Pienoismallit.net

Supermarine Spitfire Mk.IXc

Revellin Spifire Mk. IXc (vuoden 2017 mallisarjaa) oli suhteellisen mukava koota. Osat menivät kohdalleen ilman suurempia kitinöitä. Kokoonpano-ohje oli paras tähän mennessä vastaan tulleista. Värillinen ohje, jossa osat oli merkitty paitsi värikoodilla, niin myös itse oikealla värillä.

Malli on no. 416 Squadron, Royal Canadian Air Force, Tangmere, Englanti, toukokuu 1944.

Koneen historiasta lyhyesti. Vuoden 1942 alussa oli painetta saada Merlin 61 -moottorilla varustetut Spitfiret tuotantoon. Mk. VII ja Mk. VIII käyttivät tätä moottoria, mutta ne eivät olleet vielä valmiita tuotantoon. Ratkaisuksi Mk. V -runkoon asennettiin uusi moottori. Sen mallinimeksi tuli Mk. IX. Version ensilento tapahtui huhtikuussa 1942. Suurin edistysaskel Mk. V:een nähden oli Merlin 61 moottorin suoraruiskutus. Tämä mahdollisti kaikki taitolentoliikkeet, mukaan lukien ulkopuolinen silmukka, tarvitsematta pelätä moottorin sammumista negatiivisen g-voiman muuttaessa polttoaineen virtausta kaasuttimessa. Tämä tuli yllätyksenä saksalaislentäjille, jotka olivat tottuneet siihen, etteivät Spitfire-lentäjät kyenneet seuraamaan heitä ulkopuoliseen silmukkaan. Ahdinta oli edelleen parannettu ja siihen lisättiin nestevälijäähdytin, jonka jäähdytin sijaitsi toisessa kotelossa siiven alla. Ahdin paransi nousu- ja suorituskyvyn korkealla paremmaksi kuin Fw 190 ja Me Bf109 G koneilla. Ulkoisesti IX:n erottaakin parhaiten juuri kahdesta nestejäähdyttimestä. Mk. IX oli eniten tuotettu Spitfire-versio, yli 7 000 rakennettiin. Se pysyi tuotannossa läpi koko sodan ajan. Spitfiren eri versioita rakennettiin WW2:n aikana yli 20 300 kappaletta. Ne palvelivat ympäri maailmaa aina 1950-luvulle asti. (Wikipedia)

Spitfire on mielestäni yksi kauneimpia koskaan tehtyjä hävittäjäkoneita P-51 Mustangin ja Focke-Wulf 190 sekä Messerschmitt Bf109 -koneiden ohella.

Malli on maalattu Tamiyan akryylimaaleilla: Yläpinnassa XF-81 (dark green RAF 2), XF-82 (ocean gray RAF 2), spinneri sekä takarungon raita XF-21. Alapinnassa XF-83 RAF 2 (medium sea gray).

Kommentit

Siististi rakennettu ja maalattu Spitti. Mark IX on kyllä koneen tuotantohistorian kauneimmasta ja tasapainoisimmasta päästä.

Käytön jäljet ym. sotkut ovat menneet mielestäni överiksi - etenkin keulan alaosan kohdalla.
Kiitos Klaus rehdistä palautteesta!

YT
Kalle
Vuodoista voidaan olla monta mieltä , mutta on ollut ilo huomata että kehitystä on tapahtunut mallarilla. Toki mittakaava 1/32 on jo sellainen että yksityiskohtiin joutuu paneutumaan huolellisemmin. Laitoin merkille että kannuspyörä on väärin asennettu, tämän kerron vain siksi että tapana on että kun toinen on kuukauden rakentanut mallia, niin tunnissa kaikki mikä on mennyt väärin on kerrottu ;)
Muuten ihan asiallinen malli.
Kiitos Jukka rohkaisevasta palautteesta, joka mallissa oppii uutta!

Joo, kannuspyörä katkesi rakenteluvaiheessa ja pahus vasta nyt huomasin, että väärin päin vahingossa meni - pentele!

