Pienoismallit.net

T-20 Komsomolets 1938

415 Elli, kenttätykistön vetäjä

SA kuvista löytyi hyvä referenssi 23341, jonka pohjalta päätin rakentaa Komson. Innostukseni komsoon syntyi Kari Tapion Mallixin 3/2016 mainiosta artikkelista, jota suosittelen Komson tekijöille. Tämä Hobby Bossin T-20 on ihan soiva peli ja noudatin pitkälti Karin ohjeita. Hyllyssä odottaa myös Mirrorin vastaava ja odotukset sen suhteen eivät ole korkealla. Siitä pystyy tekemään varhaisemman version ja siinä on valmiiksi suomalaisten lisäämä ajovalo. Tarkoitus olisi tehdä näitä vetäjiä jossain vaiheessa Pak-38 ja Pak-40 tykeille. Tästä nyt syntyi kenttätyksitön vetäjä.

Telat on MC:n, maalina Akanin 4BO, joka oli erittäin positiivinen kokemus. Pinta oli sopivan satiininen, joten vaunua ei tarvinnut lakata ollenkaan. Säistys on toteutettu Winsor&Newtonin vesiliukoisilla öljyväreilla. Hauskaa vaunussa oli se, että vasemmalla puolella oleva hakaristi oli "nurinpäin", joten Starin siirtokuvia (aika plootua muuten) joutui muuttamaan ja maalaamaan valkoiset varjostukset käsin. Piti muuten katsoa SA kuvaa muutaman kerran, ennekuin uskoin, että hakaristi on tosiaan väärinpäin. Sekä 415 ja "Elli" on maalattu käsin. Lisäyksiä ovat kiinnityslenkit etukannelle, ajovalojen pidikkeet, sammuttimen kehikko oikealla lokarilla ja vetokoukku lukituksella. Keinonahkasohvat (malli Ikea :0)) ovat hiukan överit, mutta en vaan taas malttanut…

Projekti oli oiken mukava ja olen erittäin tyytyväine alustaan.

Kommentit

Olli J. 27.3.2018 15:32 Vastaa lainauksella
Hyvin onnistunut Komso! Telat näyttävät huomattavasti paremmilta, kuin sarjan mukana tulevat. Alustasta plussaa! Kokonaisuus toimii.

Itsellä sama sarja työn alla yhdessä tamiyan ikivanhan Pak-40:n kanssa ja sama Mallixin artikkeli on ollut käytössä. Minulle jäi vähän epäselväksi Komsojen penkkien väritys. Omassa mallissa oli ne alun perin nahan ruskeat ja myöhemmin vaihdoin ne mustaan/erittäin tumman harmaaseen. Nyt tätä mallia katsoessa tuli mieleen, josko palaisin vielä kerran ruskeaan sävyyn…

e. Niin ja siis ”malli överi” nimenomaan toimii noissa penkeissä. :)

Olli
Kiitos Olli :0)!
Hieno malli.
Tähän voisi lisätä seuraavan kuvitteellisen tarinan:
(en tiedä, että oliko näitä sovjeteilla vielä jatkosodan aikana käytössä, mutta kuitenkin):
Jatkosodan alkuvaiheissa kapteeni N.N:n tiedustelijat toivat tiedon, että vihollisen tykinvetovaunu lähestyy linjoja tykki perässään.
Sen sijaan, että kapteeni N.N. määräisi ainoalla pst. aseellaan tuhoamaan vaunun, hän määräsi järjestettävän väijytyksen tykinvetovaunun kulkureitille, jossa molemmin puolin tuhottaisiin penkeillä istuva miehistö ja polttopulloiskulla uhaten vaadittaisiin vaunun sisällä olevaa miehistöä antautumaan.
Pelotevaikutus oli ilmeisesti riittävä ja kahden hengen miehistö antautui ja jäi vangiksi. Saatiin siis vetovaunu ja tykki sotasaaliiksi Suomen armeijalle.

Ihan kuvitteellinen tarina, harvinaista minulta;)
Mika, osuit ihan nappiin :0))
ykak kirjoitti:
Mika, osuit ihan nappiin :0))
Kiitos. Mallisi inspiroi minua "kuvittelemaan" sellaista;)
Ai ai ai, kyllä olet saanut "kulahtaneen"näköisen vaunun aikaiseksi. Kovaa kyytiä ja kuraa on saanut osaksensa. Todella nätin kuraista jälkeä. Hyvin olet saanut realistisen näköistä jälkeä sekä ruosteen että muun kulumisen suhteen. Kuuluiko Hobby bossin vaunuun interiööri? Irlantilaisen Mirror modelsin valmistamassa mallissa löytyy sisuskalut.
Moro Panu, kiitos :0) Bossissa ei ole ( ainakaa tässä versiossa) sisuskaluja. Mirrorissa on moottorista lähtien hyvin sisuskaluja. Tosin niiden rakennetavuudesta en ole kuulut juurikaan hyvää sanottavaa. Teen sen jossain vaiheessa.
Mirrorin Komson rakentaminen vaatii hyvää hienomotoriikkaa. Eikä ohjeetkaan muistini mukaan olleet selkeimmästä päästä. Mutta kyllä siitä telatraktori tuli.