Pienoismallit.net

Saab 9-5 Aero

Muutaman vuoden tauon jälkeen palailin tämän harrastuksen pariin aloittamalla pilkkomisprojektin. Mielenkiintoa perinteisen rakennussarjan kokoamiseen ei ollut, joten päätin ryhtyä tekemään jotain uutta tyhjästä. Kiinnostus Saabeja kohtaan heräsi talven aikana ja mieleen juolahti idea Saabin tekemisestä, koska näistä ei mitään valmiita malleja ole. Eli lähtökohtana on Leen aika surkea jäljitelmä Tamiyan S-sarjan Mercedeksestä, ja tarkoituksena muokata muistuttamaan jotenkin Saabia. Ja jälleen kerran luvassa on suuri määrä pilkkomista ja kittaamista:)

merkinnät

Tämä pikkuprojekti on saatettu päätökseen. Pakoputkenpää uupuu vielä, en ole keksinyt vielä mistä semmosen repisi. Ei se nyt lähelläkään täydellistä ole, mutta omaa silmää miellyttää ja 9-5:ksi sen tunnistaa. Osa siirtokuvista on hieman järeän kokoisia, johtuen sekaannuksesta tiedostojen kanssa. Kommentteja saa laittaa:)
Laitetaan pikkupäivitys tähän.Tämä projekti alkaa olemaan pikkuhiljaa loppusuoralla, silti tekemistä löytyy paljon. Alustan istuvuus on vielä kyseenalainen, ei suostu sopimaan paikoilleen, joten sitä pitää vielä viilata. Lasiosat on laitettu kuvien oton jälkeen, eivät (taaskaan) onnistuneet täydellisesti. Kori maalattu lopullisesti, lakattu ja vahattu.
Nyt on kori saatu hiotuksi ja ulkoväriä kokeiltu. Hiottavaa vielä kuitenkin on. Sisälle lisätty turvavyön kiinnikkeet, sekä lähipäivinä toivottavasti siirtokuvat. Tilaamani BBS vanteet näyttävät omaan silmään paremmilta, kuin nuo mustat, mitä muut mieltä niistä? Konepeltiin en ole tyytyväinen, liian pyöreä ja koholla omaan silmään, mutta jätin tuollaiseksi, omaan silmään kokonaisuus on ok ja muistuttaa 9-5:ta. Paneelirajat kaiverrettu Tamiyan Plastic Scrieberillä, mutta siltikään ei paikoitellen onnistunut täydellisesti. Paremmin onnistui kuitenkin kuin Sitikassa:) Harjoiteltavaa löytyy vielä siltä puolelta;) Kommentteja ja parannusehdotuksia…
Sisusta alkaa olla siirtokuvia vaille valmis. Niitä joudun odottelemaan jonkin aikaa. Ei se ihan 100% samanlainen ole, mutta Saabiksi sen omasta mielestä tunnistaa.
Tässä vaiheessa korista on saatu häviämään Mersun muodot kokonaan, ja saatu jotain Saabia muistuttavaa tilalle. Sisusta ja alusta vielä myös kovin alkutekijöissään.