Pienoismallit.net

Messerschmitt Me-110C

Toinen todiste mallailukipinän pahasta hiipumisesta, aloitin tämän rakentamisen kesäkuussa 2017 mutta sain valmiiksi tammikuun lopussa ja kuvattuakin vasta nyt. Lopputulokseen olen kohtuullisen tyytyväinen vaikka esimerkiksi kaaviomaalauksen värit olivat aluksi lähes täysin samaa sävyä joten sain maalata yläpuolen kahteen kertaan. Kuvat eivät tee oikeutta lopputulokselle, täytyy harkita uudelleenkuvausta.

Myös antennilangan jouduin asentamaan kahdesti, liian kireälle vedetty ensimmäinen yritys veti kuomuun hennosti liimatun antennin kumoon ja jälkimmäisellä kerralla runkoon menevä osa langasta puolestaan jäi liian löysälle.

Eduardin laatu oli hyvä mutta ei erinomainen, ilmeisesti vanhojen muottien johdosta purseita ja valusaumoja oli runsaasti. Takarunko oli myös hiukan kiero, sen kanssa taistelin hetken että sain sen liimattua suurinpiirtein suoraan. Rakennusvaiheessa epäilin päälaskutelineen kestävyyttä, sen verran hentoiselta sen osat ja kiinnitykset vaikuttivat mutta valmiissa mallissa ne tuntuvat yllättävänkin jämälöiltä.

Vanhentamisen suhteen pysyttelin itselleni sopivammassa keskitasossa, pakokaasu- ja ruutivanoja on mutta hillitysti. Koneyksilö on Ranskassa vuonna 1940 palvellut C-alatyyppi, teemallista jatkumoa aiemmin tekemälleni Panzer II -mallille.

Kommentit

Tummahkot kuvat tekevät mallista hieman synkän oloisen. Toisaalta synkkä olemus sopii satakympille hyvin. Loppujenlopuksi ihan hyvännäköinen kokonaisuus.

E-P
Kuvat ehkä vähän tummat, mutta niidenkin perusteella satakymppi on hyvin onnistunut. Tyylikäs camo ja viimeistely muutenkin. Mallailu on itsellenikin hyvin kausiluontoista, välillä enemmän ja välillä ei ollenkaan. Kyllä se innostus sieltä aina takaisin tulee!
Jonkka 25.2.2018 18:09 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista ja pisteistä.