Pienoismallit.net

Bf-110F

Kirkkoniemi, Norja, kesäkuu 1942, Ofw Theodor Weissenberger, 13.(Z)/JG 5

Bf-110F

Bf-110F oli kova kone itärintamalla 1942.

Pohjoisessa vastassa oli hävittäjiä I-153 ja I-16, Hurricane Mk II, P-40 Tomahawk ja myöhemmin P-39 Airacobra. Airacobra alkoikin olla jo hankala vastus. Venäläisten offensiivisella puolella oli Il-2, Pe-2 ja Hampden(!). Englantilaisten kuuluisassa hyökkäyksessä Kirkkoniemeen ja Petsamoon heinäkuussa 1941 kalustona oli Fulmareja, Swordfisheja ja Albacoreja. Saksalaiset pitivät pahimpina uhkina, tässä järjestyksessä: IT, maajoukkojen tuli, hävittäjät.

Bf-110:aa käytettiin pohjoisessa saattohävittäjänä Stukille ja pommikoneille. Kohteita olivat laivat, Murmanskin satama, Murmanskin rata, lentokentät ja rintamalinja. Bf-110 oli käytössä myös rynnäköinnissä ja torjuntahävittäjänä.

Hävittäjätaistelussa Bf-110:lla tuli pyrkiä pystysuuntaisiin liikkeisiin ja liike-energian ylläpitoon; kone oli nopea syöksyssä eikä hidastunut ylösvedossa. Heiluritaktiikkaa siis.

Bf-110:n hyviä puolia olivat pitkä toimintamatka ja kaksimoottorisuus - mahdollisuus tulla kotiin vaikka toinen moottori on ammuttu rikki.

Ofw Theodor Weissenberger

Theo oli yksi Luftwaffen suuria ässiä ja hyväonninen mies - ainakin lentokoneessa.

Syntyi 21.12.1914. Alkoi harrastaa liitolentoa kun harrastus yleistyi Saksassa. Liittyi Luftwaffeen 1936. Koulutus oli pitkä, liittyi rintamalaivueeseen vasta syyskuussa 1941. Ensin JG 77 (1.(Z)/JG 5), sitten JG 5 (13.(Z)/JG 5). 13. Staffel oli kuuluisa mäyräkoiralentue.

Theo ampui Bf-110:lla alas 23 venäläistä konetta syyskuuhun 1942 mennessä. Silloin hänet siirrettiin 6. lentueeseen lentämään Bf-109:llä. Muutenkin Theo oli tehnyt tuhoja Zerstörerillä: 15 veturia, 2 IT-asemaa, radioasema, rautatieasema ynnä muuta. Tosin, JG-5:n voittoilmoituksia on myöhemmissä tutkimuksissa kritisoitu melkoisesti; jopa puolet saattoi olla ilmaa.

Kaikkiaan Theo sai 175 ilmavoittoa itärintamalla. Toukokuun lopussa 1944 Theo siirtyi länsirintamalle, I./JG 5:n komentajaksi. Alku oli vauhdikas: 7. kesäkuuta Theo ampui alas viisi Normandian maihinnousua tukenutta Thunderboltia.

Lokakuussa 1944 Theo siirtyi JG 7 "Nowotny":iin lentämään Me-262. Suihkukoneella hän saavutti 8 ilmavoittoa. Kokonaissaldo 208 ilmavoittoa 375 sotalennolla. Viimeisin sotilasarvo majuri, Geschwaderkommodore. Rintaa koristi ritariristi tammenlehvillä.

Theodor Weissenberger kuoli 11.6.1950 ajaessaan kilpaa Formula 2:ssa Nürburgringilla.

Eduardin malli

Sarja on ihan hieno, profipackissa kaikki (todella tarpeelliset) maskiteipit ja etsit. Osia on ihan mahdottomasti, niitä jäi yli saman verran kuin aikanaan moporemontissa.

Minulla oli vaikeuksia sovittaa moottoripeltejä siiven yläpintaan, se kohta kannattaa katsoa aika tarkkaan. Myös keulan konekiväärien ympärillä olevat pellit oli hankala saattaa paikalleen. Saattoi olla ihan omaakin syytä…

Siipien liitos runkoon ei onnistu ilman reipasta viilahöyläystä. Minä otin rungosta pois tavaraa aika rankalla kädellä. Sen jälkeen liitoksesta tuli ihan hyvä.

Laskutelineen rakenne vaikuttaa omituiselta, mutta kun sen ohjeiden mukaan tekee, siitä tulee ihan jämäkkä.

Maalit MRP:ltä Villen (HPNS) kautta. Muuten malliin on lisätty pari konekiväärin piippua, siivenkärkivalot ja EZ-antennilanka, eipä juuri muuta.

