Pienoismallit.net

Stug IV

Kun tuota Panzerwrecks kirjasarjaa löytyy hyllystä joka osa niin ajattelin että onhan se aika tehdä jotain sieltä inspiroitua, ja tämä kaveri löytyy kirjasta numero 14 - ostfront. Malliin lähdettiin ajatuksella että pienellä budjetilla mennään, eikä tässä lisäosia sitten olekaan. Konekiväärin kilpi on skrätsätty ja betonipanssarointi on tehty itse käyttäen PanzerArtin osaa mallina. Alustassa on kappale MiniArtin katua. Malli on tosiaan enemmän sarjaa "inspired by" eikä niinkään 100% kopio joten jotain vapauksia on otettu.

Kirjassa esitetään että kyseessä olisi ns short tracked eli hinausta varten valmisteltu järjestely, todennäköisempää kuitenkin on että kyseessä on vauriotilanne jossa johtopyörän akseli on sanonut sopimuksen irti ja lopputulos on tuo. Vaunu on kuvattu Königsbergin (nyk. Kaliningrad) taistelun jälkeen.

Kommentit

Matti M 1.3.2018 19:10 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen viritys, erinomainen toteutus mallina, sulautuu alustaansa hyvin, äänenvaimenninpönttö aidosti ruostuneen & kuluneen näköinen. Hieno.
Olli J. 1.3.2018 19:25 Vastaa lainauksella
Erittäin hienosti toteutettu Stug IV! Myös alustasta plussaa. Olen pari kertaa törmännyt kyseiseen valokuvaan ja pohtinut samaa, että kyseessä on pakko olla vaurio.
Juu, eihän tuo voi edes toimia kun miettii noita pyörimissuuntia, johtopyörä pyörisi hinatessa telan kulkusuuntaa vasten (jos pyörisi ollenkaan).
Hieno malli.
Minua aina ovat kiehtoneet hylätyt paikat ja ajoneuvot.
Tässä on oikeastaan kaikki kohdallaan. Efektit eivät näytä efekteiltä, mitään ei ole lyöty yli ja käsittely on tasaisen laadukasta kautta mallin.
Alusta on erittäin hieno.
Tuolta samalta kadulta on olemassa isompikin kuva, siellä on ainakin neljä vaununhylkyä suht lähellä toisiaan. Aineksia olisi siis isompaankin dioraamaan.
Onhan tämäkin Tomin malli ihan hemmetin hieno. Sattumalta olen päässyt tiirailemaan ja käpistelemään k.o. mallia lähietäisyydeltä ja vaikea on mennä sanomaan mikä mättää tai voisi tehdä paremmin. Valokuvista puuttuu aiha hieman yksityiskohtia, joita paljaalla silmällä erotta paremmin.
Oho, kiitokset kaikille kommentoijille ja äänestäneille :)
PhantomII 14.3.2018 10:07 Vastaa lainauksella
Arvioituani juuri noita sivustolle ilmestyneitä Tiger II- ja Panther G-malleja, jotka ovat viimeistelty makuni mukaisesti juuri sopivasti, varsinkin vitriinimalleiksi ja tavallaan "tyyppikuva"-malleiksi, huomasin tämän täysin eri tavalla viimeistellyn mallin.

Tämä pieni dioraama tai vinjetti tms. joka on siis suoraan valokuvasta, vaatii tietysti onnistuakseen autenttisuudessa habitukseltaan samanoloisen mallin, kuin valokuvassa ja joka tietysti on "must", jos halutaan jäljitellä valokuvan tunnelmia. Siinä on onnistuttu kyllä erinomaisesti ja liityn kollegoiden yllä oleviin ylistyksiin.

Kun näitä kolmea mallia vertailen, niin yksi oleellinen seikka mallailussa nousee esiin: nuo Tiger II ja G-Panther ovat malleja tietyistä vaunutyypeistä - ja yksilöistäkin, kun taas tässä diossa haetaan tietyn valokuvan tunnelmaa tai tapahtumaa. Tätä seikkaa ei mallien arvostelijat mielestäni useinkaan pysty tai ehkä haluakaan ymmärtää. Kuitenkin nämä eri tavoin viimeistellyt hienot mallit täydentävät toisiaan ja antavat rikkautta ja vaihtelua vaunumallailussa.
AJ 14.3.2018 11:14 Vastaa lainauksella
Moi Tomi, Kehuja edellä kompaten hienosti olet ilmentänyt valokuvan StuG IV:n mallissasi - erinomainen suoritus. Phantom tuossa edellä kirjoittaakin osuvasti kaiken oleellisen, joten en turhaan toista samaa. Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Parhain terveisin, AJ