Pienoismallit.net

Spitfire Mk.IXc

Tervehdys!
Edellisestä Spitistä taitaakin olla aikaa sellaiset 30 vuotta ja rakennussarja oli tuolloin joko Matchbox tai Airfix. Tämä sen sijaan oli erittäin laadukas Eduardin Profipack-paketointi, josta taidettiin joku aika sitten ottaa uusintapainoskin. Itse koneesta tai rakennussarjasta nyt ei tarvinne sen enenpää kirjoitella. Malli esittää ranskalaisista kootun laivueen 340 komentajan Bernard Dupérierin konetta vuonna 1942. Osassa Mk.IX koneista oli rungon molemmilta puolilta pyrstöön menevät antennilangat, mutta ilmeisesti ainoastaan aivan varhaisissa malleissa. Tästä ne nyt puuttuu…

Naamiokaavio on sekoitettu Tamiyan maaleista, kuten alapinnan värikin. Kaikki jälkivarjostukset ja korostukset on tehty Abteilungin öljyväreillä. Vanhennukseen käytetty myös Tamiyan Panel line accent-litkuja. Siirtokuvat olivat hyviä, mutta osa kirjaimellisesti suli Mr. mark setter ja softener käsittelyssä! Eipä ole vastaavaa aiemmin käynyt näillä tuotteilla. Onneksi oli vielä vähän jäljellä Microscalen aineita.

Kommentit

Ihan nättihän tuo on. Saitko sulaneiden tilalle uudet, vai saitko paikattua, kun ei noita ainakaan näy? "Parit" siirtokuvat minäkin olen Mark Setterillä sulattanut, ei vaan raaskii heittää menemään, vaikka joka kerta vannoo, etten enää purkkia avaa ;-)
VP 19.2.2018 23:08 Vastaa lainauksella
Todella komea spitfire. Näitä ei voi koskaan olla liikaa.
Olli J. 20.2.2018 15:55 Vastaa lainauksella
Tervo Salminen kirjoitti:
Ihan nättihän tuo on. Saitko sulaneiden tilalle uudet, vai saitko paikattua, kun ei noita ainakaan näy? "Parit" siirtokuvat minäkin olen Mark Setterillä sulattanut, ei vaan raaskii heittää menemään, vaikka joka kerta vannoo, etten enää purkkia avaa ;-)
Muutaman pienemmän jouduin paikkailemaan maalilla, mutta toisen alapuolen kansallisuustunnuksista jouduin korvaamaan. Onneksi sarjassa oli yksi ylimääräinen. Mulla ei ole tosiaan ollut aiemmin ongelmia Mr mark setterin ja softenerin kanssa, mutta ilmeisesti siirtokuvatkin olleet ”järeämpää” tavaraa. Hankin ne aikanaan, kun tuntui, että micro solissa ei ollut tarpeeksi potkua, vaikka kuinka monta kerrosta laittoi. Hyvä näköjään pitää molemmat varastossa.:)
Erittäin tyylikäs Spit. Pidän myös koneyksilön valinnasta. Erityinen plussa siirtokuvien kohdille tehdyistä kulumista ja haalistumisista. Esim. siipien kansallisuustunnukset näyttävät maalatuilta
Olli J. 21.2.2018 13:48 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista!
Erittäin asiallisesti toteutettu Spitfire. Maalaus varjostuksineen ja vanhennuksineen näyttää onnistuneen oikein mainiosti. Aikamoista myrkkyä taitaa tuo Mark Setter olla jos siirtokuvat sillä sulavat! Itsekin tämän sarjan rakentaneena komppaan että loistava sarja mistä saa tällaisia hyviä malleja aikaiseksi.
Ihan vakuuttavan näköinen Spitfire. Viimeistelytekniikat on hallussa. Olivatko oikeiden koneiden pohjat todella noin töhryisiä? No, erottuupa vanhennukset valokuvissa. Yleisilme on asiallinen.

E-P
Olli J. 25.2.2018 19:45 Vastaa lainauksella
Kiitos Janne ja E-P! Noista spitin alapinnoista, niin joidenkin aikalaisvalokuvien (jossa alapuoli näkyy) perusteella oli niissä aika paljon likaa ja varsinkin rungon keskiosa moottorin takana on usein hyvinkin tumma.