Kommentit

Jonkka 18.3.2018 08:46 Vastaa lainauksella
Hienolta näyttää ja itse lähes saman sarjan hiljattain rakentaneena nuo ongelmakohdat kuulostavat tutuilta. Itse koin myös pieniä vaikeuksia nokan sovittamisessa paikoilleen mutta sinä näyt selättäneen haasteet erinomaisesti!
Hienosti koottu ja maalattu satakymppi! Erinomainen historiataustoitus.

YT
Kalle
AJ 18.3.2018 16:01 Vastaa lainauksella
Moi Sakari, Upea taustoitus sekä pienoismallin esikuvana toimineesta lekosta, että lentäjästä. Theo Weissenberger oli hyvä esimerkki lentäjästä, (kuten myös Hans-Joachim Jabs) joka osoitti että Bf 110 oli raskaasta painostaan huolimatta aivan soiva peli, kun sillä lentäessä käytti oikeaa lentotaktiikkaa - dive & zoom.

Erityisesti yöhävittäjä Bf 110 versiot kunnostautuivat erinomaisesti - sillä kuten brittihistoroitsija Dr. Alfred Price oivasti aikoinaan kirjoitti, että WWII:ssa Bf 110 yöhävittäjillä ammuttiin alas enemmän koneita, kun kaikilla muilla sekä saksalaiten, että liittoutuneiden yöhävittäjillä yhteensä. Se on merkittävä tulos ja tekee Bf 110 yöhävittäjistä ilmailun historian kirkkaasti menestyksekkäimmät yöhävittäjät. Dr. Pricen toteamuksen voi todentaa myös Dr. Theo Boitenin ja Roderick Mackenzien Nachtjagd War Diaries Vol. I & II teoksista.

Kiva rakentamiskertomus, yllätys oli kuulla sovitusongelmista. Minulla odottaa Edun 1/48 Royal Class Bf 110 C/D/E setti rakentamista jossain vaiheessa, ilmeisesti soviteongelmat lienevät samoja… Samoin juuri tuo Edun 1/48 Bf 110F sarja on hankintalistalla harmaassa tulevaisuudessa, joten on hyvä kuulla jo nyt mahdollisista rakentamisongelmista.

Joka tapuksessa erinomaisesti rakennettu, maalatta, säistetty ja viimeistelty Theo Weissenbergerin Bf 110F lekomalli; hyvin on esikuva mallinnettu. Tässä on myöskin lekomalli, jossa on viikon mallin ainekset kasassa. Huipputyötä Sakari!!! Parhain terveisin, AJ
Komppaan herroja yllä, että äärimmäisen hyvä taustoitus.
1/48 mallit ovat hieman vieraita minulle, mutta pakko myöntää, että todella hienolta näyttää. Enempää en osaa sanoa.
Hieno! Maalaus näyttää esikuvan mukaiselta eikä vain geneeriseltä kunhan nyt on oikeita värejä tuotokselta.
Komea satakymppi! Camoa ihastelin, ja kiva että on lähikuva, koska sitä kelpaa katsoa lähempääkin. Muutenkin rakennusjälki on siistiä ja malli näyttää oikein hyvälle. Onnistunut tuotos!
Kiitoksia lämmittävistä kommenteista. Oikein ystävällistä!

Olen koettanut pitäytyä 1:48 mittakaavassa, koska se tuo hyvin esikuvan muodon esille ja toimii keskustelun pohjana kun tulee vieraita. 1:72 laitteet ovat kovin pieniä, 1:32 vievät tilaa ihan mahdottomasti.

AJ: onhan maailmassa paljon huonompiakin malleja. Oli vaan yllätys kun oli juuri tehnyt Eduardin uudet Bf-109G-2 ja FW-190A-4; tämä ei ollutkaan ihan niin ravistamalla kasaan -malli.

AJ, samaa mieltä että yöhävittäjä-110 on tosiaan se kaikkein kiehtovin, tappavan tehokas aikansa tekninen huipputuote. Sopiiko että esittelen sellaisen ensi viikolla?

