Pienoismallit.net

It´s PAVN´s ambush!

Đắk Lắk Province, Vietnam 1972

Inspiraatio tähän dioraamaan syntyi Yle Areenan Historia: Vietnamin sota dokumenttisarjasta. Dokumenttiasarja on ainakin toistaiseksi vielä katsottavissa videopalvelusta. (3.4.2018)

Dioraamaan malliksi hankin Lahden Mallistolta 10.3. Tamiyan U.S.M113 ACAV sarjan. Laatikon avattuani huomasin, että sarjan muotit ovat vuodelta 1974. Mallisarjaa on siis valmistettu jo itse Vietnamin sodan aikaan. Mallisarjan rakensin lähes suoraan laatikosta. Pieniä lisäyksiä vaunun tavaroihin ja aseisiin tein teipistä, langasta, siimasta, rautalangasta, sekä J´s Workin tuotteista.

Itse alusta on MDF-puukuitulevyä. Alustan maastonmuodot tehty askartelumassasta, sekä muovilevystä. Tämän jälkeen päälle levitetty puuliimaa, sekä hiekkaa. Kasviston materiaalit ostin netistä. Mainittakoon, että palmu koostuu rautalangasta, uhratusta sukasta, sekä J´s Worksin palmunlehvistä. Ympäristö on maalattu Tamiyan, sekä Vallejon maaleilla.

Itse ACAV on maalattu Tamiyan akryyleillä ja figuurit Vallejon, sekä Andrean väreillä.Vaunun ja maaston sävytin MIG:in, AK interactiven ja öljyvärien avulla, sekä MIG.in pigmenteillä.

- Waltter Holm

Kommentit

Toimii. Vesi/märkä näyttää oikeasti märältä.