Pienoismallit.net

dkm u-47

Flyhawk:in U-boat

Tyyppi VII

Tyyppi VII (saks. Typ VII) oli saksalainen toisen maailmansodan aikainen sukellusvenetyyppi. Alamalleineen se muodosti Saksan sukellusvenelaivaston selkärangan. Aluksia rakennettiin yli 700 vuosina 1935–1945.

VIIB
Tyyppi VII ensimmäisen sarjan ongelmana oli lyhyt toimintamatka, 5400 merimailia 10 solmun nopeudella pinta-ajossa.
Tyyppi VIIB:hen lisättiin ulkoinen satulanmuotoinen polttoainetankki rungon ulkopuolelle, johon mahtui 33 tonnia polttoainetta. Tämä lisäsi toimintamatkaa 2500 merimailia. Lisäksi veneeseen tehtiin tilaa kolmelle lisätorpedolle. Osassa veneitä käytettiin jo VIIA-sarjassa käytettyä MAN:in moottoreita. Osassa veneitä oli hieman tehokkaampi Germaniawerftin moottori. Myös sähkömoottorina saatoi olla AEG:n moottori Brown, Boveri & Cien valmistaman sijaan. Tärkein muutos oli kahden peräsimen asentaminen, mikä lisäsi veneen ketteryyttä. Näitä veneitä rakennettiin 24 kappaletta vuosina 1936–1940 Kruppin Germaniawerftillä Kielissä, Bremer Vulkan-Vegesacker Werftillä Bremen-Vegesackissa ja Flender Werke AG,
Tekniset tiedot:
Mitat ja suorituskyky:
Pituus: 67,10 m
Leveys: 6,20 m
Korkeus: 9,60 m
Syväys: 4,74 m
Uppouma: pinnalla/sukelluksissa: 769/871 tonnia
Nopeus: pinnalla/sukelluksissa: 17,7/7,6 solmua
Toimintamatka: pinnalla/sukelluksissa: 8200 (8500)/80 merimailia
Tehot: pinnalla/sukelluksissa: 2800–3200/750 hv
Maksimisyvyys: 230 (250)m
Miehistö: 44–52
Aseistus: Torpedoja: 14 kpl, neljä putkea eteen, yksi taakse.
Miinoja: 26 kpl
Tykki: C35 88 mm/L45, 220 ammusta
Ilmatorjunta: useita, esimerkiksi 20 mm it-tykki, 37 mm it-tykki.
Mallista:
Mukava rakennettava, siihen asti kun piti laittaa fotoetsejä :(.
Maalattu: Tamiyan TS-32:sella ja Humbrolin 144:lla.

Kommentit

Tuota mallia tehdessä on pitänyt olla suurennuslasin linssi aika kirkas ja käsikin kohtuu vakaa :-). Hauska nähdä minkälaiselta näyttää oikeassa ympäristössään, eli meressä.
No huh!
Tuo menee jo sellaiseksi miniatyyriväkertämiseksi, johon en itse varmaan enää kykenisi. Hattu pois, jne.!
Kiitos ! Markku ja Mika.
No huhuh. Masokistin hommaa Tuomolta. Ja vielä etsiosia mukana. Eihän niitä näe ilman suurennuslasia kukaan, ainakaan tällainen vanha puusilmä.

Malli on näköjään valmis, -( viimeinen kuva )- vaikka kirjoititkin toisin. Mutta haitannooko tuo.
Mikä loota on tuo "Valmis !"- kuvassa oleva peilillä varustettu alusta? Näyttäs jollekin naisten silmäripsivärin tms kotelolle.
Hyvin valittu kuitenkin. Kulkee kivasti taskussa ja on helppo esitellä muillekin. Samaan skaalaan kun rakentaisi kaikki mallit, niin näyttely kulkisi mukana taskuissa.

Tuli myös sellainen asia mieleen, että jos tämän kokoisia malleja alustoineen olisi vaatimus jossain pienoismallitapahtumassa, niin näyttelytilat mahtuisivat vaikka vessaan. Ei olisi kallis vuokra tiloista. Ja heleppo olisi myydä lippujakin, koska kukaan ei menisi pummilla sisään. Toisaalta jono saattaisi muodostua hiukkasen pitkäksi ja pitäisi olla varavessa vessan oikeille tarvitsijoille ja tarpeille.
Kaikkea se Tuomolla teettääkin, mutta hatun nosto on tästä paikallaan.

Tätä on himputin vaikea pojotella, kun kuitenkin pitäisi nähdä tarkemmin. Tietenkään mallia ei voi verrata suurempiin ja siten suhteuttaa pojoja, mutta…no.. annan kuitenkin oman mieltymyksen mukaan nelkun.
- Timppa
Moi Timppa ! Tuo alusta on korurasia johon lisäsin peilin.
Kuvat synnyttivät aluksia ajatuksen valtavan kokoisista tulitikuista ja pyykkipojista… Vaikuttavaa työtä. Alusta on idealtaan ja toteutukseltaan nerokas.

Mitä materiaalia olet käyttänyt vaijereihin? Näyttävät uskottavilta tuossa skaalassa. Lippu loksauttaa leuan auki. Eihän tuolla ole kokoa juuri lainkaan ja näyttää silti hyvältä.
Timo-Matti, "vaijerit" on ompelulangasta purettuja säikeitä.