Janne, ei tätä kovin paljoa lähempää uskalla katsoa. Monta asiaa jäi hampaankoloon. Ruisku takerteli lakan kanssa. Urien kaiverrus ei sujunut ollenkaan niin kuin piti. Jne jne. Monta asiaa jäi mieleen joissa pitää olla jatkossa tarkempi. Vaikka… mieluummin teen kohtuullisen mallin kohtuullisella vaivalla kuin täydellisen kohtuuttomalla!
AJ 19.3.2018 22:27 Vastaa lainauksella
Moi Sakari, Ollos hyvä, Bf 110F mallisi on huippumallausta.
Sakari Pyörre kirjoitti:
Olen koettanut pitäytyä 1:48 mittakaavassa, koska se tuo hyvin esikuvan muodon esille ja toimii keskustelun pohjana kun tulee vieraita. 1:72 laitteet ovat kovin pieniä, 1:32 vievät tilaa ihan mahdottomasti.
Olen täysin samaa mieltä kanssasi lekoskaaloista ja toimin aivan samalla tavalla; olen pääosin pitäytynyt 1/48 skaalassa. Tosin päätin, että eläkepäiviä varten hankin max. 10 - 12 kpl:tta 1/32 skaalan lekoja (oletusarvolla, että vanhetessa näkö heikkenee ja helpompi touhuta isojen osien kanssa) ja nyt on jo hankittu 9 kpl:tta 1/32 skaalan lekoa varastoon odottamaan eläkepäiviä. Joten en enää hanki enempää kuin max 3 kpl:tta 1/32 skaalan lekoja; mutta pakkohan ei ole enää hankkia yhtään enempää, jos mitään itseä kiinnostavaa ei löydy.
Sakari Pyörre kirjoitti:
AJ: onhan maailmassa paljon huonompiakin malleja. Oli vaan yllätys kun oli juuri tehnyt Eduardin uudet Bf-109G-2 ja FW-190A-4; tämä ei ollutkaan ihan niin ravistamalla kasaan -malli.
Edun Bf 110 sarjat ovat kyllä hyvin valettuja ja tehtyjä ja niissä on paljon yksityiskohtia. En odottanutkaan, että niiden rakentaminen olisi aivan helppoa, mutta olihan nuo mainitsemasi sovitusongelmat kiistatta melkoinen yllätys.
Sakari Pyörre kirjoitti:
AJ, samaa mieltä että yöhävittäjä-110 on tosiaan se kaikkein kiehtovin, tappavan tehokas aikansa tekninen huipputuote. Sopiiko että esittelen sellaisen ensi viikolla?
Täysin samaa mieltä Bf 110 yöhävittäjistä. Tykkään myös Me 410 raskaasta päivähävittäjästä, joka oli myös aikansa tekninen huipputuote. Valitettavasti ilmeisesti populaarikulttuurisista tekijöistä johtuen (esim. Korkeajännitys yms…) Bf 110 ja Me 410 ovat molemmat vahvasti aliarvostettuja ja väärinymmärrettyjä lekoja. Erityisesti huonoissa sääoloissa molemmat sekä Bf 110 ja Me 410 osoittivat kykynsä. Toisaalta Heinz Mankau ja Peter Petrick kirjoittavat Bf 110/Me 210/Me 410 raamatussaan, Messerschmitt Bf 110/Me 210/Me 410 An Illustrated History, että jälkiviisaana ajateltuna Luftwaffen olisi tullut lopettaa Bf 110 tuotanto E-malliin ja F-mallin sijasta siirtyä Fw 190 tuotantoon sen sijaan. Adolf Galland esitti samanlaiset ajatukset jo teoksessaan Ensimmäiset ja viimeiset. Mankau ja Petrick esittävät Bf 110/Me 210/Me 410 raamatussaan jälkiviisaana ajateltuna myös, ettei Me 210/Me 410 tuotantoa olisi koskaan pitänyt aloittaa, vaan niiden sijaan olisi pitänyt rakentaa Ju 88 C, S, R ja G yöhävittäjiä ja raskaita pommikoneita. Puolestaan Adolf Galland esitti täysin päinvastaisen näkemyksen Ensimmäiset ja viimeiset opuksessaan, sillä Galland mielestä raskas Me 410 hävittäjä toimi vallan mainiosti Länsirintamalla, kunnes liittoutuneiden saattohävittäjät (P-47 & P-51) saapuivat. Ja vielä sen jälkeenkin taktisesti oikein käytettyinä Me 410 pelitti hyvin. Lisäksi Gallandin mielestä Me 410 oli (olisi ollut) käyttöä Itärintamalla aivan sodan asti. Joka tapauksessa Heinz Mankaun ja Peter Petrickin Messerschmitt Bf 110/Me 210/Me 410 An Illustrated History kirja on erinomainen ja sitä voi lämpimästi suositella; se avaa hyvin mielenkiintoisen maailman Bf 110/Me 210/Me 410 koneiden tekniikkaan, käyttöön ja "sielunelämään". Sorry pitkästä jorinasta; mielenkiintoinen aihealue.

Esittele ihmeessä Bf 110 yöhävittäjämalli; kiinnostaa todella paljon. Hamassa tulevaisuudessa hankintalistalla on myös 1/48 Bf 110G-4; melko varmaan Edun paketointi…
Sakari Pyörre kirjoitti:
Vaikka… mieluummin teen kohtuullisen mallin kohtuullisella vaivalla kuin täydellisen kohtuuttomalla!
Hyvin sanottu, kun vain muistaisi aina toimia noin.

Kyllä Bf 110F lekomallisi on selkeästi ansaitsisi viikon mallin statuksen. Parhain terveisin, AJ
En oo mallin esikuva koneeseen kovinkaan paljon tutustunut, mutta omaan silmään näyttäisi oikein onnistuneen näköiselle mallille. Maalaus näyttää hyvälle.