YT
Kalle
Joo, hyvin rakennettu malli. Nämä isommat 1/32 ovat kiitollisia rakentaa kun ei tarvitse piipertää niin hemmetisti. Olen Klausin kanssa samaa mieltä alapuolen likaisuudesta: hieman liian likainen makuuni. Hylsyjen poistoaukkojen, pakoputkien jne detaljien töhryt voisi tehdä virtaviivaisimmiksi, kapeammiksi ja pidemmeiksi. Ne toisivat lisää "vauhtia" malliin. Mutta kaikenkaikkiaan kelpo malli, hyvin maalattu. Ei liian kulunut, ei liian siisti.

Yleisellä tasolla paneelien rajoista: katsottuani ohjeita ja videoita mm Youtubesta, paneelien rajoja halutaan korostaa monessakin tapauksessa ihan liikaa. Hyvä että ne tummennetaan, mutta nähtyäni koneita museoissa ja lentonäytöksissä, on sanottava etteivät paneelien rajat kovin mustan puhuvia ole. Ovathan paneelit maalattuja myös reunoistaan. Toki kapeat raot ovat tummempia koska valo ei heijastu niistä kuten sileästä pellistä. Voisi koettaa tummentaa rajoja harmaalla mustan sijaan? Silloin myös öljy- ja nokitahrat korostuisivat hieman paremmin tummempina.

Mitä mieltä ajatuksesta?
Terve Esa ja kiitos myös sinulle rakentavasta palautteesta!

Paneelien rajauksesta olen pitkälti samaa mieltä. Mallissa käytin pehmeää lyijykynää josta vielä liiat poistin tinneriin kastetulla pyyhkeellä.

YT
Kalle
Terve Kalle!

Hyvän näköisen Spitfiren olet rakentanut. Väritkin vaikuttavat realistisilta. Kannuspyörää on jo kommentoitukin. Vanhennus on teknisesti kohtuullisen onnistunut. Realistisuus on sitten vähän katsojasta riippuvainen. Ilmeisesti jotkut koneyksilöt olivat tuhruisempia kuin toiset. Kaiken kaikkiaan kelpo Spitti.

E-P
Kiitos E-P!

YT
Kalle
AJ 14.3.2018 09:57 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Käytännössä kaikki rakentavat kommentit ja kritiikit on jo hyvin annettu edellä, joten en toista niitä, vaan totean, että kannattaa ottaa niistä opiksi.

Kokonaisuudessa iso Spittisi on hyvä, kun vielä nuo pikku parannukset tehtäisiin, niin Spitti olisi jo erinomainen. Joka tapauksessa hieno Spitti Mk.IX ja loistava taustoitus. Spitit ovat kauniita koneita ja Mk.IX on sieltä kauneimmasta päästä Spittejä. Mainio suoritus, tuosta on hyvä jatkaa.

Revellin iso Spitti näyttää onnistuneelta rakennussarjalta, josta tuli assosiaatio Guy Martinin loistavaan dokumenttiin vuodelta 2014, jossa brittitiimi rakentaan ja restauroi Squadron Leader Geoffrey Stephensonin aircrewremembered.com/stephenson-geoffrey.html Spitfire Mk.1a koneen uudestaan www.iwm.org.uk/history/the-spitfire-lost-for-almost-50-years
www.dailymail.co.uk/news/article-3155230/Spitfire-shot-Luftwaffe-restored.html
www.aircrewremembrancesociety.co.uk/styled-5/styled-7/styled-482/index.html
Dokumenttifilmi: www.imdb.com/title/tt4210934/

Ko. dokumentti on katsottavissa Netflixissä ja suosittelen ko. dokumenttia kaikille lekomallareille, jotka haluavat jossain vaiheessa rakentaa jonkun Spitfire tyypin. Terkuin, AJ
Kiitos AJ palautteesta!

Mielenkiintoisilta vaikuttavat nuo sivustot, täytyypi perehtyä ajan kanssa.

YT
Kalle
AJ 14.3.2018 11:06 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Ollos hyvä. Terkuin, AJ