Pienoismallit.net

Saab 91 Safir D

Mekaanikon kahvitauko

Saab 91 Safir, on Saab lentokonetehtaan yksimoottorinen potkurikone,
ensilento tapahtui 20. marraskuuta 1945.
Huippunopeus: 266 km/h
Siipien kärkiväli: 11 m
Pituus: 7,9 m
Moottorityyppi: Mäntämoottori
Ensilento: 20. marraskuuta 1945.
Suomeen tilattiin 35 Saab Safiria.

Mallista: Tarangus oli mukava koottava, suht' vähän kittaamista ja hiomista.
Kone on maalattu, Model Master aluminium, Revell, MRP:n punaisilla (luminous red ja orange) ym. väreillä.

Kommentit

Tyylikäs Safir! Etenkin huomiovärien maalaus onnistunut mielestäni erittäin hienosti! Kritiikkinä nostaisin esille kabiinin lasituksen huonohkon istuvuuden vasemmalla kabiinin takaosassa. Mutta kokonaisuus kääntyy reilusti posin puolelle!!
Kiitos Petri !
Lasituksessa oli se yksi "suht'" ongelma, enne liimausta näytti istuvan hyvin, mutta liimauksessa kävi ilmeisesti joku moka.
Hienosti onnistunut Safir, väritkin on kohdallaan just eikä melkein. Hyvä oivallus jättää moottoripellitys ja ovi auki, samoin alusta, jakkara avaimineen sopii hyvin aiheeseen. Oliko vaikeuksia saada kone pysymään nokkapyörällään? Saman mallin itsekin tehneenä muistelen että koko nokan sai tunkea täyteen lyijypalleroita.

Et kertonut rakennusselityksessäsi, mutta minusta tuo moottori pakosarjoineen vaikuttaa hieman erilaiselta kuin itse muistan, oletko tehnyt jotain lisäosia itse? Minusta moottori oli hyvinkin pelkistetyn oloinen, eikä siinä ollut kuin sylinterit ( hyvin vaatimattomasti mallinnettuna ) ja pakoputken pätkät? Entä nuo moottoripellityksen kiinnityslinkut, onko nekin erikseen tehty?
Jaha, annoin kuulemma keskiarvosta poikkeavan arvosanan niin että pitää kommentoida…??

Siis onhan tämä tosi näköinen malli sisustoineen, moottoreineen kaikkineen. Tutkittu ja vaivaa nähty. Nelosen malli, parempikin! Kyllä mää nyt kauhiasti ihmettelen, onko Safir jotenkin epäseksikäs vai missä vika?
Terve Markku ja Sakari !
Sisuskuvia löytyy mun kuvapankista, myös kuva ohjaajien syökyvöiden takakiinnityksestä (ei vain näy valmiissa mallissa, mutta tiedän että ne on :) )

Markku, koko koneen keula on täynnä muttereita ja lyijyluoteja. Moottorin "anastin" Cessna 172:sta, lisäsin siihen kaikenlaisia osia miljoonalaatikosta, myös "mäntien" suojat. Nuo kaikki muut on eri paksuisia johtoja. Kiinnitys klinkut on istuinvöitä maalattuna.

Sakari, Mulle on käynyt monta kertaa sama, jos joku malli näyttää omiin silmiin hyvältä (tietäen sen työn) annan aina sen tähden minkä haluan, ei ole minulta pois ne tähdet, ja mallari tykkää..
Juri H. 4.5.2018 15:09 Vastaa lainauksella
Kaunis Saab!
Hieman asian vierestä, tai ei oikeastaan.
SF-24 päätyi ilmavoimien jälkeen Hyvinkäälle ja lensi, ja ehkä lentää vieläkin, Jukolan pilottien omistamana.
Tyylikäs malli. Itselläni on sama odottamassa.
Terve Timo !
SF-24 on kuullemma vieläkin Hyvinkäällä. Mallista sen verran että, laita tarpeeksi ja vähän lisää painoa moottoritilaan, malli on tosiaan takapainoinen.
Hienolta näyttää ja komppaan ylläolevia kommentteja. Lähikuva moottoritilasta olisi kiva lisä.
Kiitos Mika ! Lisäsin kuvan moottorista.
No joo, onhan tuo moottori hieman erilainen kuin alkuperäinen, ei sitä alkuperäistä voisi noin auki asennossa edes esitellä :-). Mikä muuten on tuo harmaa tuulilasin sisäpuolella, eikös siitä kuuluisi näkyä läpi istuimet ym.
Terve Markku, tarkoitat varmaan aurinkoverhoja.
Niin, sivuikkunoissahan oli verhot ja oppilaan sai piiloon myös väliverholla ( mittarilento ). Mutta tuossa näyttäis että koko tuulilasi on peitetty verholla, ei kait se niin ollut? Yli 40 vuotta aikaa kun noiden kanssa tuli touhuttua ja tämä dementiakin alkaa jo vaivaamaan ;-).
Terve Markku, etuikkunassa on heijastus.