Pienoismallit.net

Nissan Gloria 280E

"Gulf"

Aoshiman patterikoteloalustainen Nissan Gloria rakenneltuna tuollaseen "patinalook" tyyliin. Usein näissä näkee korin olevan hyvinkin ryytyneen näköinen, mutta vanteet, tekniikka ja sisusta saattaa olla aivan toista maata. Siksi tässä nuo vanteet ja sivuputket kiiltelee puhtauttaan, samoinkuin sisustassa on sitä "new car-tuoksuista" tunnelmaa. Ensimmäinen kokeilullinen tutkimusmatka hiuslakan ja merisuolan käyttöön säistämismaalaushommia tehdessä. Myöskin ensimmäistä kertaa tuli käytettyä öljyvärejä pienoismallia maalaillessa, ja kyllä tykästyin heti. Nuita isompia ruostelänttejä on maalattu siis öljyvärein ja mukavan helposti sitä sai sävyteltyä ja haettua sellasta tyyliin sopivaa ruostetta, pieni paakkuuntuminen ja epätasaisuuskin tuossa maalissa oli vain plussaa.. Hyvin kesti myös nuo kaikki litkut, öljyvärit ja säistyspölyt akryylilakkaamista ruiskulla, myös tällaisen amatöörimaalarin käsittelyssä. Gulf-teema on aina niin helppo valinta, on se niin nätti.. :)

Skrätsinä tähän on tehty nuo sivuputket 2mm alumiinitangosta joita paikalleen turatessa onnistuin liimaamaan myös etuakselin kääntymisominaisuudet tönkkiin.. Alustassa on myös toimivat jouset, jotka Aoshiman suunnittelupöydän kukkasena kuitenkin onnistuivat jumimaan toiseltapuolen etupäästä pohjaan, siksi auton asento on tuollainen toispuoleisen kenottava.. Toisaalta hauskannäköinen nuinkin, mutta muistaessani koitan ronkkia tuota juminutta etujousta jotta asennon saa balanssiin.. Ajovaloumpiota myös parantelin lisäämällä sinne muovilevyä peittämään ilmeisesti led-valojen johtoja varten tarkoitettuja reikiä, lisäsin sinne samalla myös polttimon jonka sipaisin Tamiyan clear yellow värillä. Muuten kaikki umpioiden heijastinpinnat on värjätty Molotow kromilla. Anteeni syntyi ompeluneulasta ja siinä oleva ketunhäntä rautalangasta jonka päälle on pyöritelty paperimassaa ja siveltyä pikaliimaa. Sisustaan tulostin japanilaisia autolehtiä, onpa siellä aski Lucky Strikeäkin. Japaninliput niskatukiin on maalattu, mutta sisäkatossa oleva iso lippu on tulostettu paperille (näkyyköhän edes kuvissa) Sivuikkunoiden kohdalla päädyin avaamaan etulasit, kun ne kerran oli helposti irtiotettaviksi suunniteltu. Nuo osittain näkyvät etuikkunat on asetaatista muotoon leikatut.

Loppukasaamisvaiheessa kohtasin sovitusongelmia kojelaudan, ovipaneelien ja alustan osalta. Tässä on suunniteltu kojelauta ja penkit liimattavaksi alustaan kiinni, kun taas ovipaneelit liimataan kiinni koriin ennen loppukasaamista. No nyt nuo ovien käsinojat ahisti melkoisesti kojelautaa vasten kun alustaa laittoi paikoillee, ja näin ollen mallin kyljetkin pullotti melko paljo ulospäin. Korjauksena ei auttanut muuta kuin kammeta alusta pois paikaltaan ja vuoleskella siivu nuista käsinojista pois, siirsin hienovaraisesti myös kojelautaa hieman eteenpäin jotta kaikki tarvittavat millit olisi käytössä alustaa sovittaessa. Jälkiviisaana tekisin tämän ehkä siten että kokeilisin liimata tuon kojelaudankin kiinni koriin ennen alustan laittamista. Tätä kun ei oikein voi sillain perinteisesti kasata että kaikki sisustan osat olis kiinni alustassa tai lattiaosassa. Alustaa en detaljoinut millään tavalla koska se kaikkien mun kriteerien mukaan oli onneton esitys, joten siitä ei ole kuvaakaan. Sisustasta lisään kuvan tuonne työvaihekuva-osioon..

Että tämmöstä tälläkertaa, kehut ja haukut tervetulleita.. :)

Kommentit

Onnittelut!
Aika "räyhäkkään" näköinen. Oikean takaoven ja etuoven ero pistää silmään. Muuten hieno malli!

YT
Kalle
No jo,nyt on mallikkaan komia.Sopivasti kaikkea kivaa löytyy kun aikansa tutkii kuvia.Itellä hankintalistalla moinen 1/1 koossa.
Kiitokset.. Jos tuo takaovi pistää silmään niin sillon se on ajanut tehtävänsä :D
Onpas hyvännäköinen huononnäköinen auto. Säistys ja "ruostutus" hyvin toteutetut, sisustan ideat myös. Listojen ja maskin kromeissa näyttää olevan osittain hieman kuppaiset pinnat, mikä sopii rakantelutyyliin hienosti.
Sivuputket näyttävät roikkuvan uhkaavan lähellä maan pintaa, ja niin on varmaan tarkoituskin haettaessa romumaista ilmettä.
Ainoa miinusmerkki piirtyy silmään sisustan mustavalko-ruuduista, joiden maalirajat ovat epätarkat. Lienevät pensselillä vedetyt? Jos kyllä, niin seuraavalle kerralle harjoituksiin haastetta teippausten muodossa? Idea on toki hyvä, samoin moni muu sisustan yksityiskohta. Lucky Strike -aski on ihan huippu!
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Ainoa miinusmerkki piirtyy silmään sisustan mustavalko-ruuduista, joiden maalirajat ovat epätarkat. Lienevät pensselillä vedetyt? Jos kyllä, niin seuraavalle kerralle harjoituksiin haastetta teippausten muodossa? Idea on toki hyvä, samoin moni muu sisustan yksityiskohta. Lucky Strike -aski on ihan huippu!
Kiitos.. Nui ruudut on tosiaan pensselillä suditut.. Vähän parantelin nuita rajoja lopuksi ohuella Molotow black liner tussilla.

Tupakkiaskistä töröttää myös yks tupakka, ohuinta rautalankaa mitä löytyi pätkä ja pää oranssiksi.. Se tosin ei tuosta kuvakulmasta näy.. :)