Pienoismallit.net

Deff dredd

Romuläjä

Löysin tämmöisen projektin ja tuli kasailtua ja maalattua warhammer 40000 maailman örkkien deff dredd. Olen varsinaisesti aika pihalla tästä genrestä, mutta maalausprojektina todella mielenkiintoinen ja jopa terapeuttinen. Sai vähän leikkiä ja harjoitella minulle uusia maalaustekniikoita, esim. ruoste ja veri. Tarkoituksena oli saada malli näyttämään kuluneelta, vanhalta ja uhkaavalta romulta. Mielestäni onnistuin tavoitteessa kohtuullisesti. Sen verran mukava projekti tämä oli, että varmasti maalaan vielä lisää tätä fantasia maailmaa.
Pienoismalli harrastelu on ollut taas leppoisan melkein vuosikymmenen jäissä, niin mukava oli saada jotain taas valmiiksi pitkästä aikaa.

Kommentit

Ohoh, mikä kummitus. Minullakaan ei ole hajua näistä örkeistä tuon taivaallista ja siksipä kysynkin, että oliko nuo kaikki osat irrallaan? Jos oli, niin niitä on pitänyt olla paljon. Jos ei ollut, niin valutyö on tarkkaa jälkeä.

Kuitenkin mallin maalaus varsinkin metallinnus on hienon näköistä jälkeä. Kivoja öljyisiä paikoja noissa teleskoopeissa ja muutenkin metalli näyttää oikeasti metallilta.
En oikein osaa pisteyttää, ennen kuin tiedän vastauksen kysymykseeni. Mutta tähtösiä satetee..
Tuossa on ehkä n. 30 osaa, eli osat on aika pitkälti laadukasta valua. Googlesta löytyy hakusanalla "deff dredd sprue" kuvaa minkälaisesta kokonaisuudesta on kyse. Kasauksen puolesta homma on varsin simppeliä, mutta ymmärtääkseni näissä Games Workshopin jutuissa maalaus on se juttu.
Tähän hahmoon on lisäksi vaihtoehtoisia käsiä, joissa on jos jonkinnäköisiä pyssyjä ja kynsiä.
Siis maalasit muoviset osat itse?
Timo Rissanen kirjoitti:
Siis maalasit muoviset osat itse?
Kyllä. Muovia tämä on kokonaan.
Tosiaan ihan harmaata muovia malli on. Ja alusta musta lätkä, mihin virittelin vähän korkkilevyä ja muutaman kiven. Noita tupsuja löytyi kaapista, jotain vanhaa dioraama rekvisiittaa.
Upeasti olet saanut metallin tuotua esille. Öljyiset paikat ja vanhennukset yms. Hienoa pintakäsittelyä.