Pienoismallit.net

Toyota Corolla TE27 Levin

Fujimin Toyota tuli tekaistua pikapikavauhdilla viikossa valmiiksi. Olin asettanut takarajaksi 4.5-18 jolloin hurautan Lahteen Malliston Autokisaan. Siellä tätä pääsee siis ihmettelemään ihan omin silmin, ja toki paria muutakin mallia..

Suoraan laatikosta en onnistunut tekemään tätäkään, vaan sisustaan tuli lisättyä kahvat ja veivit oviin, kajarit hattuhyllylle ja mallin henkeen sopiva lippu. Alustaa madalsin keulan osalta maltillisesti poistamalla kierteen jousesta, junailin asiat kuitenkin siten että säilytin eturenkaiden kääntyvyyden edes osittain. Vanteiksi pyöräytin Scale Productionilta hankkimani 13" ATS vanteet, ne istuivat täydellisesti Fujimin omille kumeille. Japanin kilvet sovitin jenkkimittaisiin kehyksiin joten niitä sai vähän pienentää normaalista ja tökkäsin tutun sähköholkin jälleen kerran pakoputken pääksi. Väriksi tälle valikoitui Tamiyan TS Forest green joka on ilmeisesti Aston Martinin värikarttaa silmälläpitäen lanseerattu.. Sisustaan tuli turvallista mattamustaa ja Olive drabbiä siveltyä.. Alustaan turautin vähän litkuja maalien joukkoon ja siinäpä ne ihmeellisemmät olikin.. ja niin kuin aina, kommentit ja palaute tervetullutta :)

Kommentit

Aika vakuuttava, varsinkin tuo aloituskuva sivusta nopealla vilkaisulla näyttää ihan oikealta autolta. Ja hienojahan nämä vanhat tojot on muutenkin.
Kiitos :) Kyllä näissä vanhoissa Toyotissa jokin kiehtoo..
Nättihän toi on kuin sika pienenä… Toi väri ei muhun uppoo, mutta se ei ole sun vika, hienosti toi on vedetty. Itsellä Celica ja joku wanha Datsuni samalta ajalta, pitäis vaan ryhdistäytyä, ja hankkia aikakauden värejä.
Kiitos, makuasioitahan nuo värivalinnat aina on.. Omaan silmään se tosiaan istuu mainiosti.. :)
Toi on toi väri sinällään hyvä, mutta jotenkin hieman epäsopivalta tuntuva tämän Corollan linjoihin. En tiedä mikä siinä oikein hitsaa, mutta sehän ei ole rakentajan vika, jos katsojalla on "ongelma" (kuten yllä jo mainittiin). Mutta itse maalaukseen; niin siinä on teknistä onnistumista selkeästi havaittavissa ja kiiltoakin löytyy. Ja asennettahan autossa on vaikka muille jakaa! Vanteet on tosi makeet. Kaikista paitsi peräpään kuvasta tulee vaikutelma oikeasta autosta, ja peräpään häiritsevyyden aluperä löytyy takavalojen foilauksesta, joka on hieman falski. Mutta muuten tämä on näppärästi koottu ja viimeistelty ja loppujen lopuksi ilo silmälle!
Siis jumanklavita, täähän menee lähes oikeasta autosta ton taustasetin kanssa, todella hyvää työtä mate! :)
Kiitos molemmille, Mikko nuo takavalojen foilaukset oli paremmassa kuosissa vielä ennenku aloin laittaan niitä paikoilleen, siinä vaiheessa ahisti kun ne tursahtikin paikoin irti ja siinä liimojen jo kuivuessa piti alkaa korjaileen. Seuraavalla kerralla koitan löytää paremman ratkaisun nuille valoille.. Molotowiakin mietin, mutta nuita valoja joutui paikalleen laittaessa hiplaamaan sen verran että siinäkin olisi lopputulos kärsinyt.. Onko sitten parempi näin, en tiedä..
Kovin kuulostaa tutulta tuo, että hyvin tehty ja siisti osa asennuksessa menettää kuosinsa. Vaan sitähän tämä on, mallailu nimittäin. Olisikohan lakka foilin päällä tehnyt paketista hieman kestävämmän? Ja sitten on tietysti harjoittelu osien yhteensovituksessa ennen ja jälkeen maalauksen. Vaan eipä sekään aina ole halutun lopputuleman tae.
Ai niin, lisäplussapiste hattuhyllyn tyylitellystä jaappanianlipusta. En ekalla kerralla huomannut sitä.
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Olisikohan lakka foilin päällä tehnyt paketista hieman kestävämmän?
Mietin kyllä tuota lakkahommaa, mutta arvelin että sovituksesta saattaa tulla entistä tiukempi joten jätin sen pois.. mutta niinku sanoit, sitähän tämä on ja jostain kohtaa ne oppirahat täytyy aina maksaa..

Tuo Jaappanian imeperiaalinen nousevan auringon mallinen lippu oli niitä kuuluisia ajatuksen syttyviä hehkulamppuja.. Näin sellaisen mallia rakennellessa ja jotain sellaista oli malliin saatava.. Hattuhylly oli helppo sijoituspaikka kun se oli suoraa levyä siinäkohtaa.. Ihan paperille printattu kuvahan tuo on.. :)