Pienoismallit.net

Volvo 240 Turbo

John Player Special

Aoshima/Beemax yllätti positiivisesti tuomalla markkinoille rakennussarjan kaksnelikulmasesta Volvosta. Tosin ainut rakenteluvaihtoehto on tuollanen mutkaradoille soveltuva kilpuri. Osien yhteensopivuus tässä tuntuu olevan huippuluokkaa ja siistimistäkin niissä on melko vähän, turvakaarissa riitti kuitenkin valusaumoja ja ejektorin jälkiä siivottavaksi asti. Taidokas scratchrakentelija tästä varmasti mallikkaan siviiliversionkin osaa tehdä, mutta mä tyydyn rakentelemaan nyt tämän rataversioina. Tosin sarjan mukana olevia decaleita en tähän montaa käytä, vaan tästä tulee eräänlainen "what if" kilpuri John Player Special teemalla ja värityksellä.. Rakentelublogia en tänne ole aikaisemmin tehnyt, joten tässäpä ensimmäinen sellainen. Kysymyksiä ja palautetta yms kommentointia saa laittaa.

merkinnät

Vastoinkäymisistä huolimatta tämän blogin pääosan esittäjä valmistui tuoreeltaan. Tämä Volvo ja muutama muu minun malli on mukana sitten Malliston Autokisa näyttelyssä joten sinne mukaan ihmettelemään paremmin omin silmin.. Pitemmittä puheitta showroom kuvia. :)
…tai no ainakin melkein.. Viimiset decalit (Recaro ja NGK merkit etupäässä) sain paikoilleen jonka jälkeen suhhuutin pari kierrosta lakkaa suojaksi decaleille, mutta myös osittain niitten turmioksi.. Muutama nuista decaleista veti hieman kuprulle lakkauksen jälkeen ja joissain paikoin paljastui hopeointia, mutta ottaen huomioon että ekaa kertaa tehin moisen operaation, eli decaleja niin mahottomasti koriin ja lakka siihen päälle spraypullosta niin lopputulos on ihan ookoo.. Parissa paikkaa on vielä pölyä jotka koitan varovasti hioa pois ja sivelen Johnssonia perään. Onhan tuossa pinnassa vähän aplariakin, mutta sille en nyt ala tekemään…
Otsikon mukaisesti.. Okei näissä kuvissa kaikki siirtokuvat eivät ole vielä paikoillaan, ja korikin on lakkaamatta.. Mutta puskurit sentäs ovat valmiit siirtokuvien ja lakkausten osalta.. Koriin tulee vielä pari pientä sponsoridecalia, mutta ne eivät kovin ratkaisesti ulkonäköä enää muuta.. John Player Special decaliarkin hommasin eBaystä, aivan kuten nuo kullanväriset raidatkin.. Ihan tismalleen nuo eri valmistajien sävyt eivät mätsää toisiinsa mutta kyllin lähellä ne on, ainakaan omaa silmää ei häiritse, ja kun mukaa tulee muutaman kullanväriseks maalattu osa, niin siinä on sitten jo kolmatta sävyä kultaa mukana, mutta suht tasapainoisena…
Sisustassa kokeilin itselleni uusia juttuja, kuten turvavöiden tekoa ja hiilikuitudecalien laittoa, niitä ja etsisarjan lisäosia lukuunottamatta sisusta on suoraan laatikosta.. Turvavyöt olis voinut onnistua paremminkin, mutta lopputulos on ihan ookoo ensikertalaiselle? :)
Detaljointisetistä alustaan tuli etsipinnat jarrulevyihin, bensatankkiin ja tuohon pienempään boksiin taka-akseliston etupuolella.. Pakoputken päitä muokkasin mieleisemmiksi lisäten sinne tuollaset sähköholkit.. Loput detaljoinneista hoitui maaleilla ja foililla + decalit renkaisiin. Vähän litkuttelin osia ja alustakokonasuutta saadakseni vähän eloa pintoihin,sen enempää en tätä alkanut säistämään.. Melko puhtosiahan nuo ratakilpurit yleensä on ainakin kisan alkuvaiheessa..
Detaljointisetti Volvoon saapui vihdoin ja pääsin jatkamaan alustan ja sisustan parissa. Tässä nyt muutama vaihekuva, esittelen sitten sisustan ja alustan paremmin valmiina. Koskaan en ole laittanut näin paljon etsiosia malleihini joten tässä tätä hauskaa nyt riittää.
Sisustan rakentelu alkaa olemaan loppusuoralla, enään odotan vain tälle sarjalle tarkoitetun detaljointisetin saapumista, siitä löytyy turvavyöt solkineen ja metallipintaa sisustaan. Korin osat on pohjamaalissa, vähän tarvii vielä hiomapaperia näyttää paikoin ennenkuin pääsen suihkimaan mustaa pintaväriä. Alusta on myös odottavassa tilassa jotta saan siitä detaljointisetistä loput tarpeet paikoilleen.. Niistäkin lisää myöhemmin.