Pienoismallit.net

Sherman M4A3 (75)

Tällä kertaa rakentelin 8 Armored Divisionin, 36. tankkipataljoonan, B-komppanian Shermanin numero B-17 vuoden 1945 maaliskuun Weselin motin ajoilta. Malli valikoitui, koska olin aiemmin keväällä yhteydessä vaunua ajaneeseen Kenneth Hummeliin ja ajattelin tehdä mallin kunnianosoituksena Hummelille ja hänen ikäpolvensa tekemille uhrauksille vapaan Euroopan puolesta. Weselin motti oli porukan rajuin taistelu. Lisää tietoa porukasta löytyy täältä.

Malli osoittautui aika hankalaksi mallattavaksi yhdestä oleellisesta syystä, vaunusta ei ole olemassa ainuttakaan valokuvaa. No, löysin muutamia kuvia Hummelin pataljoonan muiden komppanioiden dozer blade -vaunuista ja pientä taiteilijan vapautta hyväksikäyttäen päädyin tällaiseen lopputulokseen.

Malli on oikeastaan yhdistelmä kahdesta eri laatikosta (Dragonin 6698 ja Academyn 13207). Jouduin yhdistelemään osia eri sarjoista, koska Dragonin malli oli muuten suht oikein (verrattuna muiden komppanioiden vaunuihin), mutta tornin kupoli oli vääränlainen ja siitä puuttui edestä Dozer Blade, jollainen Hummelin vaunuun kuului.

Nimikyltti on Fredericus Rexiltä, ja alusta on Seppo Linkisen tekemä. AJ:lta saatu apu näytteli taas suurta osaa, lähinnä merkintöjen saralla, suuret kiitokset taas siitä. Ylimääräiset roinat tulivat sarjojen mukana ja takakannella olevan laatikon pressun tein alumiinifoliosta. Maaleina ja muina sotkuina käytin lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteita.

Hummelista muuten löytyy netistäkin googlen haulla aika pitkä haastattelu, jos jotakuta kiinnostaa.

Kommentit

Hienosti pintakäsitelty ja säistetty. Minusta se on monesti se näkyvin ja haastavin vaihe rakentamisessa, joka ei anna anteeksi ylilyöntejä tai epärealistisuuksia. Mutta tämä näyttää hienolta. Varsinkin kurat puskukauhassa (sekö se on suomeksi) ovat oikean näköistä. Telat ovat varsinkin onnistuneet. Oliko ekstraleveät telat standardina mukana paketissa?
Esko P. 30.5.2018 20:21 Vastaa lainauksella
Kiitti! Joo telat on Dragonin sarjasta.
Komia toteutus! Minä tykkäjän kovasti!

yst.terv. Seppo V
Moi Esko,

Tyylikäs M4A3 puskulevyllä, malli joka miellyttää. Ehkä himpun verran olisin itse lisännyt likaa ja mutaa pyörästöön, teloihin ja ylärungon alaosiin, koska malli esittää maaliskuussa liikkunutta yksilöä. Toisaalta, kyllähän vaunuillekin tehtiin alapesu ja niitä putsattiin, huollettiin pidettiin muutenkin kunnossa. Niin tai näin, hieno malli!

t. Jake
Esko P. 1.6.2018 22:22 Vastaa lainauksella
Paljon kiitoksia kommenteista!
AJ 4.6.2018 11:47 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Hienosti onnistunut Kenneth Hummelin #B-17 Dozer Blade M4A3 Sherman. Erittäin näyttävän vaunumallin olet saanut aikaiseksi, vaikka puskulevy-Shermanin rakentaminen ei ole sieltä helpommasta päästä…

Erinomainen vaunumalli kaikin puolin, hienoa työtä! Nyt puuttuu ympäriltä vain se Weselin motti dio… Parhain terveisin, AJ