kestänyt. Mitäs noiden pyrstösiipien kanssa pitäisi oikein tehdä?
Olli J. kirjoitti:
Mitäs noiden pyrstösiipien kanssa pitäisi oikein tehdä?
Vähän terävämpikärkikisiksi kun viilaa. Katso Pienoismallilehden 3/97 numeron artikkeli.
Erinomainen BW! En kyllä ymmärrä sitä henkilöä joka tälle oli antanut:**🙄. Ja erinomainen yksilön valinta; hienoa nähdä muidenkin kuin Illun ja Hassen Bruustereita. Pintakäsittely yms. mielestäni erinomaista!! Etenkin pohja näyttää upealta. Ainoa kritiikinpoikanen tulee tuosta yläpintojen vihreän tummuusasteesta. Sävy on mielestäni juuri kohdillaan, mutta tummuusaste ehkä pykälän liian vaalea. Joo tiedän, että kohta joku kommentoi maalauksen skaala-ominaisuuksista… En vain voi silmilleni mitään.
Yhtäkaikki: todella hyvä aihevalinta, erinomainen toteutus! PIDÄN!!!!👍
Kaikkineen ihan mainio ja hieno malli.
Työtä on ollut, eli tuotahan se mallaus välillä on.
Kokoa, pura, kokoa, maalaa, hio, maalaa ym
Tykkään lopputuloksesta. On kyllä hyvin viety maaliin.
Olli J. 3.6.2018 10:39 Vastaa lainauksella
Kiitokset molemmille Petreille kommenteista!
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Ainoa kritiikinpoikanen tulee tuosta yläpintojen vihreän tummuusasteesta. Sävy on mielestäni juuri kohdillaan, mutta tummuusaste ehkä pykälän liian vaalea.
Mietin tätä tummuusastetta itsekin. Tapanani on korostaa esimerkiksi paneelien keskikohtia vaaleammalla öljyvärillä. Gunzen H320 oliivinvihreän sävy on lähtökohdiltaan hyvä, mutta täytynee ensi kerralla ruiskia perussävy astetta tummempana ennen öljyvärikäsittelyä.