Pienoismallit.net

Heinkel He162 A-2

Volksjäger

Tämä Tamiyan He 162 A-2 oli ihan mukava rakennettava, joskin tämän laatu ei ollut ihan Tamiyan yleistä tasoa. Mallissa oli valuvikoja ja hiottavaa ja soviteltavaa enemmän kuin Tamiyalla yleensä, joskaan ei mitenkään kovin paljoa kuitenkaan.

Yksilöksi tämä 2/JG1, Leutnant Gerhard Hanf, toukokuu 1945 Leck, Saksa valikoitui lähinnä koska miellytti silmääni eniten laatikon yhteensä neljästä vaihtoehdosta.

En säistänyt konetta paljoakaan, koska eipä näillä kauheasti ymmärtääkseni lenneltykään.

Alusta on konkun venäläisen valmistajan, en muista enää nimeä kun tuo on lojunut käyttämättä miljoonalaatikossani jo monta vuotta. Nimikyltin tein leikkaamalla Tamiyan ohjeista, pistämällä kontaktimuovia päälle ja kaksipuolista teippiä alle. Muuten malli on tehty suoraan laatikosta maalaten ja säistäen lähinnä Tamiyan, Vallejon ja AK interactiven tuotteilla.

Kommentit

Jälleen hieno malli Eskolta. Kiva, että näitä "lentäviä" pelejäkin välillä nähdään!

YT
Kalle
Esko P. 30.4.2018 09:45 Vastaa lainauksella
Kiitti Kalle!
Vaikka skaala on minulle vieras, niin pakko todeta, että hyvin siististi tehty. Ja vanhennuksia ei todellakaan kannata laittaa, kos ei noilla juuri lennetty, lennettiinkö ollenkaan? Joku huhu väittää, että Typhoonista tai Tempestistä olisi saatu ilmavoitto. Tiedä häntä?

Jalustalle laitettuja lentäviä malleja täällä harvemmin näkee. Siitä plussaa. Tämän tyypin kanssa tuli lisäksi spekulaatiolisä;)
Upeasti tehty malli jokapuolelta ja tosiaankin plussaa kun on lentävänä.
Säistys on juuri sopivan maltillista ja maalaus onnistunut oikein hyvin. Passaa katella.
Myös mukava juttu, että näitä ei tule täällä vastaan ihan koko ajan.
Kyllä niillä lennettiin, tosin polttoainepula rajoitti toimintaa tuntuvasti ja lennot olivat pääosin siirtolentoja tukikohdasta toiseen. Mutta taistelulentojakin oli. 19.4.45 brittikone (Tempest?) ammuttiin alas tuntemattoman He-pilotin toimesta. Tämä jäi vahvistamattomaksi pudotukseksi, sillä saksalaiskone jäi Tempestin uhriksi palatessaan kotikentälle. Tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että vangiksi jäänyt brittilentäjä kertoi nimenomaan He 162:n ampuneen hänet alas.
Unteroffizier Rechberger sai ensimmäisen vahvistetun ilmavoiton 2.5.45 (P 47). Leutnant Schmitt ampui alas Typhoonin 4.5., mutta tämä on epävarma pudotus. Vahva ehdokas pudotukseen on alueella toiminut saksalaisten ilmatorjunta.
Lisäksi Oberst Adolf Dickfeld ilmoitti ampuneensa alas P 47:n, mutta tätäkään ei ole vahvistettu.

Kuten tunnettua, ilmavoitto koostuu ilmasta ja voitosta…

Asko
Esikuva on mielestäni kaunis kone, ja tässä on hyvin toteutettu malli siitä. Siisti ulkoasu tosiaan sopii tähän malliin, ja telineet sisällä muodot vielä korostuvat entisestään.