Pienoismallit.net

RAT bug

Ratakäyttöön rakenneltu hauskanpitolaite. Lähtökohtana Tamiyan Kuplavolkkari, jota muunneltu paljon. Kone Hasegawan 944 Porschesta, siinäkin muutama muutos.

Kommentit

Uskomattoman hienoa jälkeä kuten muissakin malleissasi. Patina todella hienoa kuten muukin toteutus.
Silläkin uhalla että taas muistutetaan mallailun hauskuudesta vastaan tosikkomaisuus…
Kun ajattelee tätä teknistä toteutusta oikeassa elämässä. Painopiste äärimmäisen takana joten todennäköisesti moottori iskee maahan vähänkin kiihdytettäessä. Toisaalta… sikäli kun käsitän niin tällä konstruktiolla auto kulkee tuulilasi edellä vain peruutusvaihteella sillä 944:n nähden kone on takaperin kulkusuuntaansa vasten.
Työn jälki todella huippu hienoa ja tarkkaa yksityiskohtia myöden. Harvoin autojen osalta keskitytään näin tarkkaan yksityiskohtien mallintamiseen etenkään sisätilojen osalta ja ei aina moottorinkaan…pointsit siitä. Tuosta rottatyylistä voidaan olla montaa mieltä, toiset tykkää…toiset ei, itse kuulun näihin jälkimmäisiin. Hienosti kuitenkin esimerkiksi nuo ruoste efektit ja muut ajan patinat teet, joten työnähän tämä on hieno.
Hienosti tehty ja hauska teema,sisustan lisukeet hienoja ja pinnan ruostutus oikein hyvä.Moottoritoteutuksesta en oikein pidä,ilman keulimisenesto apu pyöriä ei tuolla oikeassa elämässä voi ajaa koin kahdella renkaalla,mutta mallina kylläkin,upia on.
Raine Luotonen kirjoitti:
Toisaalta… sikäli kun käsitän niin tällä konstruktiolla auto kulkee tuulilasi edellä vain peruutusvaihteella sillä 944:n nähden kone on takaperin kulkusuuntaansa vasten.
Nokat uusimallahan sitä nelitahdinkin kiertosuunnan saa vaihdettua, eikö? Ja näissä uudemmissa mahdollisesti jonkun kampuran asentotunnistimen uudelleen sijoituksella. Kaksitahtinen tarvii kuin pyörittää käyntiin väärään suuntaan, ja säätää sytkä.

Mutta joo, hieno toteutus taas Mr. Buggyltä ;-) Et taida näihin Volkkareihin kyllästyä?
Jälleen kerran on Tamiyan Kupla maistanut Kumannon veistä.. Hieno on näin lyhykäisesti sanottuna.. Mites onko yhtään Revellin Kuplaa vielä eksynyt pöydälle, tai edes hyllyyn odottamaan inspiraatiota? :)
Henkka H 20.2.2018 01:29 Vastaa lainauksella
Aika huima esitys. Tuo kone on aivan vimpan päälle detaljoitu muuten vähän happamessa kuplassa. Sisustassa pidän erityisesti tuosta katkaisin taulusta. Työn jälki on sitä tuttua Kumantoa. On muuten varmaan mukavaa tehdä sellaista mallia jottei koko ajan tarvitse tutkia jotain referenssikuvaa että kuinka tämä tänne nyt kuuluu.
Kiehtovannäköistä ruostekäsittelyä - (Ferrex-veto ilmeisesti huolimaton (lol). Maukas kontrasti: rämä kori - kiiltävät pölykapselit/vanteet ja ökymoottori. Mallissa taitavasti hiplatut yksityiskohdat, nappulat, piuhat, letkut … Näyttävä "bad taste"-viritys. (Onkohan tätä RÄT-meininkiä kukaan kokeillut 1:1 bisnessjetissään?)
Volkkareita riittää projektijonossa vielä pitkälle :) Revellin uusi Kuplakin on hankittuna ja tulee jossain vaiheessa työn alle. Mielestäni tuo Tamiya on kuitenkin parempilaatuinen tuote.
Tuli heti mieleen Jyränkön kupla. Linkki

Hienosti tehty.
Tuohan suorastaan huutaa wheelie barseja ja isoa alumiinisiipeä taakse. En pysty käsittämään tätä valmistumisvauhtiasi malleissa , 1/viikko …

Saivarteluun jatkoa ,eikö lähes kaikki automoottorit pyöri samaan suuntaan , myötäpäivään edestäpäin katsottuna , samoin muistaakseni kuplan kone , takaapäin katsottuna tosin . Ei siis tarvetta suunnanmuutokselle…
V-M Kuurinmaa kirjoitti:
Saivarteluun jatkoa ,eikö lähes kaikki automoottorit pyöri samaan suuntaan , myötäpäivään edestäpäin katsottuna , samoin muistaakseni kuplan kone , takaapäin katsottuna tosin . Ei siis tarvetta suunnanmuutokselle…
Kaikista tiedä, mutta ne mitä minä olen kammella pyörittänyt (Lada ja Mosse) kyllä ;-)

Oikeestaan ainoot koneet joiden tiedän pyörivän eri suuntaan "samanlaisuudestaan" huolimatta oli noi VF750 Hondan koneet, joissa keppivetoinen pyöri eri päin kuin ketjuvetoinen.
V-M Kuurinmaa kirjoitti:
En pysty käsittämään tätä valmistumisvauhtiasi malleissa , 1/viikko …
Tuu joskus käymään :) Ei vaan, tämähän on aloitettu vuonna 2006 jo…
No tää on ihan törkeen hieno! Mahtavia yksityiskohtia ja hieno ruoste :0) Melko järee moottori
Taitavasti työstetty ja lennokkaasti ideoitu "crazy" ajokki. Loistavaa! Ei taida tekijän käsi paljon tutista detaljeja ja ruosteita tehdessä, niin on siistiä ja etenkin aidon näköistä. Joku aivan pieni asia parissa kuvassa paljastaa tämän pienoismalliksi mutta helposti (ainakin allekirjoittaneelle) tämä kävisi 1:1-auton kuvasarjasta.
On kyllä todella upea ja on myös paljon mahtavia yksityiskohtia. Kai tuot tämän Tampereen näyttelyyn? :)