Pienoismallit.net

Creature from The Black Lagoon

Mustan laguunin hirviö

Elokuvayhtiö Universal loi 30-50 luvulla useita kauhuelokuvasarjoja mm. Dracula, Frankenstein, Mummy, Phantom of the Opera ja Invisible Man. Yksi suosituimpia lienee tämä "Mustan laguunin hirviö" joka esitettiin 50-luvulla myös suomessa. Elokuva sai myös pari jatko- osaa; Revenge of The Creature ja The Creature walks among us.

Elokuvan tiimoilta on tehty lukemattomia oheistuotteita joita myydään edelleen innokkaille faneille. Aiheesta on myös paljon pienoismalleja joista ensimmäisenä ilmestyi Auroran malli jo 60-luvulla. Minullakin taitaa olla vielä varastossa ainakin 4-5 erilaista CFTBL mallia…

Tämä hartsifiguuri (ja erikseen myytävä pohjapala) on edesmenneen Geometric Designin 90 -luvun alussa valmistama.
Melko simppeli pohjaosa kuvaa hiekkaa jossa kiviä, harppuunapistooli ja happisäiliöt. Mukana tuli myös valkometallisia vesikasveja ja yksi kala. Pohja oli hiukan liian pieni valitsemaani puualustalle, joten laajensin sitä hieman Magic Sculpt kitillä. Kala oli valultaan ja muutenkin heikkotasoinen, joten jätin sen pois.
Detaljoin pohjaa ravuilla ja kaloilla (Mantis miniatures). Lisäsin vielä ankkurin, simpukan kuoren, Puun karahkan ja etsattua/paperista stanssattua kasvillisuutta. Nimikyltti on erikseen jostain ostettu, en vain muista mistä?

Creature on kiinnitetty reiden kohdalta kahdella hyvin pienellä naulalla valkometalliseen isoon lehteen.

Malli on maalattu akryyleillä (Vallejo ja Andrea). Käytin myös emali ja öljylitkuja (Mig ja AK)
Ankkuri on käsitelty AK:n corrosion texture mönjällä ennen maalausta.

Kommentit

Mitähän tästä nyt voisi sanoa - mykistävää työtä jälleen kerran. Elokuva löytyy DVD:nä hyllystä ja kyllähän tämä tavoittaa elokuvan hengen ja miljöön oikein mainiosti. Pitääkin varmaan ottaa katseluun pitkästä aikaa…
Kiitti kommentista Tero.

Omasta hyllystä löytyy myös Leffa tuossa dvd boksissa jota sai Anttilasta aikanaan todella halvalla.
Onpa hauska, ilmeikäs ja tapahtumarikas vinjetti.

Kreaturen ilme on jopa vangitsevampi, kuin elokuvan originaaliotuksella. On siinä Amazonaksen ahvenoilla ja ravuilla ihmettelemistä. Erityismaininta vielä vekkulista hauesta ateriapuuhissa.

Nostalgisen ajaton mutta myös ajankohtainen aihe:

juuri parhaan leffan Oscarilla palkittu The Shape of Water on Guillermo del Toron tribuutti ja käänteistarina tälle lapsuutensa suosikkielokuvalle. Vesipetokin on uutuudessa lähes identtinen Mustan Laguunin veljensä kanssa - mitä nyt kasvoiltaan kiltimpi.
Kiitos Klaus
Klaus Pylkkänen kirjoitti:
juuri parhaan leffan Oscarilla palkittu The Shape of Water on Guillermo del Toron tribuutti ja käänteistarina tälle lapsuutensa suosikkielokuvalle. Vesipetokin on uutuudessa lähes identtinen Mustan Laguunin veljensä kanssa - mitä nyt kasvoiltaan kiltimpi.
The Shape of Water oli minulle pienoinen pettymys. Aikuisten satu jossa vesipeto oli tosiaan liiankin kiltti :-). Hienoa silti, että tämän tyyppinen elokuva sai Oscareita…
On taas vakuuttavaa työtä Petriltä. Vaikka tämä ei ole tehty vesielementtiin, niin kuitenkin veden vaikutuksen olet saanut näyttävästi esille. Kasvit, köysi kohoaa, kalat ja itse figuurin olemus on kuin kuva olisi kirkkaassa vedessä otettu.
Paljon asioita olet huomioinut, joita veden alla voi olla.

