Pienoismallit.net

Fiat G50 FA-1 3/LeLv26

”Suomalaiset Ässät #1” Luutnantti O.Puhakka

Aloittelin viime vuoden puolella ”Suomalaiset Ässät” sarjan. Tarkoituksenani on rakentaa Suomen Ilmavoimien 100-vuotisjuhlan kunniaksi malleja suomalaisten hävittäjä-Ässiin lentämistä koneista. Ensimmäisenä valmistui luutnantti Olli Puhakan Fiiu kesältä 1941.
Olli Puhakka oli yksi sotiemme ässistä. Hän syntyi 11.4.1916 Sortavalassa ja kuoli 28.1.1989. Hän saavutti Talvi- ja Jatkosodassa yhteensä 46 ilmavoittoa. Ko. FA-1:llä luutnantti Puhakka saavutti 7 ilmavoittoa. Olli Puhakalle myönnettiin Mannerheim-risti 21.12.1944. Siviilissä Puhakka toimi mm. Finnairin lentotoiminnan johtajana.
FA-1 (aluksi SA-1) saapui Suomeen 18.12.-39. Koneen kokonaislentoaika oli 342h 15min. Kone poistettiin Ilmavoimien vahvuudesta 4.12.44. Koneella saavutettiin yhteensä 9 ilmavoittoa (Talvisodassa KoeL:ssa 2 ja Jatkosodassa LeLv26:ssa 7).
Malli on Hasegawan paketoima alunperin Secterin malli. Eipä tämäkään malli nyt mikään supermalli ole, mutta voittaa mielestäni Special Hobbyn version. Suhteellisen yksioikoinen rakenteluprosessi. Moottorin cowlingin kanssa hieman ongelmia. Siirtokuvat omista varastoista. Maalauskaaviota selvittelin pitkään; laitoin mm. tänne PMNetiin kyselyjä oliko FA-1:ssä tällainen hiekan ruskea pohja jonka päällä tumman ruskeita ja tumman vihreitä läiskiä vai tumman ruskealla pohjalla pelkästään vihreitä läiskiä. 100% varmuutta en saanut, mutta päädyin tällaiseen maalauskaavioon.

Kommentit

Hieno aihevalinta…Suomalaiset Ässät…siinä riittää pitkäksi aikaa puuhaa! Tosin, saattaa joutua tekemään saman koneenkin uudelleen, toki eri tunnuksilla.

Kyllä Puhakan koneen Fiiuksi tunnistaa ja hyvin olet sen mallintanut kulumia myöden. Tosi kuluneitahan Fiiut oli maalipinnoiltaan, ehkä kaikkein kuluneimman näköisiä Suomalaisten konetyypeistä. Tuo ItalialaisCamohan on todella hankala tehdä, varsinkin siveltimillä. Käsittääkseni siinä oli ainoastaan kahta sävyä, Bruno Mimetico pohjana ja Verde Mimetico ( vihreä ) läikkinä pinnassa, eli ei siis kahta eri ruskeaa.

Mitenkäs tuo itärintamatunnus, käsittääkseni myös koneen nokassa oli puolen metrin matkalta keltainen, vai maalattiinko se tähän koneeseen vasta syksyllä 1941? Tuo rungon raitahan on täysin oikeaoppisesti vedetty rekisteritunnuksen päälle kuten alussa tehtiin. Kansallisuustunnukset siivissä olivat myös "4/5 siiven leveydestä" säännön mukaisia vielä kesällä 1941.

Antennilangathan olisit vielä voinut asentaa. Alusta, kera Puhakan on piristävä lisä. Hyvä, seuraavaa Ässää odotellessa!
Viitekirjallisuuden ja kollegoiden kommenttien perusteella tuo ko. kolmen värin camo olisi oikein. Käsittääkseni Suomeen tulleista Fiiuista osa oli kahden ja osa kolmen värin maalauskuviossa. Itärintamatunnusta ei ainakaan referenssikuvien perusteella ollut maalattu nokkaan vielä kesä-elokuussa 1941. Todennäköisesti se maalattiin vasta syyskuussa -41. Radion antennilankaa en ko. koneessa ole nähnyt noissa kesän -41 kuvissa. Eli siksi jätin sen pois.
Kiitokset rakentavista kommenteista!! Kyllähän näitä sanojakin konetyyppejä joutuu väsäämät. Fiiuista on tulossa vielä Oippa Tuomisen FA-26 kokovihreällä yläpinnalla ja sitten L.Aaltosen kaksivärisellä italocamolla varustettu kone. Mielenkiintoisia ässiähän Suomen Ilmavoimissa kyllä riittää todella paljon!!
No saattaa tuon värin suhteen asia olla noinkin kuten kerroit jos kerran asiaa olet selvittänyt.

