Pienoismallit.net

Hog

Corsair F4U-1A + Sherman M4A1

Tämä on ensimmäinen malli 35 vuoden "tauon" jälkeen. Saatuani idean sehän oli toteutettava. Valitsin pienehkön mallin Tamiyalta 1/48 skaalassa. Corsairiin on käytetty siis Shermanin osia, itse tehtyjä sekä 3D tulostettuja kokonaisuuksia. Mallensin Catia 3D-ohjelmalla mm. moottorin jatkeeksi kotelon ritilöineen ja voimansiirto-osineen, takapyörän ripustuksineen ja jousituksineen. Käytin tulostamiseen FormLabsin Form 2 SLA tulostinta. Kaikki lisäosat ovat siis omaa käsialaa, ei kaupasta ostettuja. Toivottavasti malli herättää ajatuksia!

Kommentit

Hienon mallin olen saanut tauon jälkeen aikaan.

Rakennuksesta ja maalauksesta ei löydy moitteen sijaa. Hyviä ja mielenkiintoisia ideoita etenkin tuon moottorin osalta :-)

Pyörissä ja teloissa kun on reippaasti kuraa, kokonaisilme paranisi huomattavasti jos vekottimen alla olisi maasto.
Sivuille ohjaamon taakse kaipaisin ehkä jotain tunnuksia/siirtokuvia.
Kuralätäkön lisääminen tosiaan on pyörinyt mielessä. Ja sinne vielä jannu polviaan myöten mutaan ihmettelemään. Ehkäpä jatkan mallia tuonnempana kevyen dioraaman merkeissä. Merkinnöistä tosiaan itsekin väänsin kättä pitkäänkin. Samoin väristä. Ideana oli tehdä siviiliversio, josta ilmavoimien merkinnät on maalattu yli. Kyljet ovat tosiaan hieman paljaat. Tämä malli piti saada alta pois että pääsen seuraavaan, hieman isompaan käsiksi. Alkoi harmittamaan että ostin näin pienen aihion. Joten jätin merkintöjen miettisen sikseen. Kasaan seuraavan mallin galleriaa parhaillaan…
Terve Esa ja tervetuloa taas mallailun hienoon maailmaan!

Erilainen mutta upea malli, ammattitaidolla tehty.

YT
Kalle