Paljon sukeltaneena ja sitä vieläkin harrastaen on sellainen aivan pieni kömmähdys sanavalinnoissa - ei vaikuta malliin - nuo ei ole happipulloja. Ne ovat ihan normaaleja paineilmapulloja. Hapella ei sukella kuin taistelusukeltajat ja jotkut seoskaasulla luoliin menevät sukeltajat. Keltainen väri pulloissa on hyvin yleinen, koska se väri näkyy syvimmälle. Mutta jos pullot täytetään hapella, niin pullot ovat ilman kaulan maalaamista valkoisia.

Ei siis mikään moka, mutta kerroinpahan kuitenkin.
Mallin arviointiin se ei vaikuta millään lailla. Veden alla kymmeniä tunteja olleena tämä on hienosti tehty ja nimenomaan saatu vesielementti ilman vettä kohdalleen.
Kiitos Kommentista ja tarkennnuksesta Timo. Itse olen sukeltanut sen verran kun keuhkoissa riittää happea eli hyvin lyhyesti :-).

Pullot maalasin keltaisiksi, sillä lapsuuden muistikuvien mukaan Jacques Cousteau käytti samanvärisiä. Taisi olla säiliö hänellä kuitenkin sellainen "konttimainen". Tässä otin hiukan taiteilijan vapautta, sillä elokuvan sukeltajan pullot olivat hopean värisiä punaisella raidalla.

Mainittakoon että maalasin etuoikealla olevat isommat kalat aluksi piraijoiksi, Puna/hopea väritys ei vain toiminut, vaan vei liiaksi huomiota muutoin vihreä/keltaisessa kokonaisuudessa…

Vedenalainen tunnelma oli tässä työssä se suurin haaste. Hienoa että sait sen vaikutelman :-)
AJ 15.3.2018 09:08 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Osaat kyllä tehdä aiheesta kuin aiheesta mestariluomuksia; tämäkään Creature from the Black Lagoon dio/vinjetti ei ole poikkeus - ja jälleen on helppoa kompata kehuja yllä, mestarillista mallausta.

Sinänsä tuo jo klassinen elokuva Creature from the Black Lagoon vuodelta 1954 ei oikein koskaan jatko-osien kera itsessään kolahtanut, mutta kuten edellä jo osuvasti todetaan, mm. Timoa lainaten, olet ilmentänyt elokuvan olion ja vedenalaisen maailman loistavasti.

Samoin kuten Klaus tuo hyvin esille aihe on ajankohtainen juuri Guillermo del Toron Oscarilla palkitun elokuvan The Shape of Water takia, joka kuten Klaus toteaa on tavallaan käänteistarina Creature from the Black Lagoon leffalle. Ja joo The Shape of Water leffan olio on kiltti, koska ilmeisesti del Toro haluaa korostaa ihmisten ennakkoluuloja, äkkinäisiä tuomioita, sterotypioita jne…

Erinomainen luomus; ja arvatenkin viikon mallin ainesta. Terkuin, AJ
Petrin tekeleitä ei voi kuin ihastella. AJ:n kanssa samoilla linjoilla, eli vaikka tuo monsteri on klassikko, niin nuo elokuvat ei ole omia suosikkeja vanhoista monsterileffoista. Malli taas on aivan huippuluokkaa, ei voi kuin ihailla tuota kokonaisuutta. Tuo uima-asento näyttää todella hyvälle alustan kanssa. Viikon malli ja syystä! Onnittelut!
Kiitos AJ ja Janne :-)
Janne Markkanen kirjoitti:
AJ:n kanssa samoilla linjoilla, eli vaikka tuo monsteri on klassikko, niin nuo elokuvat ei ole omia suosikkeja vanhoista monsterileffoista.
Juu olen melko lailla samaa mieltä ettei em. leffaa oikein jaksa katsoa enää nykypäivänä. Aika ei ole kohdellut tätä yhtä hyvin kuin muita klassikoita, kuten esim. Frankenstein leffat…
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tätä piakkoin ensi-iltaan tulevaa monsterileffaa odotan kovasti!!
AJ 19.3.2018 21:07 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Onneksi olkoon ansaitusta viikon mallista! Tulossa oleva Pacific Rim 2 monsterileffa tarjonnee uusia ideoita dioiksi… Terkuin, AJ