Pienoismallit.net

Junkers Ju 87 D-5 Stuka

Leutnant Theo Baurle

Malli kuvaa yhtä Kuhlmeyn Stukista. Olen jo pitkään halunnut tehdä Stukan ja Kuhlmeyn seikkailut kiinnostavat myös. Stukan tekeminen on venähtänyt, koska ne vaikuttivat aika vaikeilta mallattavilta, en ollut väärässä :)

Tein mallin lähinnä Valtosen kirjaa, Lento-osasto Kuhlmey, mukaillen. Kirjasta löytyy yksi kuva esikuvasta ja koneen ohjaajasta Lt. Theo Baurlesta myös. Baurle tuhosi 26.6.1944 mennessä esim. kolme panssaria ja yksitoista kuorma-autoa. Tein juuri tämän yksilön lähinnä laatikosta suoraan löytyvien siirtokuvien takia.

Malli oli mielestäni todella heikkolaatuinen. Rungossa esim. oli noin 2x2 cm reikä (valuvika), jonka kittasin umpeen. Ohjeet olivat huonot, siirtokuva-arkista puuttui yksi A (pyöräkoteloista), mallissa riitti viilattavaa ja soviteltavaa ja lopulta hakaristit puuttuivat myös. Antennin tein EZ-linestä.

Taitaa jäädä "Italerit" hyllyyn tästä lähtien.

Malli on maalattu, kurattu, pölytetty yms. lähinnä Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja Vallejon tuotteilla.

Kommentit

Olli J. 17.4.2018 16:23 Vastaa lainauksella
Hieno lopputulos ilmeisen haastavasta mallista! Maalausjälki on hyvää ja viimeistely on mielestäni onnistunut.
Jonkka 18.4.2018 08:53 Vastaa lainauksella
Lainaus:
Taitaa jäädä "Italerit" hyllyyn tästä lähtien.
Kiitos tästä vihjeestä, olen ollut päätymässä itsekin samaan johtopäätökseen nykyisen harmillisen Italeri-projektini jälkeen ja ostolistalla olevan Stukan valmistaja vaihtuukin nyt Italerista Airfixiin.

Itse mallisi näyttää tosi hyvältä eikä haasteiden määrä voisi lopputuloksen perusteella arvata. Ihan uteliaisuudesta, missä kohtaa tuo iso reikä rungossa oli?
Esko P. 18.4.2018 09:00 Vastaa lainauksella
Kiitti kommenteista!
Reikä oli ohjaamon edessä takaa katsottuna oikealla puolella(eli suht pahassa paikassa, koska kaareutuu siinä ikävästi).
Matti M 18.4.2018 19:30 Vastaa lainauksella
Hieno Stuka, maalaus ja viimeistely onnistunut hyvin. Itselläni sama malli odottaa kasaamistaan, tarkistin onko omassani tuota reikää, ei onneksi ole, mutta kuten sinullakin, siirtokuva-arkista puuttuu toinen A-kirjain.
Moi,

Onnistunut ja tasapainoinen Stuka. Onko Kuhlmayn Stukia 1/48 mittakaavassa muilla valmistajilla?
Itselläni on Hasegavan G2, mutta se sopinee paremmin Pohjois-Suomeen tai "Battle of Britain" teemaan.

T. Jake
Esko P. 18.4.2018 21:20 Vastaa lainauksella
Kiitti taas kommenteista!
Jarmo: Muiden valmistajien Kuhlmeyn stukista minulla ei ole tietoa.
Matti M: Tuon puuttuvan A:n voi tilata Italerilta, leikata siirtokuva-arkin muista samanvärisistä osista (niitä kyllä riittää) tai sitten pyytää täältä pienoimallit.netistä (sain pyydettyäni kaksikin tarjousta).
Hienosti tehty malli ilmeisen huonoista eväistä huolimatta. Komeasti vanhennetut dekaalit ja runkopanta takarungossa. Koko malli on hyvin balanssissa! Pidän oikein kovasti!

yst.terv. Seppo V
Esko P. 22.4.2018 22:47 Vastaa lainauksella
Kiitti Seppo!
Hyvän näköinen Stuka. En ala toistamaan yllä sanottuja kehuja vaan mainitsen kaksi pikku "virhettä".
Sinänsä hienosti maalatussa lasituksessa oli oikeasti osa raamituksesta pleksin alla. Esim ohjaajan kuomun kaksi sisimpää pystyraamia olivat kokonaan pleksin alla ja ilmeisesti samaa väriä muun ohjaamon kanssa tai sitten RLM02.
Toinen "virhe" siipien alapinnan ristit. Ne kuuluisivat olla edempänä osittain syöksyjarrun alla. Syöksyjarruissa on taas osa ristiä joka "paikkaa" piiloon jäävän osan. Nyt ristin etummainen sakara näyttää pidemmältä kuin muut. Sama juttu JU88:n kanssa.

Nuo eivät mallia huononna, kunhan sanoin kun sattuivat silmään. Hyvä yksityiskohta on pommin keltainen tunnistusraita, oliko dekaaliarkilla?
Esko P. 23.4.2018 20:17 Vastaa lainauksella
Tunnistusraita on maalattu.
Mallin raamit oli mallissa ulkopuolella, joten olisi näyttänyt oudolta jos olisi maalannut ne sisältä.
Ristit pistin ohjeiden mukaan. Kuten jo aiemmin kirjoitin mallin ohjeet eivät ole todellakaan parhaasta päästä ja kyllä mallissa on muitakin virheitä.
Kuulkaas poijjaat! Semmoista, kuin virheetön tai täydellinen malli ei ole olemassakaan!! Et silleen…

yst.terv. Seppo V