Pienoismallit.net

LOT Tupolev Tu-134A

Valkoinen puolalaiskaunotar

Polskie Linie Lotnicze, lyhenteeltään LOT on Puolan valtion lentoyhtiö, joka perustettiin jo vuonna 1928, ja se on yksi maailman vanhimpia, edelleenkin toimivia lentoyhtiöitä. Nykyisin LOT kuuluu lentoyhtiöiden Star Alliance-liittoutumaan.

Toisen maailmansodan jälkeen Puola kuului melkein 50 vuoden ajan Neuvostoliiton satelliittivaltioihin, ja LOT:in laivasto noina vuosina muodostui lähes täysin neuvostovalmisteisista koneista. Tupolev TU-134-koneita yhtiöllä oli aikanaan käytössään yhteensä yhdeksän kappaletta. Kone oli Aeroflotin lisäksi laajalti myös itäblokkimaiden yhtiöiden käytössä, kuten esim. Interflug, Malev, CSA, Balkan Air.

Tupolev Tu-134 on lyhyiden matkojen matkustajakone, joka lensi ensilentonsa 29. heinäkuuta 1963. Koneen sarjavalmistus alkoi 1964 ja matkustajaliikenne syksyllä 1967. Konetta eri versioineen valmistettiin 852 kappaletta. Koneeseen mahtuu keskimäärin 80 matkustajaa, sen toimintasäde on noin 2 800 kilometriä. Lentonopeutta TU-134:llä on 850–900 km/h. Vuonna 2002 koneiden lennot Eurooppaan kiellettiin, koska ne eivät enää täyttäneet melu- ja päästömääräyksiä. Kone oli myös hyvin epätaloudellinen suuren polttoaineenkulutuksensa vuoksi. TU-134:n sarjatuotanto loppui syyskuussa 1984. Matkustajaliikenteessä konetta käyttää edelleenkin mm. Pohjois-Korean lentoyhtiö, Air Koryo, ja lisäksi joitakin VIP-versioita on vielä liikenteessä.

Pahin konetyyppiä kohdannut onnettomuus tapahtui 11. elokuuta 1979 Dniprodzeržynskissä nykyisen Ukrainan alueella, kun kaksi Aeroflotin Tu-134-konetta törmäsi toisiinsa lennonjohdon virheen vuoksi. Kaikki 178 matkustajaa ja miehistön jäsentä menehtyivät törmäyksessä. Se on kaikkien aikojen toiseksi tuhoisin kahden lentokoneen yhteentörmäys ilmassa.

Länsikoneiden ohella olen myös alkanut rakentaa nuoruusaikani itäkoneita. TU-134 oli yleinen näky Helsinki-Vantaan platalla 1960-70- luvuilla. Konehan on ulkonäöltään hyvin kaunis ja sulavalinjainen. Tämä tulee erittäin hyvin esiin LOT:in maalauskaaviossa. Kone on nimittäin maalattu kauttaaltaan valkoiseksi, ja vain cheat-line sekä peräsin, jossa on tyylitelty kurki, ovat tumman siniset. Tämä tyylikäs kaavio otettiin LOT:in koneisiin joskus 1980-luvun tietämillä ja se on hieman muunneltuna edelleenkin käytössä.

Rakensin mallin Zvezdan erinomaisesta sarjasta, jossa osat napsahtivat tamigawamaisesti paikoilleen. Kittiä joutui hyvin vähän käyttämään. Siirtokuvat ovat Avia-decalsin, F-DCAL:sin sekä Ascension arkeilta. Koneyksilöksi valitsin SP-LHD:n, jossa oli lasinen nokkakartio. Rakennussarjassa matkustamon ikkunat olivat avonaiset ja ohjaamon lasitus ja nokkakartio kirkkaita osia. Muurasin ikkunat umpeen ja maalasin kaikki lasitukset pohjamaalilla. Käsittelin koneen kauttaaltaan Tamiyan valkoisella Fine Surface primerilla, jonka lopuksi sprayasin Tamiyan kiiltävällä lakalla. Metallin väriset osat ruiskutin Alcladin Polished Aluminiumilla. Yksityiskohtiin käytin myös Vallejon ja Humbrolin värejä.

TU-134 oli hyvin miellyttävä ja terapeuttinen rakennuskokemus, melkeinpä välipalamalli, ja aion ilman muuta jatkaa nostalgisen itälaivastoni kasvattamista.

Kommentit

Silmiä hivelevän kaunis Tupolev!

YT
Kalle
Tally-ho 8.3.2018 19:28 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteista Kalle!

T. Tally-ho
Moi,
taas kerran mahtavan hieno malli sinulta. Avaatko vielä vähän tuota ikkunaratkaisua; nokkakupu ja ohjaamon lasit näyttävät niin hienoilta, ovatko oikeasti maalatut?
Ja on toi muuten pirun tyylikäs maalauskaavio!
-h
Tally-ho 12.3.2018 18:07 Vastaa lainauksella
Heikki Väyrynen kirjoitti:
nokkakupu ja ohjaamon lasit näyttävät niin hienoilta, ovatko oikeasti maalatut?
Ja on toi muuten pirun tyylikäs maalauskaavio!
Terve Heikki,

Kiitos vaan kehuista. Samaa kysyin kolleegaltamme Eugenelta, joka teki aiemmin yhtä aidon oloisen Aeroflotin TU-134:n. Lasiosat ovat siirtokuvia venäläisen Ascension arkilta. Varsinkin nokkakuvun dekaalit ovat erittäin aidon, jopa kolmiuloitteisen näköisiä.

t. Tally-ho
Malliesimerkki jälleen siitä kun siviilikonemallaus on hanskassa.
A Lappalainen kirjoitti:
Malliesimerkki jälleen siitä kun siviilikonemallaus on hanskassa.
Joo, itse olen poikasena yrittänyt kahta matkustajakonetta (Airbus ja joku thaimaalainen), eikä kumpikaan koskaan valmistunut. Tiukka päätös ollut, että nämä vaatii aivan liikaa osaamista. On se hyvä, että joku osaa!
Tally-ho 13.3.2018 07:26 Vastaa lainauksella
Hei Tervo ja Lappalainen,

kiitos positiivisista kommenteista.

T. Tally-ho
AJ 14.3.2018 18:46 Vastaa lainauksella
Moi Tally-ho, Taas on helppoa kompata edellä olevia kehuja. Upeaa mallausta ja kuten Antti L edellä toteaa malliesimerkki siviilikonemallauksesta. Kiitos aidosta kuvasta ja loistavasta taustoituksesta. Tämä voisi olla vallan mainiosti viikon malli. Terkuin, AJ
Tally-ho 15.3.2018 08:31 Vastaa lainauksella
Terve AJ,

Kiitos taas positiivisista kommenteistasi.

T. Tally-ho