Pienoismallit.net

Agent Orange 2.0 UAV

Uusien aikojen ennakoiva torjuntahävittäjä

Agent Orange 2.0 UAV
Uusien aikojen monipuolinen ennakoiva torjuntahävittäjä.

Agent Orange 2.0 (AO_2.0) on monitoimihävittäjä Rafe Hammerheadin suunnittelema UAV-lennokki torjuntaoperaatioihin. Käyttöalueena mm. vesakon, sammalen, tuholaisten ja vihollisten torjunta.

Erityisen mielenkiintoinen AO-2.0:n ominaisuus on Ennakoiva Torjunta (ET), jolloin koneen heuristinen sumea logiikka päättelee ennakkoon uhkaavan vääryyden ja eliminoi/torjuu sen jo hyvissä ajoin, ennen kuin mitään fataalia ehtii tapahtua (vrt. Tom Cruise/Minority Report et al.).

Kehittyneet moottorit, kääntyvät siivet ja kääntyvä runko (!) mahdollistavat varsin flexiibelit manööverit pienissäkin ilmatiloissa.

Pienoismalli:
Kotobukiyan uudehko rakennussarja Heavy Weapon Unit 19 Solid Raptor [Modeling Support Goods (M.S.G.) Series] on raikas tuulahdus modernien helpostirakennettavien ilma-alusten joukossa. Osien yhteensopivuus on taattua ja hionnan tarve minimaalista.

Hyvällä mielikuvituksella varustettu mallari saisi tästä näyttävän värikkään lentolaitteen, mutta itse jouduin tyytymään tylsähköön stealth-militääriharmaaseen - Malli kun on jatkoa ”Ilmavoimien tulevat hankinnat” kokoelmaan. Pirtsakoita väriläiskiä ovat kuitenkin koneen hermokeskuksen ajatteluntasoa kuvaavat merkkivalot, arvometallipultit (ja saranat), koboltinsiniset ohjuskärjet sekä tietysti koneen nimen luoneet oranssit torjunta-ainesäiliöt. Täytyi tehdä suht kliinisen puhdas esitys, koska eihän nämä tulevat lennokit paljon likaannu - sieltä täältä vaan heittelevät vain vähän rasvoja/töhnää näkyville.

Huolia vailla ja tiukalla aikataululla malli valmistui sopivasti 3.3.2018 Tampereen Mallipäiville ”Ilmavoimat 1X2” -näyttelyyn.

Ja jos tähän loppuun saa laittaa vielä musiikkitoiveen, niin laitetaan soimaan yhtä tulevaa malliprojektia ennakoiva reipas renkutus: youtu.be/LMUBWKJ5A_0
Kiitos.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!