Pienoismallit.net

Tiger I initial

Leningradin rintama helmikuu 1943

Intial Tiikeri tarkoittaa tässä tapauksessa 11 ensimmäistä tiikeriä (sarjanumerot 250002-250012), jotka valmistettiin elo-syyskuussa 1942. Ne toimitettiin Leningradin rintamalle (502 pz. abt.) Halusin harjoitella talvicamon tekemistä. Valkoisen maalaaminen mielenkiintoiseksi oli vaikeaa ja kuvaaminen vielä hankalampaa. Kuvien laatua en vaan saanut kovin hyväksi, vaati lisää harjoittelua.

Tämä Tiikeri on tehty vanhemmasta Dragonin versiosta. Tästä löytyy nyt uudempi, Dragon 6600, jossa on pakoputkien liekinsammutajat valmiina. Nämä tehtiin kenttäasennuksina. Omaani rakensin ne itse tinalevystä ja muovista. Telat on Master Clubin ja putki RB:n. Panssariharmaa on AK:n AK 704 ja valkoinen pääasiassa Hobby Color H11 Flat White. Kokeilin AK:n Worn Effects (AK 088) valkoisen rikkomiseen. Toimi hyvin ja käytän sitä jatkossakin kuluneen maalipinnan tekemiseen.

Tein myös alustan, sillä halusin testata erilaisia keinolumia. Scale Supply lumi oli mielestäni paras, silla sen rakenne oli riittävän hienoa. Tuli jopa kokeiltua ruokasoodaa ja kipsiä. Meillä oli hauska Tiikeri-rakennusryhmä tarkoituksena saada 2017 NC:hen Tiikeri valmiiksi, mikä kannusti puskemaan tämän valmiiksi. Laitan mukaan muutaman työkuvan.

Kommentit

Mielestäni upea talvi-Tigru! Ehkä kuvia lisää ja kuten itse totesit kuvaukseen enemmän huomiota (sama vika itselläni).

Mutta hieno Itä-Rintaman Lahtari talvicamossa!

YT
Kalle
[quote="Kalle Korkala"]
Mielestäni upea talvi-Tigru! Ehkä kuvia lisää ja kuten itse totesit kuvaukseen enemmän huomiota (sama vika itselläni).

Mutta hieno Itä-Rintaman Lahtari talvicamossa!

YT
Kalle
[Kiitos Kalle, joo, tarvitsee treenata tota valkoisen kuvaamista]
AJ 8.4.2018 18:44 Vastaa lainauksella
Moi Ykak,

Erinomainen s.Pz.Abt.502 Initial Tiger I, komppaan Kallen kehuja! Kaikki mainiosti onnistunut, itse malli ja lumialusta; ei mitään nillityksiä ja narinoita, ainoastaan kehuja - voisi olla aivan hyvin viikon malli.

Erinomaista mallaustyötä Ykak ja oletuskuva on ässä - näyttää aivan aidolta Tikrulta! Parhaita Initial Tiger I saitilla, ellei peräti jopa paras. Kyllä tykkään!!! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ :0)))
AJ 15.4.2018 12:05 Vastaa lainauksella
Moi Ykak, Ollos hyvä; upea Tikru I vaunumalli!!!