Pienoismallit.net

Republic P-47 D Thunderbolt

Razorback

Nysväykset jälleen saatettu siihen pisteeseen että voipi esitellä muille, uhriksi valikoitui tämä Tamiyan P-47 D, koristeltuna aftermarket siirtokuvilla. Hunhunter XIV esiintyy myös propaganda leffassa, joten pitäähän se yksi filmitähti saada aikaan. Malli oli Tamiyalaiseen tapaan unelma kasata ja AM siirtokuvat meni hyvin pintaan, maalattu pääosin Humbrolin maaleilla, ja pahin loiste otettu alas Revellin lakalla. Tässä samalla on tullut pohdittua omaa mallailua ja sen kehitystä. Omaksi iloksi olen huomannut että kehitystä vuodesta 2013 on tullut ihan kohtalaisesti, mutta samaan henkäykseen voi mainita että huipulle on vielä matkaa. Vaikka saankin nautintoa siitä että malli näyttää ihan kohtuulliselta, niin siitä huolimatta tiedän että moni juttu menee ihan malttamattomuuttaan pieleen ja se kieltämättä harmittaa, mutta minkäs teet… jos sähellät vaan vasemmalla, niin ei kai siitä voi mitään mestariteosta saadakkaan aikaan, pitäs vaan hyväksyä asiat sellasenaan.
Arvostelkaa ja kommentoikaa, mitä olisit ehnyt toisin jne.jne.

Kommentit

Pitää vissiin laittaa kärpäsenpaskan kokoiset kuvat jos haluaa enemmän… no kun järjestelmä on niin hassu että vaikka poista jonku mallin niin sitä tilaa ei löydy, niin tyytykää sitte näihin kuviin =D
No mallihan on aivan loistava, turhaan manailet malttamattomuuttasi, en minä sitä ainakaan tämän mallin osalta näe. Tosin täytyy myöntää että itselläkin usein mielessä se, että jokaista mallia pitäisi tehdä aina kaksi painosta ja se toinen olisi aina parempi kuin se ensimmäinen…monet virheet osaisi siten välttää. No, hyvä näin…itse en täydellistä mallia saa koskaan aikaiseksi…tyydytään siihen mitä osataan.

Minusta tuo P-47 on hyvinkin aidon esikuvansa näköinen, toisenlaisessa ympäristössä menisi täysin aidosta. Metallipinta hyvin aidon oloinen ja elävyyttä pinnoissa muutenkin…siisti rakennusjälki myös. Alustasta plussaa myöskin, tosin hieman häiritsee sen pieni koko, olisi saanut olla himpun verran leveämpi. Tai en tiedä kun en itse niitä ole tehnyt, mutta voisin kuvitella että sen pitäisi olla sellainen että pääkohde kokonaan mahtuu sen sisään.

Tuo on ihme kun ei kuvia mahdu enempää, itsellä ei koskaan ole ollut sitä ongelmaa. Tosin pienennän kuvia jo ennakkoon ennen kuin lähetän ne tänne…alkuperäistä kuvakokoa en lähetä koskaan.
Matti M 5.3.2018 22:15 Vastaa lainauksella
Eipä tuosta moitittavaa löydy, varsin onnistunut malli. Sama juttu täällä, malttamattomuus kostautuu usein ärsyttävinä virheinä, joita sitten saa korjailla, mutta kai se sähellys siitä ajan kanssa ja useamman valmistuneen mallin jälkeen häviää, ja usein nuo virheet näkyy vain omaan silmään.
Aika pieni on tuo kansion koko jos ei saa arvosteluista kohtuullisia pisteitä, tähänkin täytyy sanoa että oma vika kun olen jättänyt mahdollisuuden pois, mutta ei lannistuta, tästä lähtien pitänee jättää se pojotus mahdollisuus, niin on toivoa joskus saada enemmän kuvia näkyville.
Olen harrastanut näitä "pikkusen" liian pieniä alustoja siitä syystä että esille laitto käy hankalaksi, toisin sanoen vitriini käy pieneksi.
Kaunista työnjälkeä! On kyllä aidon näköinen metallipinta niin kuin koko pienoismallikin.
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Pitää vissiin laittaa kärpäsenpaskan kokoiset kuvat jos haluaa enemmän… no kun järjestelmä on niin hassu että vaikka poista jonku mallin niin sitä tilaa ei löydy, niin tyytykää sitte näihin kuviin =D
Tuttu tunne…

