Pienoismallit.net

Curtiss P-40 Warhawk

Tämän projektin ainoa iloinen asia on se, että mallailutahtini näyttää olevan palaamassa normaalimpiin uomiin. Tai no, onhan tämän valmiiksi saaminen toinen iloinen asia. Vaikka sarjan puutteita ei pitäisi syyttää vaan katsoa peiliin ja yrittää kehittyä mallarina, ei tätä Italerin sarjaa voi parhaalla tahdollakaan kehua. Ainoa hyvin toiminut seikka olivat siirtokuvat, muuten laatu oli varsin surkea.

Sarjastahan voi tehdä sekä E-version että peräsintä vaihtamalla K-version. Itse runko on perinteiseen tapaan valettu kahdestä puolikkaasta, jossa on mukana E-version peräsin. Jos haluaa tehdä K-version, kuten minä, täytyy rungosta sahata peräsin pois ja kiinnittää varaperäsin tilalle. Sahauskohta on merkitty varsin epämääräisesti hyvin leveällä viivalla ja vaihtoperäsimen sopivuus paikoilleen oli varsin huono. Sovitusongelmia oli myös eturungossa (ja erittäin näkyvään paikkaan jäävä kohdistuspinni ilmanottoaukon etureunassa) ja siivissä, joten kittiä sai kulumaan.

Detaljien tasoakaan ei voi kehua. Kuomu tuntui istuvan auki-asennossa todella huonosti joten tämän ja ohjaamon karuuden vuoksi päätin tavoistani poiketen liimata kabiinin umpeen. Sarjaan kuuluneet pommit olivat niin huonot että vaikka porasin ripustimien asennusaukot siivissä auki, päätin myöhemmin jättää pommit pois. Laskutelineiden luukut ovat mahdottoman paksut ja päälaskutelineen "polvisuojat" siivun etureunassa eivät mitenkään suostuneet asettumaan oikeaan asentoon.

Maalattu Tamiyan maaleilla, yläpuoli omaa sekoitusta ja alapuoli suoraan purkista yllättävänkin tummaan sävyyn. En jaksanut säistää vaan hyppään mieluummin seuraavaan projektiin. Malli esittää Pohjois-Afrikassa vuonna 1943 toimineen 64. Fighter Squadronin koneyksilöä jota ainakin artikkelin kuvan perusteella olisi voinut vähän säistääkin.

Kommentit

PhantomII 21.4.2018 17:39 Vastaa lainauksella
Vaikka rakenteluselostus ei kuulostakaan kovin hääppöiseltä, niin kelpo mallin olet joka tapauksessa sarjasta aikaan saanut ja siistiltä malli näyttää kittailuista huolimatta. Näytölläni värit näyttävät aivan ok:lta ja P-40E:t ja -K:t ja muut johdannaiset ovat aina mukavaa katseltavaa. Jyhkeän näköinen sotakone.

On jonkin verran turhauttavaa tehdä mallia, jossa oikein mikään ei istu tai sovi oikein mihinkään. Tietysti siinä voi näyttää mallinrakennustaitonsa itselleen ja muille, mutta jotenkin ajattelen henk.koht. että mallailussa ei ole pääasia, saada huonosta sarjasta hyvännäköinen vaan mallin tulisi olla sellainen, että sen rakentelusta - joka osa-alueella - nauttii. Itsellänikin on liian monia sarjoja, joita rakentaessa olisi valmistajan hiukan enemmän toivonut paneutuvan sarjan valmistamiseen.
Ahkeruus ja taito kovankin onnen voittaa! Hieno se on vaikkei olekaan säistetty. Pidän!

yst.terv. Seppo V
Tämä taitaa kuulua vaikeuksien kautta voittoon malleihin. Ihan asiallisen lopputuloksen olet saanut tehtyä. Varsin mielenkiintoisen värin olet blandannut. Hetken jo mietin on se hiekan ruskea vai auringon polttama olive drab. Taitaa kuitenkin olla ensin mainittu. Kirjasitko sekoitusohjeen ylös?

E-P
Jonkka 9.5.2018 09:27 Vastaa lainauksella
Kas vaan, on unohtunut kiittää kommentoijia ja pisteiden antajia. Nöyrin kiitokseni kaikille.

Tuo väri on 1:1 -sekoitus Tamiyan XF-59 ja XF-60 ja esittää nimenomaan määräysten mukaista ja vastamaalattua yksilöä, US Armyn värikoodi on ANA 616 Desert Sand. Ymmärtääkseni aavikon aurinko poltti tämän aikaa myöten pinkin sävyyn, mutta se olisi ollut omaan silmääni liian… noh…