Pienoismallit.net

Bristol Blenheim Mk1

BL-143

Tämä lyhytnokkainen Blenheim I ( BL-143 ) kuului talvisodan aikana hankittuun 12 koneen ns. IV sarjaan joka lennettiin Suomeen 26.2.1940 Brittipilottien lentäminä. Koneissa oli Brittien suojamaalaus, eli päältä vihreä (Dark Green)/ruskea(Dark Earth) ja alta musta.

Vuoden 1940 lopulta alkaen nämä Brittikaaviossa olevat koneet alkoivat saada Suomalaisen vihreä/musta naamiovärityksen, samalla koneen rekisteritunnukset saivat Suomalaisen muodon. BL-143 kone sai uuden värityksen vuoden 1941 alkupuolella, siipitunnukset muutettiin kooltaan myös uusien määräysten mukaisiksi. Koneen sivuvakaajassa ollut Brittien 108:n Laivueen tammenlehti tunnus säilytettiin.

Tämä BL-143 kuvattuna kesällä 1940 Siikakankaalla jolloin se kuului 1/LLv 42:lle. Kone ammuttiin alas ( It ) Mundjärvellä Kontupohjan länsipuolella 02.10.1941. Ohjaaja vänr. E.Joutsen hyppäsi varjolla ja tuli linjojen läpi omalle puolelle. Tähystäjä vänr. J.Ampiala ja ampuja alik. T.Punnonen saivat surmansa. Lentotunteja koneelle kertyi 641.30h.

Itse malli, Classic Airframes…taattua laatua koko paketti! Toisin sanoen tuttuun tyyliin juuri mikään ei sopinut ilman kittiä ja viilaa. Sovitteet muutenkin epämääräisen epätarkat, mutta kasaanhan se tämäkin vihdoin meni. Ohjeet sarjan kokoamiseen surkeimmat mitä olen tavannut, onneksi Blenheimin tuntee jo suht. koht. hyvin.

Hieman huonoa tuuriakin oli loppumetreillä, liekö taisteluväsymys uuvuttanut ;-). Kaikki ulkonevat osat, ( antennit, potkuriakselit, kannuspyörä ym. ) menivät vähintään kertaalleen poikki konetta käsissään pyöritellessä. Päälaskutelineiden pyöriä ei muuten saanut paikoilleen ( koska alkuperäinen sovite oli aivan liian väljä ) kuin poraamalla reikä vanteiden läpi ja asentamalla niille oikea akseli pyöreästä styreenitangosta. Pikkuikkunat koneen rungon sivuille piti porata auki jotta edes vähän muistuttaa esikuvaansa. Taka-ampumo ei mielestäni ole täysin esikuvan mukainen kuvun lasituksen suhteen, mutta tällainen sarjassa oli tarjolla. Moottoriin lisätty tukitangot vaihteiston tyvestä pakokaasunkeräimeen.

Maalattu, lakattu, säistetty LifeColorin ja Vallejon tuotteilla.

Alustassa hiekkaa ja Busch-Modelsin maastosirotetta. Mekaanikko ja pilotti ICM:n valmistetta, tynnyrit Tamiyan.

Kommentit

Tasapainoinen ja onnistunut Peltiheikki. Hyvä dioraama ja taustatarina. Blurraava luontotausta hieman pistää silmään. Pohjakuvaa jäin kaipaamaan.

YT
Kalle
Kiitos Kalle kommenteista! Lisäsin tuon alapuolikuvan vaikka eipä se nyt mitään lisäarvoa tuo. Pahoittelen kuvien huonoa tasoa, eipä minun kalustollani ja taidoillani parempaan taida pystyä.
AJ 22.7.2018 00:45 Vastaa lainauksella
Moi Markku, Hienosti onnistunut lyhytnokkainen Blenheim I ( BL-143 ) ja mainio taustoitus.
Figut, tynnyrit ja alusta tuovat kivasti lisäeloa ja samalla itse lekomallia hyvin esille. Minua ei tuo blurraava luontotausta häiritse, päinvastoin sekin tuo elävyyttä itse lekomalliin ja dioalustaan. Oletuskuva on aivan ässä, siinä on realitisuutta ja dynamiikkaa. Erinomaista työtä, ottaen vielä huomioon sen, että ko. Classic Airframes rakennussarja. Ei mitään nillitystä tai narinaa, pelkästään kehuja; hieno Blenheim I, joka sopisi kuin nenä päähän Suomen ilmavoimat 100-vuotta ryhmikseen. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ kommenteistasi. Tämä ollut viimeaikoina teemanani että jonkinlainen alusta pitää mallille rakentaa, tiedä sitten onko hyvästä vai pahasta? Lentokenttämiljööseen ei niin hirveästi kannata tuoda rekvisiittaa, joten aika samankaltaisia niistä tulee. Niin ja tuo kuvaaminen on sitten jo oma lukunsa, luontotaustan kanssa kuvaaminen tuo omat haasteensa…pitäisi kaiketi välttää kun ne ei oikein onnistu. Ulkona kuvaaminen on kuitenkin tuon valon kannalta parempi…värit toistuu luonnollisempana.
Vain taidolla ja sitkeydellä voi saada aikaiseksi Classic Catastrofy-hässäkästä noin hienon mallin! Onneksi Olkoon!

yst.terv. Seppo V
Kiitos Seppo kommenteista.