Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-6

MT-416 "Turkin sota"

Tamiyan mersu maalattuna suomalaiseen sodanjälkeiseen kaavioon. Rakennettu lähes suoraan laatikosta. Lisätty ohjaamoon syövyteosia, rungon kylkeen venturiputki sekä purjehdusvalot siiven kärkiin. Tähän piti myös rakentaa konekiväärikamera kuomun etuosan päälle, mutta se sitten jäi tekemättä.

Sarja oli oikein mukava rakennettava, tein myös mukana tulleet osat avonaiselle moottoripellitykselle, mutta valmis malli kuvattuna pellit kiinni.

Maaleina käytin Tamiyan ja Xtracolorin tuotteita. Yläpuolen sävy on sekoitettu silmämääräisesti ja alapuolella on sodanaikainen RLM 76 -sävy (tätä yksilöä ei ole ylimaalattu kotimaisella harmaalla alapuolelta).

MT-tunnuksien siirtokuvien reunat jäivät hieman ikävästi näkymään, pehmentämisistä huolimatta.

Esikuvana toiminut yksilö MT-416 osallistui Turkin sota -nimiseen ilmasotaharjoitukseen vuonna 1950. Sotaharjoituksessa vastakkain olivat Keltainen joukkue (HävLLv 31 (16 MT-konetta), HävLLv 33 (9 MT-konetta) ja It. Ptri It. R 2:sta) sekä Sininen joukkue (HävLLv 41).
Keltaisen joukkueen kotikenttä oli Selänpäässä ja Sinisen joukkueen Luonetjärvellä Tikkakoskella. Sinisen joukkueen päällikkönä oli Eino Luukkanen ja keltaisen Erkki Heinilä.

Harjoitus nimettiin nähtävästi Majuri Reino Turkin mukaan.

Kommentit

Nyt on kyllä Mersu! Todella upea!! Ja mielestäni sopivan rähjäinenkin, koska muistaakseni tuo ”Turkin sota” käytiin kesällä -50. Ja tuolloinhan suomalaiset Mersut oli jo lennelleet puolen tusinaa vuotta…
Pidän todella paljon! Joskin oman räpellyksen vertaaminen sinun mallisi saa häpeän kyyneleet nousemaan poskille🤪
Hieno malli, ei voi kuin kehua!

YT
Kalle
Hienosti toteutettu mersu. Esikuvan mukainen rähjäisyys on tavoitettu hienosti. Uusi Tamiyan mersu kyllä houkuttelee, mutta ensin pitäisi saada pari Eduardia alta poies…
Reissussa rähjääntynyt Mersu. Kaikin puolin näyttävää jälkeä. Hyvännäköinen kokonaisuus jossa yksityiskohtiin on panostettu. Väritys on ilmeisesti maalausohjeen mukaan.

E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Reissussa rähjääntynyt Mersu. Kaikin puolin näyttävää jälkeä. Hyvännäköinen kokonaisuus jossa yksityiskohtiin on panostettu. Väritys on ilmeisesti maalausohjeen mukaan.

E-P
Kiitos! Yläpuoli on suomivihreä silmämääräisesti sekoitettuna ja alapuoli RLM 76.
Onse Mersu vaan kaikista kaunein kone, eikä mallissakaan ole mitään vikaa!

-JT
Nyt kun katselin tarkemmin tuota kuvaa, jossa esikuva on kuvattu tuolloin kesällä -50, nousee mieleen yksi kysymys. Oliko laskutelineiden varsien väri jotain muuta kuin olit malliin laittanut? Näyttävät alkuperäisessä kuvassa varsin vaaleilta. Eli oliko maalattu alapuolen värillä; RLM76?
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Nyt kun katselin tarkemmin tuota kuvaa, jossa esikuva on kuvattu tuolloin kesällä -50, nousee mieleen yksi kysymys. Oliko laskutelineiden varsien väri jotain muuta kuin olit malliin laittanut? Näyttävät alkuperäisessä kuvassa varsin vaaleilta. Eli oliko maalattu alapuolen värillä; RLM76?
Totta puhut, paljon mahdollista. Nyt vasta itsekin huomasin seikan.
Hienosti rakennettu Mersu ja vielä harvinaiseen teemaan "Turkin sota". Ensin ajattelin että … mitä mitä ihmettä … kun ensin luin pelkän otsikon ;-).

Huolellisesti rakennettu ja säistämiset tehty myös taidolla, maalin kulumat hyvinkin aidon oloisia. Hieno kone!
Taattua laatua kuten sun mallit aina on. Lopputulos upea, lisää näitä!
AJ 19.5.2018 23:36 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Kaikinpuolin erinomainen Suomi-Mersu, komppaan kehuja. Erityiskiitos esikuvan valokuvasta. Hienosti on kaikki paketissa; taustoitus, rakentaminen, maalaus, säistys ja viimeistely. Esikuvansa oloinen ja näköinen lekomalli ja Mersut ovat aina nättejä lekoja. Ehdottomasti viikon malli. Loistotyötä, Antti! Parhain terveisin, AJ
Onnittelut ansaitusta Viikon Mallista!
YT
Kalle
AJ 21.5.2018 09:58 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Kertakaikkiaan upea Mersu, joka olisi hienoa nähdä livenä. Terkuin, AJ
Kiitokset kaikille kommentin antaneille!
Perhanan hyvä 50 luvun tunnelma Mersussa!
Kimmo K. 24.5.2018 10:42 Vastaa lainauksella
Upea Mersu ja onnittelut Viikon Malli -tittelistä! Siiven kärkien purjehdusvalot ovat erityisen hyvin onnistuneet 1/48-skaalassa - ainakin se, josta on lähikuva :-).

Monet sanovat, että tällä saitilla ei voi olla liikaa Mersuja. Minä sanoisin, että suomalaisia sodanjälkeisiä Mersuja ei voi olla koskaan liikaa. Ja tämä on ehdottomasti yksi upeimmista. Ei mitään nillittämistä.
PhantomII 26.5.2018 20:04 Vastaa lainauksella
Meinasi jäädä tämä Mese huomaamatta! Jos äskeinen Mersu oli komea, on tämä ainakin kiinnostavampi, juuri tuon sodanjälkeisen kaavion takia. Komea on tämäkin ja lisäplussat kaaviosta.

1/48 mittakaavaan mielestäni kuuluu tämän tasoinen detaljointi, koska tässä mittakaavassa alkaa jo yksityiskohdat erottua paremmin kuin 1/72 mittakaavassa, jossa siinäkin pieni lisädetaljointi antaa lisäpotkua.