Pienoismallit.net

T-20 Komsomolets ja Pak-40

Uudehko Hobby Boss ja ikivanha Tamiya

Terve kaikille!
Ulkona keväiset kelit ainakin täällä lännessä, joten mikäs sen parempaa kuin mallailu verhot kiinni keinovalossa!:) No ei nyt sentään…

Tässä olisi tällainen yhdistelmä, joka on ollut työn alla on/off jo toista vuotta. Kyseessä on siis parisen vuotta sitten julkaistu Hobby Bossin Komsomolets, joka oli varsin miellyttävä rakennettava. Tamiyan Pak-40 on sen sijaan julkaistu jo vuonna 1975 eli pari vuotta ennen allekirjoittaneen syntymää… Malli tarttui mukaan lomareissulla Japanissa puoli-ilmaisena heräteostoksena kiotolaisesta pienoismallikaupasta. Suomestakin näitä taitaa saada vitosella. Ainakin jonkin aikaa sitten taisi Dragonin ym. valmistajien Pak-40 mallit olla aika kiven alla?

Sain malliin insipiraation SA-kuvista, joissa Komsomolets vetää perässään Pakkia ja komson kyydissä on virolaisia vapaaehtoisia. Komso on suurelta osin rakennettu suoraan laatikosta,mutta esimerkiksi ajovalo on ja siirtokuvat ovat miljoonalaatikosta. Kaikkia Suomi-komso muunnoksia en lähtenyt väsäämään lähinnä oman laiskuuden, mutta myös vähäisen selkeän lähdemateriaalin vuoksi. Käytin referenssinä SA-kuvien lisäksi Mallix-lehdessä 3/2016 ollutta hyvää artikkelia, josta nimimerkki Ykak jo mainitsi oman hienon Komsonsa yhteydessä.

Tykki on suoraan laatikosta lukuun ottamatta Dragonin lapiota. Tykin pyörien malli herätti rakennusvaiheessa päänvaivaa, mutta paremman puutteessa en lähtenyt niitä uusimaan. Piipun ja varsinkin lukon suojaan katsoin jonkin verran mallia saksalaisvastineita esittäneistä valokuvista, mutta minulla ei ole hajuakaan miten lukko peitettiin Suomessa kuljetusten ajaksi. Itse suojat on tehty paperinenäliinasta ja Gator's grip liimasta.

Komsomoletsin vihreä on sekoitus Tamiyan maaleja. Kävin kamppailua penkkien värin kanssa ja ne olivat alun perin nahan ruskeat, mutta vaihdoin ne lopulta mustiksi. Jälkikäteen tämä harmitti, mutta en enää lähtenyt muuttamaan väritystä. Joku tietäjä voisi kenties kertoa minkä väriset ne oikeasti olivat? Tykki on maalattu Lifecolorin Suomi-sävyillä. Yksityiskohtia on maalattu Revellin Aqua Color ja Vallejon maaleilla. Vanhennukset on tehty Migin pigmenteillä ja Abteilungin öljyväreillä.

Mukavaa pääsiäistä kaikille!

Kommentit

Nätin näköinen yhdistelmä. Pidän hillitystä säistämisestä. Oliko Komsomoletsissa sisuskalut mukana? Itse rakensin hiljattain saman vaunun, valmistaja oli irlantilainen Mirror models. Siinä oli interiööri mukana ja etsiarkinkin sai tilata.
Olli J. 1.4.2018 09:53 Vastaa lainauksella
Kiitos Panu! Ei ollut sisuskaluja tässä sarjassa. Täytyy hommata jossain vaiheessa Mirror Modelsin versio.
No saitpa hyvän setin aikaiseksi :0). Pidän komsosi elävästä pinnasta. Sohva näyttää hyvältä mustanakin. Jotain keinonahkaa ne ovat varmaan olleet. Sait vanhasta Tamiyasta ihan kelpopelin. Itselläni odottaa pari AFV:n Pak 40 hyllyssä.
Olli J. 1.4.2018 17:14 Vastaa lainauksella
Kiitos ykak! Saattaa tosiaan olla, että soffien väri on myös vaihdellut. Täytyy hommata kyllä AFV:n tai vastaavan Pakkeja, jos vaikka jatkossakin tulee tehtyä tällaisia yhdistelmiä. Ihan mukavasti toi vanha Tamiya menee kasaan, mutta kyllähän se nykystandardeja ajatellen on vähän krouvi.
Tasapainoisen näköinen malli(t). Säistäminen on oikein onnistunutta.