Ja hieno malli.
Jaan kyllä Jukan tunteen tuosta mallien valmistumisprosessista… Mutta malli on todella hyvännäköinen. Metallipinta on vaativa, mutta hyvin olet selättänyt kyseisen haasteen!
Pidän!!
Hyvännäkönen P-47. Hyvin olet malttanu säistää koneen, ei näytä suosta revityltä ja lekalla pieksetyltä. Ehkä itse olisin pikkusen hivassu renkaita pohjasta. Näyttäis et olis paino niitten päällä. Ei muutaku lisää tämmösiä, näitä on oiken mukava katsella :)
Nätti peli, mutta tosiaan kuvia olisi saanut olla enemmän, mm. pohjakuvaa jäin kaipaamaan. Itse laitan kuvat täysikokoisina sivulle (kuten ohje suosittelee) ja järjestelmä pakkaa ne automaattisesti. Näin saan 8 kuvaa mahtumaan palstalle.

YT
Kalle
Kalle Korkala kirjoitti:
Nätti peli, mutta tosiaan kuvia olisi saanut olla enemmän, mm. pohjakuvaa jäin kaipaamaan. Itse laitan kuvat täysikokoisina sivulle (kuten ohje suosittelee) ja järjestelmä pakkaa ne automaattisesti. Näin saan 8 kuvaa mahtumaan palstalle.

YT
Kalle
Minä teen saman, ja saan yleensä kolme tai neljä kuvaa mahtumaan ennen kuin tulee herjaus, että olen ylittänyt kuvatilani. Sen takia laitan yleensä linkin kuvasivuilleni, joissa on enemmän kuvia mallista.
Juha Piisilä kirjoitti:
Ehkä itse olisin pikkusen hivassu renkaita pohjasta.
Näin jälkikäteen aateltuna jälkiasennus nakit olis ollu poikaa, niissä olisi hyvin mallinettu päällä oleva paino eli sen renkaan kylki pullistuu myös. Samanlaisen efektin olis tietty saanut kun olisi sulattanut ja painanut alustaa vasten, mutta en rohjennut kun tuli tuossa aikasemmin pilattua yhden koneen rattaat juuri niin.
Kalle Korkala kirjoitti:
kuvia olisi saanut olla enemmän, mm. pohjakuvaa jäin kaipaamaan. Itse laitan kuvat täysikokoisina sivulle (kuten ohje suosittelee) ja järjestelmä pakkaa ne automaattisesti. Näin saan 8 kuvaa mahtumaan palstalle.
Kuvakansion koko on aika olematon jos malleja ei ole arvosteltu tai niistä saadut arviot on huonot, mutta esm 3.5 keskiarvolla niin se annettu tila on kolminkertainen. Alapuolen kuvaa et olisi saanut muutenkaan, kun en sellaista ottanutkaan =)
AJ 18.3.2018 15:24 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Kaikinpuolin kivasti onnistunut Gilbert O. Wymond:n "Hun Hunter XIV"; oheisessa linkissä muutamia mv- ja värikuvia ko. koneesta www.warwingsart.com/12thAirForce/65thplanes2.html Näyttävä esitys ko. lekosta, valitettavasti kuvakansioiden koko on rajoitettu - kaikilla pitäisi olla vakiomäärä esim. 6 tai max 8 kuvaa.

Joka tapauksessa hyvältä näyttää P-47D Razorback. Parhain terveisin, AJ