Pienoismallit.net

Calsonoc Skyline GT-R 34

Nissan motor sport tehdas kilpuri Calsonic väreissä jo usean vuosikymmenen on nähty GTR Skylinejä kilparadoilla.Kuljettajat tällä kyseisellä autolla ja saavutukset, Kazuyoshi Hoshino & Masami Kageyama joka istuu tässä sisällä.
Round Race Location Data Laps Starters Finish
1 SUZUKA GT300km SUZUKA CIRCUIT 1999-03-21 51 34 10
2 ALL JAPAN FUJI GT RACE FUJI SPEEDWAY 1999-05-02 67 40 3
3 SUGO GT CHAMPIONSHIP SPORTSLAND SUGO 1999-05-30 81 37 5
4 CP MINE GT RACE CP MINE CIRCUIT 1999-07-11 76 34 6
5 JAPAN SPECIAL GT CUP FUJI INTERNATIONAL SPEEDWAY 1999-08-08 57 40 5
6 GT CHAMPIONSHIP in TI TI Circuit AIDA 1999-09-26 82 37 10
7 MOTEGI GT CHAMPION RACE TWIN RING MOTEGI 1999-10-24 63 37 7
All Star NICOS CUP GT ALLSTAR RACE '99 AUTOPOLIS 1999-11-28 54 25 11
Tässä heidän yhteinen taival tässä sarjassa ja tässä autossa.
Auto ei ole täysin paketin mukainen vaan päivitetty versio ensimmäisestä mallista,johon muutettiin hinauskoukun
paikka keulasta konepeiton päälle jossa se säilyy ehjänä nokka törmäyksiltä ja vaneriset helmatuuli ohjaimet
paremmin koossa pysyväksi hiilikuituiseksi ja jotain pientä korjausta.Mallin tein ohjeiden mukaan muutettuna vetoraksi ja helmojen väri,mallin väritys on oikea aito Skyline Calsonic BT2 Nissanin värikartasta.Moottoria ei ole kuin altapäin alakerta koneesta.Kun vihdoinkin löysin yhden kuvan samanmoisesta mutta xanadin väreissä olevasta kilpurista(myös NISMON tehdas auto) niin konepeitto irti ja moottorin yläosa työstöön ja jotainhan sinne tuli laiteltua,ei kaikkea johto ja putki hässäköitä tullut laitettua,näin siistimpi.Tuinen arkki siirtokuvia oli yks painajainen,useita tunteja sai hermoja rassata jotta sai ne paikoilleen liki ehjänä,olivat kivettyneen melkolailla,pehmennin auttoi tässä jonkin verran,ja lopuksi lakkaa päälle jotta pysyvät pikoillaan.Radan pätkää ja tausta kuvaa suunittelin tälle alustaksi,mutta tilan puuttessa jääkööt tuonnemmaksi.

Kommentit

Pirteännäköinen Nissan kilpuri. Maalaus onnistunut ja dekaalit vaikeuksista huolimatta asetuneet hyvin. Onko renkaissakin dekaalit vai ovatko tekstit maalattu? Konehuone on askeettisen siisti, joskin öljytikku on melko tukeva ja hopeanvärinen putki (jossa on sininen raita) on hieman epäsiistin näköien. No, nepä eivät näy hyllyllä olevasta mallista. Hyvä juttu että avasit konepellin ja lohdit auotlle "sydämen".
Renkaissa ja vanteissa on dekaalit,jos tuota punaista raksia tarkoitit niin se on hinausrenksu,ei ole öljytikkua.Hopea putki on turbon ahtoputki ja on oikeestikin hieman karun oloinen,unohtui klemmarit maalata siniseen silikoni letkunpätkään.
No nyt kun tarkemmin katsoo punaista renkulaa, niin eipä se näytäkään olevan ihan moottorissa kiinni vaan tuliseinässä. Eipä oli tullut mieleen että hinausvaijeri kiinnitettän tuonne. Vaan jos autolle on radalla käynyt kalpaten, ja etupää vaikke lentänyt Huitsin Nevadaan, niin eipä siinä sitten olisi enää paikkaakaan vaijerille. Nyt kun tämä asia selvisi ja väärä käsitykseni tuli oikaistuksi, niin luonnehdittakoon ao. detaljia onnistuneeksi. Tuli taas opittua jotain.