Pienoismallit.net

Hawker Hurricane Mk.I

HC-452

Päätin rakentaa Tamiya/Italerin Hawker Hurricane Mk.I -hävittäjän täysin tietoisena siitä että tämä on toinen mallini parinkymmenen vuoden tauon jälkeen ja siksipä pääasiallinen tavoitteeni olikin kohentaa ruosteessa olevia taitojani ja saada aikaan omaa silmääni miellyttävä versio tästä klassisesta hävittäjästä. Tavoitteeni on tulevaisuudessa mallailla vuosien 1939-45 välisen ajan kalustoa niin lentokoneiden kuin panssareidenkin osalta, mutta nykytahdilla näyttäisi siltä että minulta valmistuu max malli/vuosi, joten uusia tuotoksia ei ole luvassa ihan hetkeen. Toivotaan kuitenkin parannusta työtahtiin!

Hurricanesta itsessään en kommentoi sen enempää, mutta tämän koneyksilön valitsin siitä saatavien hyvien referenssikuvien, kelpo inSCALEN:n siirtokuva-arkin ja Eduardin aftermarket osien (viisipuolaiset pyörät) vuoksi, joilla sinänsä huonohkosta rakennussarjasta sai siedettävän. Onneksi olen rauhallista sorttia, sillä runkopuolikkaiden yhteensovittamisessa meni ilta jos toinenkin eikä asiaa parantanut moottorin katteiden sitäkin epätoivoisempi kiinnityssavotta. Harkitsin tupakoinnin aloittamista..

Maaleina olen käyttänyt Vallejon akryyleitä ja ruiskuna iwata NEO:a. Rankemman säistämisen jätin tekemättä, sillä sitä en hallitse vielä riittävällä tarkkuudella ollakseni tulokseen edes etäisesti tyytyväinen. Muutamia kulumajälkiä sekä öljy/lentobensiinitahroja ja roiskeita lisäilin omaa silmää miellyttävällä tavalla käyttäen Abteilung 502 öljyvärejä sekä Vallejon chipping solutionia.

Lopputulemana arvioisin että tavoitteeseen päästin, sain uusia kokemuksia niin hyvässä kuin pahassa sekä taitotasoni koheni hippusen verran. Tästä on hyvä jatkaa muihin projekteihin!

Kommentit

Jos tämä on pitkän mallaamattomuuden jälkeinen koevedos, niin taidanpa lopettaa oman mallaamisen kokonaan🤪
Erinomainen lopputulos! Niin rakentamisen, maalaamisen, maalin sävyjen yms. puolesta!! Ainoa kysymys tulee noista siiven alapuolen kansallisuustunnuksista. Olivatko nuo hakaristit nk. kapeaa mallia oikeassa koneessani?
Joka tapauksessa: pidän!!!!
Samaa mieltä Petrin kanssa ennen kaikkea noista tunnusten kapeuden kanssa.
Kivasti on mallarintaidot juurtuneet aikaisemmista ajoista.

Nätti malli ja on kai odotettavissa lisääkin lähiaikoina?
On siisti ja hyvin maalattu Hurricane. Tosiaan miellyttävän näköinen.

Kyseenalaistuksia - en tiedä, mutta olettaisin:
- Suomi-Hurricaneissa ei ollut peilejä
- koneen alapuoli on maalattu tehtaalla, luulisi esim W/T -merkintöjen häipyneen siinä yhteydessä
- olisiko tämän koneen alapuoli sininen, se kun on maalattu vasta 1943? (Vai onko tuo väri sininen…?)
- tosiaan hakaristit lie maalattu siiven allekin uudestaan muun maalauksen yhteydessä - leveä hakaristi!
- minun makuun ylisäistetty, konetta ei ole käytetty juuri lainkaan, likaisuus tulee ulkona seisomisesta.

Keltainen paistaa valkoisen siirtokuvan läpi. Hankala paikka, ei kannattaisi maalata keltaista tulevan siirtokuvan alle, mutta on hankala teipattavakin.

Siivenkärkivalot on vaikea paikka. Olet maalannut koko valot, oikeasti peitelasi taitaa olla kirkas ja sisällä pieni värillinen lamppu. Oikeassa siivessä vihreä lamppu…

Nää nyt on turhaa nillitystä, hyvä malli!
Hyvä malli, itse olisin käyttänyt Airfixin uutta Mk.I Suomi koneeksi kun se on varsin hyvä, mutta olet oikein hienosti saanut tästä Italerin mallista ihan näyttävän.
Siirtokuvat on hieman liian läpikuultavat, mutta taitaa olla tuo Inscale ominaisuus joka on aiheutanut tuskia myös muille niitä käyttäneille.
No nyt näitä Hurricaneja pukkaa oikein urakalla :-). Varsin hienon Hurricanen olet saanut aikaiseksi, eikä uskoisi että mallailusta on todellakin taukoa 20 vuotta! Mielestäni kone näyttää varsin sopivasti säistetyltä ja väreiltään muutenkin onnistuneelta. Kuten Sakarikin mainitsi, tuon peilin olisi voinut jättää pois ja kansallisuustunnukset myös siivissä muutettiin normaalisakaraisiksi peruskorjauksen yhteydessä, samoin alapuolen väriksi tuli DN-sininen. Tämän HC-452:n maalaus tehtiin 16.2.1943. Hieno malli kuitenkin, pidän!
Joo, ei todellakaan uskoisi että mallailussa on ollut pitkää taukoa. Hieno Hurricane joka on selkeästi huolella rakennettu ja säistämistäkin olet ihan onnistuneesti toteuttanut. Itse en ota kantaa siihen miten tämä malli sijoittuu esikuvaansa nähden, vaan arvioin tässä tapauksessa yleistä rakennusjälkeä.

Tästä on hyvä jatkaa, ja jos taso on tätä niin hienoja malleja on varmasti sieltä suunnalta tulossa!
AJ 7.6.2018 14:55 Vastaa lainauksella
Moi Teemu, Kaikki rakentava kritiikki on jo edellä annettu, joten kehun ja komppaan kehuja yllä. Pitkän tauon jälkeen erinomaista työtä; nätti Suomi-Hurricane, jota kelpaa katsella. Hieno lekomalli! Parhain terveisin, AJ