Pienoismallit.net

Focke-Wulff 190 A-5

Itse lentokoneen historiaa lienee käsitelty sen verran paljon että siitä on enempää turhaa mainita. Malli kuvaa Josef Prillerin ohjaamaa konetta Belgiassa vuonna 1943. Hieman faktaa ko.henkilöstä Wikipedian kertomana.

Josef Pips Priller oli saksalainen, vain 163 cm pitkä, hävittäjä-ässä ja merkittävä hävittäjäjohtaja. Priller saavutti kaikki 101 ilmavoittoaan länsi-euroopassa, 307 sotalennolla. Hän kuuluu niiden kahdeksan saksalaisohjaajan joukkoon jotka saavuttivat yli 100 ilmavoittoa länsi-liittoutuneita vastaan.

Priller ura JG 26:ssa alkoi marraskuussa 1940, jolloin hänet komennettiin JG 51:stä 1. lentueen päälliköksi, 17. marraskuuta 1941 kaatuneen Eberhard Henrici:n korvaajaksi. Prillerille oli vain kuukautta aikaisemmin myönnetty ritariristi saavutuksistaan Hävittäjärykmentti 51:ssä Priller toimi hävittäjälentorykmentti Jagdgeschwader 26 ”Schlageterin” komentajana ajalla 11. tammikuuta 1943 – 27. tammikuuta 1945 Prillerin pudotussuhde oli 3.04

Oli 77 Luftwaffen lentäjä joka saavutti sadan pudotuksen rajan. Pitää hallussaan ennätystä, eniten pudotettuja Spitfirejä, joita putosi 68kpl. Myös 11 raskasta pommikonetta koki hänen edessään kohtalonsa.

Sodan jälkeen toimi olutpanimon johtajana. Kuoli sydänkohtaukseen suht nuorena jo vuonna 1961, 45 vuotiaana.
Hänen mukaansa on nimetty katu Augsburgissa. Josef-Priller-Straße

Itse rakennussarjahan oli Hasemaisesti yhtä juhlaa kasattavaksi. Ihan minimaalinen määrä tarvittiin kittiä. Sarjan mukana tuli myös hänen autostaan BMW 327 oleva malli joka on taidoilleni liian haastava saada hieno malli aikaan.

Maalattu Italerin RLM sävyillä. Siirtokuvat oli ensiluokkaiset. Litkuteltu saumoja Tamiyan tuotteella. Lopuksi satiinilakattu.

Kommentit

Hieno Lahtari! Pari huomiota; vasen siipitykki näyttää olevan vähän vinossa (kuva 6), antennin pystylanka puuttuu, ymmärtääkseni kuitenkin kuului A-5:seen? Pohjakuvaa jäin kaipaamaan, kuuluisi kyllä yleensä kuvakavalkaadiin mukaan?

Mutta muuten upea malli!

YT
Kalle
Kiitokset huomioista. Tykki oikaistu ja lanka pitää lisätä vielä. Tuo pohjakuva oli otettu mutta unohtui laittaa. Nyt lisätty.
AJ 21.3.2018 08:31 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Komppaan Kallen kehuja. Kaikinpuolin hieno Prillerin Fw 190A-5. Eikös paketoinnissa tullut BMW 327:n lisäksi myös Priller figu? Itse lekomalli on upea, mutta nyt vaan rakentamaan sitä BMW:tä ja sitten vielä kevyt lentokenttöäalusta ja Priller figu tämän valokuvan mukaisesti www.flickr.com/photos/peerintothepast/8601344426 ja lisää kuvia Prillerin BMW:stä ja koneesta rcaf403squadron.wordpress.com…/2013/12/23/403-squadrons-captured-bmw-sports-car-identified/
Muutamia rakennettuja kokonaisuuksia aiheesta: aeroscale.kitmaker.net…odules.php?op=modload&name=features&file=view&artid=1720 ja www.kitshow.net/int/GiBi_18_JPriller.php

Joka tapauksessa hieno Fw 190A-5 leko. Parhain terveisin, AJ
Siististi kasattu FW, mielestäni yksi kauneimmista hävittäjistä ja varmaankin myös yksi parhaimmista. Värisävyistä en sano mitään, kun en Saksan kirjavaa ja värikästä kalustoa riittävän hyvin tunne, mutta kaunishan tämä on sävyiltään. Jos jotain pientä sanomista keksii niin nuo paneelirajat ( etenkin alapuolella ) ei näytä ihan ok:lta. Muuten varsin hyvä ja kuvathan ovat erinomaisia.

i.ytimg.com/vi/8wLUGTK0SSc/maxresdefault.jpg

Liekö tuo Prillerin koneen sävyihin jäljitelty nykyisin lentävä yksilö?
Markku Rinne kirjoitti:
Siististi kasattu FW, mielestäni yksi kauneimmista hävittäjistä ja varmaankin myös yksi parhaimmista. Värisävyistä en sano mitään, kun en Saksan kirjavaa ja värikästä kalustoa riittävän hyvin tunne, mutta kaunishan tämä on sävyiltään. Jos jotain pientä sanomista keksii niin nuo paneelirajat ( etenkin alapuolella ) ei näytä ihan ok:lta. Muuten varsin hyvä ja kuvathan ovat erinomaisia.

i.ytimg.com/vi/8wLUGTK0SSc/maxresdefault.jpg

Liekö tuo Prillerin koneen sävyihin jäljitelty nykyisin lentävä yksilö?
Prillerillä oli myös tuon näköinen kone kuin kuvassa. Hyvä kuva
Hieno Focke!

Paneelirajat on tosiaan hieman suttuiset. Etupyörien viilaus on tehty hieman hätiköiden, tai ne eivät ainakaan istu alustaan kunnolla. Samaten kumit kiiltävät oudosti ja niitä ei mielestäni kannata maalata mustaksi muutenkaan. Osa siirtokuvista hopeoi hieman. Moottoripeltien maalausta voisi parantaa, kynäruisku on tainnut tehdä "tepposet". Jarruletkut olisivat olleet mukava lisä.

Lekon värit ovat silmääni kyllä aivan erinomaiset! Pienistä puutteista huolimatta todella hieno malli!
Kimmo K. 25.3.2018 22:45 Vastaa lainauksella
Laadukkaasti rakennettu ja yleisilmeeltään hieno Focke. Paneelirajojen korostukset ovat mielestäni muuten puhtoiseen koneeseen ehkä hieman rajut. Camon maalaus sen sijaan on erittäin onnistunut.
No niin. Nyt on esitettyjä korjauksia tehty. Renkaat istuu nyt hyvin maata vasten. Antennilanka lisätty. Alapuolta varovaisesti korjausmaalattu noiden saumojen luota. Pitäs olla nyt parempi. Nuo jotkut pienet siirtokuvat hieman hopeoi. Niitäkin on pehmenninkäsitelty mut ei voi mitään. Nyt voitte sit korjata pisteet paremmiksi :) :) pari uutta kuvaa lisätty.
Todella siisti Focke-Wulf, ei moitteen sijaa työn jäljessä. Hyvät kuvat vielä kruunaavat kaiken. Itsekin miettinyt jos rakentaisi A-mallin FW:n, ja ainakin tämä siihen inspiroi! Eduard ja Hasegawa ovat varmaan ne parhaat vaihtoehdot. Hieno malli!