Pienoismallit.net

Porsche 911 GT2

"Taisan Starcard"

Porsche 911 GT2 syntyi alunperin tarpeesta kehittää autourheilun luokitusvaatimukset täyttävä versio Porschen 993-sukupolven 911:stä. Tuotannossa malli pysyi vuosina 1993-1998. Autossa on takaveto ja 3.6-litrainen kutoskone sisältää tuplaturbot ja kehittää 424 hevosvoimaa, huippunopeuden ollessa 301 km/h. Autoja käytettiin 90-luvun puolivälissä laajalti endurance-sarjoissa, mm. Le Mansin 24 tunnin ajossa, ja auto esiintyi myös vuonna 1995 Belgian F1-kilpailun turva-autona. kilpaversion lisäksi myös katulaillisia autoja rakennettiin 57 kappaletta.

Vuoden 1995 Japanese GT Car Championships (JGTC) -sarjassa Team Taisanilla oli käytössään kolme Porsche 911 GT2 autoa. Jokainen näistä autoista voitti yhden kilpailun tuoden tiimien ykkössijan Taisanille. Rakentamani malli esittää autoa #33 jonka kuskeina toimivat S. Matsuda ja K. Iida. Pari voitti Mt. Fujin kilpailun. Tiimin autot ovat väritykseltään sen verran tyylikkäitä omaan silmääni, että päädyin suoraan niihin, vaikka ensin katselinkin mahdollisia saman vuoden Le Mans -autoja. Jostain syystä tuntui olevan täysin mahdotonta löytää netistä kunnollisia referenssikuvia vuoden 1995 Taisan -kalustosta, vaikka luulisi Japanista löytyneen muutaman kameran 90-luvullakin.

Tamiyan sarja on ihan peruslaadukas, mutta halusin mukaan perussarjaa enemmän detaljointia, joten käytin lisäksi Hobby Designin suht kattavaa fotoetsisarjaa, sekä muita yksittäisiä aftermarket-osia ja joitain scratchista rakennettuja detaljeja. Aloitin projektin jo vuonna 2013, mutta rakentaminen (ja koko aktiiviharrastus) oli pariin otteeseen telakalla useamman vuoden. Viime pääsiäisen aikaan tuli onneksi työkaverin kanssa puhetta, että väännetään nyt parit ikuisuusprojektit kasaan, deadlinen ollessa Malliston kilpailu toukokuun alussa. Niinpä sain tämän viilattua valmiiksi aikataulun puitteissa kun pakko toimi viimeisenä motivaattorina. Suurin murhe rakentaessa oli vähän yllättäen decalit, jotka olivat todella, todella hauraita ja murtuivat ihan luvattoman helposti. Olin onneksi ostanut toisen kappaleen autoa varaosiksi kun halvalla sai, joten sain kahdesta arkista haalittua joten kuten ehjät siirtokuvat auton pintaan. Korin väri on Tamiyan spray, ja lakka Mr. Colorin Topcoat. Muuten maaleina käytetty Tamiyan ja Humbrolin purkkitavaraa.

Kommentit

Kiiltäväksi olet maalipinnan saanut. Siisti Porsche muutenkin ja luonnonvalossa nähtynä Malliston näyttelypöydällä auto pääsi enemmän oikeuksiinsa, kuin miltä kuvissa näyttää.
Kiitos kehusta, tuolla Topcoat-lakalla saa tosiaan sangen kiiltävää pintaa aikaan kunhan vaan uskaltaa ruiskutella kunnolla märän viimeisen kerroksen. Tuollaisen kiiltävän mustan esineen kuvaus on kyllä sieltä vaikeimmasta päästä, vaatisi melkein valoteltan että välttäisi liiat peilailut.
Tää oli vaikuttava näky omin silmin nähtynä.. Siistiä jälkeä kaikin puolin.. :)
Esko P. 7.5.2018 13:36 Vastaa lainauksella
En mitään autojen mallaamisesta ymmärrä, mutta silmääni tämä näyttää aivan erinomaiselta.
Kiitos kommenteista Janne ja Esko!