Pienoismallit.net

BF-109F-4 Kurt Brändle

5./JG 53

Mersu tuskin mitään sen suurempaa esittelyä kaipaa.Kyseessä kuitenkin yksi tunnetuimmista toisen maailmansodan aikaisista konetyypeistä.

Itse malli on EduardinProfipackista rakennettu.Kaksi näitä edun mersuja on tehtyä ja molemmat ovat olleet tosi mukavia rakentaa kitin tarve aivan minimaalinen.Osien yhteensopivuus on aivan huippuluokkaa.Ainoat lisäykset malliin oli jarruputket ja kk-piiput,jotka ovat omaan silmäänikin hieman liian isot,kun messinkikiset onnistuin tiputtamaan moottoripellityksen sisään.
Koneen esikuvasta onnistuin löytämään vaan ainoastaan pari profiilikuvaa joiden perusteella tein maalauksen ,joten en tiedä onko sataprosenttisesti oikein.

Kurt Brändle syntyi vuonna 1912 Ludwisburgissa ja wikipedian mukaan omisti sekä moottori/purjelentolupakirjat ennen astumistaan Luftwaffen palvelukseen vuonna 1935.Komennettiin JG53 vuonna 1939,jossa saavutti kaikenkaikkiaan 14. ilmavoittoa länsirintamalla.Vuonna 1942 komennettiin JG3. itärintamalle ,jossa palkittiin ritaristillä 1.päivä heinäkuuta 42 saavutettuaan 49 ilmavoittoa.Saavutettuaan 100.ilmavoittonsa hänet palkittiin ritariristillä tammenlehvin elokuun 27. päivä 1942.Sadannenviidenkymmennen ilmavoittonsa jälkeen hänet kommennettiin valtakunnan puolustukseen ,jossa kaatui marraskuun 3.päivä 1943.Ilmavottojen kokonaismäärä vaihtelee lähteestä riippuen 172-180.

Malli kuvaa Brändlen nimikkoa vuonna 42 ,kun 5./JG toimi sisiliassa maltan saarron yhteydessä.Ei ihan tainnut mahtua ryhmiksen aikajaksolle ,mutta juttua oli että malta kelpaa .Poistan ryhmiksestä jos ei kelpaa :) .

Kommentit

Todella hieno Mersu ja hieno camo mihin en ole aikaisemmin törmännyt
Kaunis kone.

Kuuluuko runkoon tuleva antennilanka olla noin löysällä? (Tämä on suora kysymys, ei sisällä arvostelua.) Millaista materiaalia se on alkuperäisessä?
Kiitoksia Tero ja Sakari . Camo olikin syy miksi tein tuon mallin ,on sen verran piristävä poikkeus noihin normi camoihin.
Sakari kyllä se vaijeria muistaakseni oikeassa koneessa on ja kyllähän se vähän löysälle jäi, kun kerrankin pikaliima toimi nopeammin ,kun normaalisti enkä enää viitsinyt ruveta repimään irti.
Varsin tyylikäs Mersu harvinaisemmalla camolla. Työjälki ja viimeistely on siistiä. Voisiko camo olla Afrikka kaavio johon on kenttäoloissa lisätty vihreää kun koneyksilö on päätynyt Sisiliaan?

E-P
Mersu hienolla camolla, eli pakko tästä on pitää. Hienoa ja siistiä rakennus- ja viimeistelytyötä. Tätä camoakaan ei hirveästi ole nähty täällä aiemmin, eli mukavaa vaihtelua sekin. Hieno malli!
Kiitoksia kommenteista e-p ja janne . Saattaa olla camon syy tuokin tai sitten oli tarkoitus lähettää itärintamalla tiedä sitten :) .