Pienoismallit.net

Junkers Ju87B-1

Stuka

Tämä konehan ei mitää esittelyitä kaipaa, eräs sodan ikoneista Espanjan sisällisodasta katkeraan loppuun. Junkers Ju 87 suunniteltiin syöksypommittajaksi "Stuka" kutsumanimi tulee Saksan Sturzkampfflugzeug sanasta joka yksinkertaisuudessaan tarkoittaa syöksypommittajaa, eli periaatteessa kaikki syöksypommittajat olivat Stukia. Tämä mallintamani on alkupään malleja ja tässä ei vielä Jerikon pasuunoita ole, pommikuorma on vielä jokseenkin vaatimaton 4xSC50 ja 1XSC250 pommein kun myöhemmin siinä saattoi olla 1XSC1800 jonka jäljestä voi Tuntemattoman Rahikaisen sanoin sanoa että "vaan on se korkia tuo pilivi minkä pommi tekköö"

Käpistelyn uhriksi valikoituin Airfixin new tool 1/48 skaalassa joka oli loppujen lopuksi varsin hyvä koottava, muutamia paikkoja missä valu oli jäänyt vajaaksi ja muutama ejektorin jälki paikoissa missä sitä ei saisi olla, mutta kaikenkaikkiaan kelvollinen malli. Se joka haluaa tästä kunnollisen, ostaa ainakin resiini jakkarat ja ehkäpä metalliset aseet, pakosarjatkin saattaisivat olla tyydyttävämmät AM sarjana, kabiinista saa ihan hyvän pienellä laitolla, eikä minusta esimerkiksi kaipaa etsejä ollenkaan, kuomumaskit sen sijaan kannattaa hankkia, itselle tuli ensimmäisen kerran vastaan se että sisäpuoli piti erikseen maskata, töppösormet meinasi saada kohtauksen. Tein mallin konepeitto kiinni, kun en jaksanut viritellä kenttädioraamaa, ehkäpä jos teen R-2 aavikko camossa niin tiedossa voisi olla pölyinen kentä Libyassa. Maalattu kaavioon RLM 65,70,71 Tamiyan maaleilla, kontrastista tuli hieman liian jyrkkä, mutta toisaalta tykkään että sirpalekaavio tulee hyvin näkyviin, ehkäpä RLM 70 olis pitänyt taittaa hieman vaaleampaan sävyyn, mutta en tajunnut kuin vasta sitten kun vedin lakan pintaan ja se tummensi entisestään tuota mustanvihreää, no joo on malli mitä on, halusin laittaa tämän esille kun ei kovin montaa 48 skaalan uuden muotin Airfixin Stukaa vielä ole galleriassa. Kuvia on enemmänkin, mutta kun niitä ei galleriaan enempää mahdu niin sillon ei, tosin eihän se kummemmaksi muutu lisäkuvien myötä jos ne on ihan samaa schaibaa mitä nämä :)

Kommentit

Hyvännäköinen Stuka! Itseäni tuo 70/71 kontrasti miellyttää!! Mitä Tamiyan maaleja käytit? NATO Green ja Black Green?? Alapuolella olet onnistunut todella hienosti dekaaleissa syöksykarrujen kohdalla! Vai maalasitko nuo ko. kohdat? Ja kyllähän tuollaisessa kabiinissa maalausmaskit pitävät paikkansa! Erinomaisesti maalattu.
Pidän!!
Jonkka 9.5.2018 09:21 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää ja olen Petrin kanssa samaa mieltä että maalauskaaviossa pitää olla riittävä kontrasti, mitä järkeä olisi maalata kahdella lähes samalla sävyisellä kun voisi vähemmällä vaivalla vetää monoksi. Omallakin ostoslistalla on tämä samainen Airfixin Stuka kun päätin etten Italerin huonompaan vaihtoehtoon kajoa. Siksi etenkin nuo kuomun haasteet ovat netin arvosteluartikkeleista jo tutut ja on kiinnostavaa kuulla miten ne taklasit.
Jonkka kirjoitti:
Siksi etenkin nuo kuomun haasteet ovat netin arvosteluartikkeleista jo tutut ja on kiinnostavaa kuulla miten ne taklasit.
Kuomu oli itselle pienoinen ylläri kun olen tottunut että kaikki tehdään päällepäin ja tajusinkin vasta maskatessa että sisäpuoli vaatii oman osansa, nyt jälkeenpäin olisin tehnyt kaiken toisin, eli sisäpuoli ensin ihan valmiiksi ja kun sen lopputulos on tyydyttävä, niin voi ulkopuolen sitten lopuksi maskata oikeaan kuosiin ja antaa olla sinne viimeistelyyn asti paikoillaan. Maalaamalla pääsee korkeintaan tyydyttävään lopputulokseen, ohuet raamit päästävät helposti valon kuultamaan maalipinnan läpi, itse yritin kompensoida sitä maalaamalla väliin metallivärillä joka hieman estää valon läpäisyä. Valmiit maskit helpottaa urakkaa kummasti ja kyllä mulla se yksi ilta meni siinä tuhertaessa kun itse väsäsin kaiken.
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Mitä Tamiyan maaleja käytit? NATO Green ja Black Green?? Alapuolella olet onnistunut todella hienosti dekaaleissa syöksykarrujen kohdalla! Vai maalasitko nuo ko. kohdat?
XF27=RLM70, XF81*9+XF2*1=RLM71 ja XF23*1+XF2*1=RLM65
Palkkiristit on dekaalit ja syöksyjarruissa maalattu (ihan käsivaralla)
Samaa mieltä muiden kanssa että sävyt näyttävät hyvältä, ja ei tuossa liikaa kontrastia tunnu olevan. Airfixin uutta stukaa ei tosiaan taida olla täällä, eli senkin puolesta hyvä lisäys. Mitäs tähän muuta kuin että hyvin ja huolella toteutettu stuka!
Kokonaisuutena ihan siisti Ju-87. Työn laatu on moitteetonta. Henkilökohtaisena mielipiteenä värien kontrasti on hieman raju, ainakin omalla näytöllä. Menee makuasioiksi.

E-P
AJ 26.5.2018 22:40 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Komppaan kehuja yllä; hienosti onnistunut Ju 87B-1. Tykkään värien kontrastista; uusissa Luftwaffen koneissa tuo vihreiden kontrasti oli hyvin selkeä ja näkyvä. Ajan myötähän kontrasti sitten pehmeni lian, kulumisen, pölyn jne… myötä.

Erinomainen Stuka, kyllä tykkään ja kiitokset Airfixin sarjan kuvauksesta. Ei mitään nillitystä ja narinaa, pelkästään kehuja, kerrassaan mainiota työtä - hyvännäköinen Stuka kaikinpuolin ja maalaus on tosiaan mennyt aivan nappiin. Junkers Ju 87 Stuka alatyyppeineen lienee ilmailuhistorian pelottavimman ja häjymmän näköinen sotilaslentokone.

Tämä voisi olla myös hyvin viikon malli, mainiota lekomallausta! Parhain terveisin, AJ