Pienoismallit.net

Vought F4U-1A Corsair

Tyynen meren näyttämön tähti

Päätin tehdä Corsair-mallin jo aikaisemmin, mutta käydessäni ensimmäistä kertaa Kuivalaisen "K-Marketissa" sattui avuliaiden mallareiden bongaama Corsairpaketti jäämään haltuuni pienen rahansiirron jälkeen. Muina vaihtoehtoina olivat Starfighter tai Skyraider… Tämä Tamiyan malli on laadultaan kyllä ihan eri luokkaa kuin aikaisemmat Hasegavan mallit joita olen kyhäillyt.

merkinnät

Tämä Corsair on ollut melkein puolitoista vuotta jäähyllä. Onnistuin tuhoamaan pari siirtokuvaa ja muutenkin projekti alkoi maistua puulta… Muitakin projekteja tuli aloitettua, mutta sysäyksen Corsairin viimeistelyyn aiheutti aloittamani Zero, jolle päätin vihdoin viimeistellä Corsairin kaveriksi. Tämän päivityksen jälkeen tulee vielä sääistyksestä ja antennien asennuksesta lankoineen.(Mitä en muuten ole aiemmin tehnyt, joten jotain tuskallista tilitystä on odotettavissa :-) )
Lakkaus yleisesti pienoismalleissa käytettävällä vesiohenteisella lakalla ei onnistunut kuten automaalauksessa käytettävillä lakoilla…
Hankin Tamiyan sävysprayt maalausohjeiden mukaisesti. Hyvin nopeasti selvisi, että jälki ei ole sellaista spraysuuttimella, kuin haluaisin.. Tässä pieni päivitys pintakäsittelyn haasteista…
Onnistuin pintakäsittelemään ja viimeistelemään osia, jotka jäävät pääosin piiloon… No, harjoitusta tämäkin, tulevia projekteja silmällä pitäen.
Mallin rungon sisäpuoliset alueet eivät välttämättä näy valmiissa mallissa, joten päädyin sävyttämään tulevaa valokuvausta ajatellen rungon sisäpuolet astetta pienemmän kiiltoasteen omaavalla maalilla.(Tamiyan vesiohenteinen) Sävytin kirkkaasta keltaisesta ja maastovihreästä lähelle aikaisemmin käyttämääni sävyä maalin silmämääräisesti. Mallissa on tarkat yksityiskohdat myös rungon sisäpuolella. Ajattelin yrittää tässä lisätä muutaman johdotuksen tai kaapelisarjan, kunhan löydän sopivan mallin tai piirustuksen, missä niiden kuuluu kulkea.
Ohjaamon eniten tarkkuutta vaativat osiot ovat valmiina. Täytyy kyllä heti myöntää, että melkoisen haastavaa oli maalata kytkimiä, sillä katselin mukana tulleen vihkosen valokuvista mallia. Tamiyan maalausohjeetkin ovat ihan ok, mutta pieniä epätarkkuuksia löytyi kuviin verraten. Ensin tuskailin maalauksien kanssa, kun yritin Rewellin ja Tamiyan pienoismallimaaleilla maalata kytkimiä. Näissä maaleissa pigmentti tuntuu olevan melkoisen heikkoa, ja ne vaativat paksumpia värikerroksia kuin taiteilija-akryylit, joihin siirryin kohtuullisen nopeasti.
Tamiyan malli on kyllä omasta näkökulmasta todella yksityiskohtainen. Laatikon koko verrattuna halvempiin malleihin antaa jo vähän vinkkiä tulevasta… Boxi oli ääriään myöten täynnä tavaraa, mielenkiintoisesti myös Corsairin historiaa ja koneen käytöstä eri rintamilla. Päädyin tekemään kannessa olevan VF-17 koneyksilön, vaikka vähän tekikin mieli tehdä koneesta Korean sodan aikainen versio. Etsiosia löytyi myös mukavasti ihan valmistajan toimesta. Värien suhteen käytin maalauksen esikuvana valokuvia, joita löytyikin kiitettävästi mukana tulleesta oppaasta.