Pienoismallit.net

'64 Ford Thunderbolt S/S

Kaudelle '64 Fordin täytyi kehittää kilpailukykyisempi auto NHRA:n Super Stock luokkaan, jotta he eivät jäisi Letukan ja Moparin jalkoihin. Ratkaisuna päätettiin käyttää jo kaudella '63 Factory Experimental luokassa hyväksihavaittu Ford Thunderbolt, eli siis pienikorinen Ford Fairlane tehokkaalla 427 isolohkolla. Fairlanea oli kevennetty muun muassa lasikuituisilla konepellillä ja etulokareilla, alumiinisella etupuskurilla sekä poistamalla esimerkiksi radio, lämppäri, apukuskin pyyhkijä, takalasien veivit, peilit ja äänieristeet. Akku asennettiin takaluukkuun, koska konehuoneessa sille ei ollut enää tilaa. Factory Experimentalia Thunderbolteilla sai ajaa sellaisenaan, mutta niitä täytyi tehdä tehtaalta 100 kappaletta, jotta niillä saatiin ajaa myös Super Stockia. Niinpä Ford teki 49 4-Speed manuaali -ja 51 automaattilaatikkoista autoa. Autot oli periaatteessa katulaillisia, mutta kyllähän ensisijainen käyttötarkoitus Thunderbolteilla oli ajaa kilpaa.

Thunderbolteilla tulikin radoilla aika hyvin menestystä. Jo '63 Marraskuussa Lion's Drag Stripillä kellotettiin Thunderboltille ajaksi 11.61 & 201 KM/H. Kun ottaa huomioon, että tuo on ajettu sen aikakauden renkailla, niin kyseessä on erittäin kova tulos. Moderneilla renkailla alkuperäisen kaltaisella laitteella on ajettu matala ysin aika, eli ihan hitaasta pelistä ei ole kyse…

Mallin rakentaminen alkoi joskus 2013 alkupuolella, mutta muutaman pidemmän tauon takia se valmistui vasta viime viikolla. Lähtökohtana rakentelulle oli Revellin "Streetburner" uusintajulkaisu, jossa ei tule minkään oikean auton kisadecaleja mukana. Osittain tästäkin syystä mallilla ei ole mitään esikuvaa, mutta se on tehty niin, että sillä olisi voitu ajaa kaudella 1964.

Moottori on sarjan oma ilman sen kummempia muutoksia. Omina lisäyksinä on joitain detaljeja, kuten tulpanjohdot, kaasuvivusto, bensalinjasto, laturin piuhat ja kiinnike jne. Alustassakaan ei hirveästi muutoksia tarvittu, paitsi että keulaa piti nostaa aavistuksen ylemmäs, jotta auton "stance" saatiin vastaamaan alkuperäisiä Thunderbolteja. Muistaakseni 3mm piti korottaa etujousitusta. Muuten pohja on aikalailla suoraan laatikosta, bensalinja sinne on lisätty, mutta muuten en muista tehneeni isompia muutoksia…

Sisustasta puuttui turvakaari kokonaan, joten sellaisen lähtökohtana käytin Monogramin '57 Chevyn pääkaarta. Sitä piti madaltaa vähän, ja lisäsin siihen uuden poikkitangon, johon turvavyöt kiinnittyy. Takapenkin läpi kulkevat takaputketkin on omaa tuotantoa. Sisusta on maalattu kokonaan Revellin ja Humbrolin Emalimaaleilla ja pensselillä, paitsi kojelauta, ratti ja rattiputki sai päällensä kiiltävän lakan spraypullosta. Kiekkamittari löytyi varaosalaatikosta ja siihen lisäsin vaijerin. Vyöt on jotain afteritavaraa, ja soljet on MCG:n etsiosien ja omatekemien osien yhdistelmä.

Korimuutoksia ei tarvinnut tehdä, eli valusaumojen siistimisen jälkeen kori on maalattu Mastonin metallisinisellä. Decalit on sekalaisista sarjoista peräisin ja niiden jälkeen pinta on lakattu ja kiillotettu. Kylkilistojen välinen valkoinen raita on maalattu käsin ja listat on foilattu. Etupuskurista poistin kromit ja maalasin sen hopealla, koska oikeissa käytettiin keveyden nimissä alumiinista etupuskuria, eikä monet tiimit alkaneet kiillottamaan niitä. Maskin ja puskurin välinen alue on maalattu käsin, samoin kuin takavalopaneelin kromilistojen välinen alue. Takasivuikkunoiden luokkamerkinnät on maalattu myös pensselillä, koska oikeasti noi yleensä tehtiin kisapaikalla valkoisella kenkälankilla, joten decalit olisi näyttäneet liian "siisteiltä".

Muutenkin kaikenlaista pientä detaljointia on tehty siellätäällä, kaikentyyppistä palautetta saa laittaa tulemaan ja jos haluaa katsella projektikuvia, niin niitä löytyy Täältä.

Kommentit

Kuvissa auto näyttää hyvältä mutta luonnon keinovalossa American Car Show'n vitriinissä se näytti vielä paremmalta. Ihastelin tasaista maalipintaa ja ihmettelin korkeaa kiiltoa. On kyllä hyvin ja taidolla tehty pienoismalli. [Onnittelut kisasijoituksesta!]
Muutama kohta kuvissa kävi silmään: bensaletku vaikuttaa melko paksulta (vai onko jotenkin "kisasuojattua" mallia?), ovipaneelien vaalea raita ei ole ihan tarkkarajainen ja kiekkamittarin kuori on vähän kuhmuinen.
Kiitos Mikko!
Maalipintaan täytyy olla ihan tyytyväinen, etenkin kun tällainen korimalli on aika hankala kiillotettava kyljen listoineen ja pokkauksineen.

Hyviä huomioita, bensaputki on tosiaan aika paksua tuolla pohjassa, mutta ajattelin silti käyttää tuota, kun toinen vaihtoehto olisi ollut sitten selkeästi liian ohut. Onhan noissa kilpureissa monesti tietysti vähän paksumpaa tavaraa noi bensalinjat, mutta ei ne ihan noin paksua taida olla. Ovipahvien maalauksen kanssa olikin vähän ongelmia, kun kumpikaan maali ei oikein meinannut peittää ja Revellin mattavalkoinen ei lukeudu helpoimpiin maalattaviin muutenkaan. Pientä rosoa sinne taisi jäädä joita ei enää jaksanut alkaa paikkailemaan :D.