Pienoismallit.net

Junkers Ju 87D-5 Stuka "Tykkiversio"

Tämä tykki-Stuka on ensimmäisiä operatiivisia ”Kanonenvogeleita” kevättalvelta 1943. Konvertoitu mallista D-5. Ensimmäinen tykkiversiohan oli konvertoitu mallista D-1; (Wnr. 2552 ”Gustav the tank killer”), jonka ensilento oli 31.1.1943. Mutta tämä malli ei tietääkseni osallistunut taisteluihin.

Mallin dekaalit ovat yliluunantti Günther Schmidin (II/St.G.2) kesä-Stukasta itärintamalta. Mallin talvicamolle en suoraa referenssikuvaa löytänyt, joten laitoin sen ”Mitä jos…” –palstalle.

Koneen historiaa/ominaisuuksia en lähde tässä toistamaan, löytyvät edellisen tykki-Stukamallini alta.

Malli on pohjakuvaa lukuun ottamatta kuvattu Vuosaaren Kallahden jäällä. Paikka on historiallinen. Samaisesta lahden poukamasta lensivät syksyllä 1939 lentolaivue 36:n Blackburn Ripon vesitaso-tiedustelukoneet aina meren jäätymiseen asti (rannassa on asiasta muistokivi), jolloin ne siirrettiin Malmille. Pilottien majoitus kuitenkin säilyi alueella Talvisodan loppuun.

Tekemiini kolmeen Stuka-malliin liittyen tein myös oheisen, osittain fiktiivisen videon:

youtu.be/aYqRmBXh_Ys

Kommentit

Hieno !
Oliko stuka yläpinnaltaan vihreä ? Saksalaisissa koneissahan oli naamiokuvio. Tuli vain mieleen kun kaikki "läikät" on vihreitä. Mutta komee malli, varsinkin viimeinen kuva on hieno !
Kiitos Tuomo palautteesta!
Tykki-Stukissa hyvin usein oli tuo "Rudelmainen" kahden vihreän kesäcamo (kts. www.pienoismallit.net/galleria/malli_14546/), eli RLM70 ja RLM71. Valkoinen talven naamiointiväri koostui liitujauhosta, vedestä ja sideaineena käytetystä liimasta. Nämä sitten lumien sulettua ruiskutettiin pois. Ja liituhan on pelkästään mattaa.

YT
Kalle
Sori Tuomo, äsken antamani sivu oli puutteellinen, tässä oikea: www.pienoismallit.net/galleria/malli_14546/

YT
Kalle
Kiitosta linkistä. En vain heti huomannut sävyeroja, sori.
Hieno on, istuu talviseen taustaan kuin nenä päähän. Ymmärsinkö oikein, että tässä on standardi 70/71/65 kaavio jonka päälle on vetäisty valkoisia alueita. Äkkiä katsomalla vihreät alueet näyttävät samalta väriltä. Hyvin toteutettu valokuvaus.

E-P
Kiitos E-P!

Jep, RLM 70/71/65 on. Kirkas auringon paiste ja valotus vähän hämää noissa sävyissä.

YT
Kalle