Pienoismallit.net

U-Boot Typ.IIB

Dönitzin sudenpentu

Tyyppi II luokan veneet alatyyppeineen olivat saksan laivastossa luokiteltu rannikkosukellusveneiksi joiden toimintasäde oli lyhyt.
Veneen päätarkoitus olikin lähinnä varmistaa osaavien sukellusvene miehistöjen ja pääliköiden saatavuus kunnes Saksa olisi tarpeeksi voimakas avoimesti uhmaamaan Versailen rauhansopimusta ja muodostamaan asevoimansa uudelleen.
Veneen historiassa myös suomella on osuutensa, ensimmäinen Typ.II vene rakennettiin Crichton-Vulcanin telakalla turussa.
Typ.II veneitä oli käytössä neljällä laivueella joista kolme tukeutui Kielin satamaan.
Näiden laivueiden tappiot olivat suhteessa muuhun sukellusvene laivueihin nähden pienet, johtuen lähinnä siitä, että veneet olivat suurimmaksi osaksi koulutuskäytössä.
Poikkeuksen koki yksi laivue joka kuljetettiin maitse ja jokiyhteyksien kautta mustallemerelle, taistelut vaativat veronsa ja laivue lopetettiin kaikkien alusten tuhouduttua.

Ja itse mallisarjaan.
Osia oli kohtuu vähän, mutta se mitä oli, oli siistiä valua ja hyvin yhteensopivia.
Lisäsin itse valokuvien perusteella kannelle kaidehässäkän miehistön työturvallisuutta parantamaan.
Mallisarjan mukana tuli maalausohjeet ja siirtokuvat kolmelle veneelle, joista yksi oli varsin näyttävässä kuosissa juhlistamassa vuoden -36 olympialaisia, itse päädyin kuitenkin tähän harmaaseen sudenpentuun lähinnä veikeän krokotiilin takia :)
Maalauksessa pyrin pitämään yleisilmeen siistinä, mutta kuitenkin saada aikaiseksi jälkiä kovista purjehduksista.
Omasta puolestani tämä oli oikein mukava projekti ja aihe minulle valtavirrasta poikeava joka piristi kummasti.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!