Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 251/6 Ausf.C

Afrikan rintaman komentovaunu

Saksalainen puolitelavaunu Sd.Kfz. 251 oli käytössä niin idässä kuin lännessäkin, Afrikan rintamaa toki unohtamatta. Tämä alatyyppi /6 on varustettu tehokkaammalla radiovarustuksella kuin perusversio ja sen huomaa paitsi sisätiloista myös järeästä antennivarustuksesta.

Idea rakentaa tämä malli lähti liikkeelle kun löysin siihen tarkoitetut tarvikesiirtokuvat ja kuvan alan kuvateoksesta.

Malli on rakennettu lähes suoraan Dragonin sarjasta seuraavin lisäyksin:

- etupyörät ovat Panzer Artin valmistetta ja hartsivalua
- telaketjut ovat Friulmodelin valkometalliketjut jotka tinasin kasaan kun epäilin pikaliiman kestävyyttä. Maalaamisen sijaan ne on käsitelty kemiallisesti
- piiska-antennit ovat RB-Modelsin messinkiosat
- yksi radiosetti on korvattu Siemens-Hell -kaukokirjoittimella, (iki)vanha Verlindenin hartsiosa
- käytin jonkin verran Partin syövyteosia, en kovin montaa koska ne olivat aika haastavia
- rekisterikilvet ovat Eduardin valmiiksi painettuja tarvikekilpiä
- jerrykannut ovat Great Wall Hobbyn tarvikesarjasta
- MG34 on napattu Dragonin Gen2 -figusarjasta
- sisätilojen tarvikkeet - patruunalaatikot, muonatölkit ynnä muut ovat mm Verlindenin ja Plusmodelin tuotteita. Vesikannut ovat omia hartsikopio-yritelmiä Dragonin DAK-figusarjan vesikannuista.

Olikohan siinä kaikki. Toivottavasti! Figuureita en lisännyt koska alkoi epäilyttää omat taidot.

Malli on maalattu AK Interactiven RAL8000-maalilla ja sotkettu, vanhennettu, kurattu ynnä muuta kaikilla mahdollisilla AK- ja Ammo-tuotteilla mitä laatikosta löysin.

Tämän(kin) malliprojektin henkisenä valmentajana toimi Mika Heikkilä, hänelle kiitokset tsemppauksesta ja konsultoinnista!

Kommentit

Hienosti onnistunut kokonaisuus (sisustaa varmaan vaikea kuvata kun joka suunnalla on antenneja). Korkea antenni on näyttävän näköinen. Säistys sopivan maltillinen että detalit tulevat esiin
Visuaalisesti erittäin miellyttävä malli (vaikka ei lentolaite olekaan) ja taidonnäyte. Huolellinen kokonaisuus, joka innostaa tutustumaan moiseen vehkeen olemukseen ja operointiin tarkemmin. Perisuomalaiseen tyyliin lievästi sanottuna ehkä vähätelty omaa taitavuutta … ”lähes suoraan paketista …” - juu juu. Viimeisen päälle hieno! Ukkeli vaan jalustan reunalle radiota raplaamaan.