Tuo kirjanen, "Suomen Ilmavoimien hävittäjät, maalaukset ja merkinnät" kertoo vain asian näin: Suojamaalaus oli alkuperäinen Italialainen mantereella käytetty, käsittäen kaksi yläpuolen väriä, Bruno Mimetico (keskiruskea) pohja pienillä Verde Mimetico (tummanvihreä) täplillä. Alkuperäinen verhouskankaan pala, aikalaistodisteet ja valokuvat vahvistavat vain kahden värin olemassaolon. Tiedä häntä sitten?

Kyllä tuo antennilanka kaikissa koneissa oli, kahdella tapaa (ilmeisesti eri radiolaitteista johtuen ) oli sivuvakaajasta kumpaankin siipeen menevät langat, tai sivuvakaajasta antennimastoon suoraan menevä. Puhakan koneessa oli tuo ensin mainittu tapa, antennimastoa näissä koneissa ei ollutkaan.
Kiitos tiedosta! Täytyy lisätä tuo/nuo antennilangat.
Tuosta värityksessä vielä: kyselin aiemmin mm. täällä PMNetissä juuri tuosta FA-1:n värityksessä. Sain vastaukseksi mm. Jari B. Miettiseltä, että tässä koneessa olisi juuri ollut tuo kolmen värin camo. Joskin kun katsoo SIH-sarjan Fiiu-kirjan kuvaa Talvisodan ajalta (SA-1) niin tuo kahden värin camo taas näyttäisi todennäköisemmäksi… Tiiä häntä🤪 Tämä oli valintani ja elän sen kanssa😉
AJ 21.3.2018 08:55 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Kuten Markku oivasti edellä toteaa, idis ja aihevalinta Suomalaiset Ässät sarja on erittäin hyvä! Tosin urakkaa siinä kyllä piisaa varmaan useiksi vuosiksi. Kuitenkin joka tapauksessa rohkea veto aloittaa Suomalaiset Ässät sarja; hatunnosto siitä ja paljon tsemppitoivotuksia sarjan rakentamiseen!!!

Kivasti onnistunut leko, hyvä taustoitus ja mainio alusta Olli Puhakka figuineen kruunaa kokonaisuuden. Tuo Italocamo on haasteellinen ja vaikea toteuttaa, mutta hyvin olet sen taklannut ja vieläpä siveltimellä - hyvältä näyttää camo. En ota kantaa siihen, onko kaksi- vaiko kolmevärinen camo oikea ko. koneyksilöön, koska en tiedä.

Ohessa linkki jonkinasteiseen näkemykseen Italocamoista: www.stormomagazine.com/RegiaAeronauticaColorsinWWII_3a.htm

Mielestäni onnistunut kokonaisuus, leko, figu ja alusta, josta ei voi olla pitämättä ja kerrassaan mainio aloitus Suomalaiset Ässät sarjaan. Tsemppiä sarjan jatkorakenteluun! Erityiskiitos myös Markulle lisäinfosta! Parhain terveisin, AJ
Hauska aihevalinta ja nätti kone. Kiva nähdä myös näitä harvemmin nähtyjä italo-finskejä! Hyvä dioraama.

YT
Kalle
PhantomII 22.3.2018 00:05 Vastaa lainauksella
Kivoja nuo Fiiu-mallit aina, kuten tämäkin. Ja jatkoa siis seuraa. Suomi-Fiiu on siitäkin kiva rakenneltava, että erilaisia varusteluvariaatioita löytyy ja myös maalauksia oli useampia erilaisia. Odotellaan jatkoja.

