Pienoismallit.net

1973 Dodge Challenger

Tavanomaista nopeammin kasattu automalli, ja ensimmäinen pajaltani valmistunut muskeliauto sitten vuoden 1988. Tosin olihan tuo pajakin suljettuna melko pitkään, mutta… no niin, itse asiaan: Eli siis ARII:n lanseeraama rakennussarja ja sen kokoaminen.

Laatikon kuva on houkutteleva ja aukeavat ovet houkuttelivat lisää. Kannen avauksen ja sisältöön tutustuminen toivat pettymyksen erittäin pelkistetystä totetuksesta. Pohjalevy on hyvin ylimalkainen, moottori sinne päin, ikkunoiden valujälki surkea eli käyttökelvoton, kromiosat mitä sattuu. Pohjasta ja takapenkkien alta sekä edestä sentään löytyi patterikotelo!

Hyvää oli korin muotoilu ja valujälki sekä ovien istuvuus. Sarjan rengastus oli ihan OK, mutta halusin takapäätä alemmas. AMT:n vanne/rengas-yhdistelmä sopi, tosin kromi olisi ehkä pitänyt himmentää kuvastamaan alumiinivanteita. Patterikotelo sai kyytiä, ja takapenkin jalkatila uuden lattian sekä kumimatot ruutumuovilevystä. Etupenkkiläisille on samanlaiset mutta vähän isommat. Kojelautaan tuli porattua mittariaukot ja mittaridekaalit löytyi Revellin arkista. Ilmanputsari piti vaihtaa, ja sen kuten muutkin konehuoneen kromiosat, sävytin Tamiyan Smoke-kuultomaalilla.

Moottorin detaljointi jäi vain sytytysjohtojen ja muutama kuumavesiletkun asennusten asteelle tällä kertaa.
Peilit olivat ihan hanurista ja taiteilin heijastuspinnan kovasta tarramuovista, johon päälle Molotowin kromikynää kirkasteeksi. Ao. kirjoitusväline olikin ekaa kertaa käytössä ja havaitsin sen maineensa veroiseksi.
Korin värityksestä vastaa sekoitus Tamiayn kultaa (X-12) ja kuultokeltaista (X-24) suhteessa 1:1 ruiskulla vedeltynä. Lakka on myös Tamiyaa (X-22). Peräpaneeli on mustaksi maalattua Bare Metal Foilia, johon DODGE-teksti tuli näkyviin asetoniin kastettua korvapuikkoa heiluttamalla.

Kommentit

Karusta sarjasta rakentui siisti Challe. Tosi nätin maalisävyn olet sekoitellut ja pintaan ruiskuttanut, jota onnistunut vinyylikatto vielä korostaa. Tämä Arii on mulle ihan vieras valmistaja enkä tämmöistä 73 Challea ole mallina nähnytkään ennen. Maski ja takavalot vissiin on erona yleisempään 70 vuotiseen? Vanteet joo olisi kaivanneet hieman himmennystä. Sisus on ok, mutta etupenkeistä jos sivaltaisi millin pari pois alareunasta, niin eivät olisi niin korkeat ja ratin ja penkin väliin jäisi enemmän tilaa. Noi vihreät letkut hmmm no makuasia. Mutta komea kokonaisuus!
Kiitos, Ismo!
Juuri maskin takia valitsin tämän rakennussarjan enkä Revellin '70-mallia. Käsittääkseni maski vaihtui v. 1972. Jos tämän haluaisi rakentaa kunnolla, niin täytyisi ottaa Revellin sarjasta melkein kaikki osat koria lukuunottamatta. Googlen "kuvagalleriasta" löysin muutaman esimerkin sellaisesta.
Konehuoneessa lohkon, sytytysjohtojoen ja lämppäriletkujen vihreä/keltainen värimaailmavalinta oli tarkoitushakuinen keväinen kannanotto (- en tosin tiedä mihin…), ja toisaalta onhan noita vihreitä letkuja oikeissakin autoissa. Muskeliautoon tietysti paremmin sopisi musta tai teräspunos.
Kaunis "Haastaja". Vaikka henkilökohtaisesti enemmän tykkäänkin -70 mallista, jota pidän -68 Chargerin ohella kauneimpana koskaan tehtynä autona. Eikä se tämän päivän "Hellcat" tuosta kaartista kauas jää…

YT
Kalle