Antennilangasta sen verran, että FIATeista on mielestäni kuvia sellaisista yksilöistä, joissa ei ole kummankaanlaista yllä esitettyä antennivaihtoehtoa. Kun kuvia katselee, näkee hemmojen seisovan koneen vierellä niin, että siiven kärkeen kulkeva lanka kulkisi juuri ukon kohdalta? Voi olla, että muistan väärin, mutta muistaisin lukeneeni, että kaikissa koneissa ei ollut aluksi radiota lainkaan? Siksipä jätin omastakin Fiiusta antennilangat pois.
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Kiitos tiedosta! Täytyy lisätä tuo/nuo antennilangat.
Tuosta värityksessä vielä: kyselin aiemmin mm. täällä PMNetissä juuri tuosta FA-1:n värityksessä. Sain vastaukseksi mm. Jari B. Miettiseltä, että tässä koneessa olisi juuri ollut tuo kolmen värin camo. Joskin kun katsoo SIH-sarjan Fiiu-kirjan kuvaa Talvisodan ajalta (SA-1) niin tuo kahden värin camo taas näyttäisi todennäköisemmäksi… Tiiä häntä🤪 Tämä oli valintani ja elän sen kanssa😉
Hyvää pohdintaa, mutta jätän lopullisen toteutuksen vielä auki, kun (ja jos) joskus teen Talvisodan aikaisen SA-1:n.
Onnistunut malli selvästi. Työläs on tuo camo tehdä. Onnea sarjan tekoon.
Kyllähän tuo siveltimellä melkoinen projekti on; ja toteutuksen ulkonäkö ei ole niin tyylikäs kuin ruiskulla. Suurin haaste oli kyllä siinä, että läiskistä sai sopivan satunnaisen näköiset… Eli naamiointikuvio olisi ulkonäöltään satunnaisen näköinen…
Seuraavana tulossa Tamiyan uusi Mersu G6 hieman tuntemattomampaan ässän koneena🤪
Ja kiitokset Paavo positiivisesta kommentista.
Kimmo K. 22.3.2018 10:23 Vastaa lainauksella
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Suurin haaste oli kyllä siinä, että läiskistä sai sopivan satunnaisen näköiset… Eli naamiointikuvio olisi ulkonäöltään satunnaisen näköinen…
Tyylikkäästi rakennettu Fiat uskottavine värisävyineen - onnistunut lopputulos.
Itsekin koin omassa n. vuoden takaisessa Fiat projektissani juuri mainitsemasi satunnaisuuden haasteelliseksi. Selviydyin siitä omasta mielestäni kunnialla siten, että en edennyt millään tavalla järjestelmällisesti johonkin suuntaan täpliä lisäten, vaan tein seuraavan täplän aina ihan eri puolelle konetta. Näin kone pikkuhiljaa täyttyi täplistä.
PhantomII kirjoitti:
Antennilangasta sen verran, että FIATeista on mielestäni kuvia sellaisista yksilöistä, joissa ei ole kummankaanlaista yllä esitettyä antennivaihtoehtoa. Kun kuvia katselee, näkee hemmojen seisovan koneen vierellä niin, että siiven kärkeen kulkeva lanka kulkisi juuri ukon kohdalta? Voi olla, että muistan väärin, mutta muistaisin lukeneeni, että kaikissa koneissa ei ollut aluksi radiota lainkaan? Siksipä jätin omastakin Fiiusta antennilangat pois.
Ei minullakaan mitään eksaktia tietoa Fiatien radiosta ole, en siis tiedä asennettiinko ne koneisiin jo Göteborgissa vai esimerkiksi myöhemmin Suomessa, uskoisin että kaikissa ne kuitenkin oli. Aika monenkirjavilta eri koneyksilöt kuitenkin näyttävät eri vuosina niin maalauskaavion, antennivarustuksen kuin myös esim. potkurien/spinnerien suhteen.

Antennilankoja on todellakin aika vaikea monesti erottaa vanhoista mustavalkokuvista, mutta esim. juuri tuossa Petrin FA-1:ssa kesällä 1941 otetussa valokuvassa eristepallukat sivuvakaajan vieressä erottuvat hyvin ja menevät alaviistoon siipiin. Antennivaihtoehtojakin oli tuon siipiin menevän lisäksi vielä kaksi erilaista antennien sijoituspaikkaa, joko heti kuskin istuimen takana tai sitten Brewster tyyliin ohjaamon etupuolella.
Ihan hyvännäköinen italiatar mielenkiintoisella camolla. Muistelen lukeneeni, että italialainen suojaväritys kului Suomen olosuhteissa varsin pian. Siinä mielessä vanhennus voisi olla rankempaakin. Toisaalta, jos se referenssien mukaan oli tuollainen niin OK. Hyvä lopputulos kuitenkin. Aika harvassa valokuvassa antennilangat todellakaan erottuvat.

E-P
Kommentoin vielä vanhaan ketjuun, kun tuo antenniasia jäi vähän roikkumaan. Fiateissa oli vuoteen 1942 asti alkuperäiset vastaanottimet (ei siis lähetintä lainkaan) ja siivistä sivuperäsimen kautta runkoon vedetty antennilanka. Suunnilleen kesään 1942 mennessä koneisiin vaihdettiin Gladiatoreista poistettuja lähetinvastaanottimia ja uusi antenni ohjaamon takana olevan maston ja sivuperäsimen välille. Uusi radio asennettiin alkuperäisen vastaanottimen paikalle. Ratkaisu ei ollut täysin onnistunut ja vuoden lopulla radio siirrettiin konekivääreiden väliin ja antennimasto ohjaamon etupuolelle. Antennin huomattava lyheneminen selittyy sillä, että englantilainen radio toimi korkeammalla taajuudella kuin italialainen vastaanotin.

Jussi