Pienoismallit.net

Leopard 2 A4

Ps 273-89

Eletään herran vuotta 2007 kun allekirjoittanut pääsee valtion pitkän ja kapean leivän syrjään kiinni varusmiehenä. Pienestä pojasta lähtien hän on haaveillut olevansa panssarivaunun ajaja. Aktiivisella lobbaamisella hän pääsee palvelemaan kauas kotipaikkakunnastaan Panssariprikaatiin. Yksiköksi valikoituu toivottu 1.PSVK. Hyvin sujuneen alun jälkeen tulee miehistöjen valinta, edelleen sisäisesti pieni poika saa haluamansa ajajan pestin. Alle hän saa mieleisensä Leopard 2 A4 vaunun. Unelmasta tuli totta! Kyseinen malli kuvastaa siis ajamaani Leopardia, vaunuja toki vaihdeltiin usein palveluksen aikana mutta tästä vaunusta Ps 273-89 löysin kuvan arkistoistani.

Päätin muistella omaa kotiutumistani sekä ajan kultaamia muistoja tekemällä tämän mallin. Malli on ensimmäinen, jonka olen tehnyt "ajatuksella" sekä tutkin useita eri referenssejä tätä varten. Nyt sain mielestäni tekemiseen lisää mielekkyyttä kun aihe on itselle hyvinkin läheinen.

Vaunun tein Mengin loistavasti kasautuvasta Leopard 2 A4 mallista. Aikaa ja sormiani säästellen ostin tähän KMTn Leopard suomi muunnossarjan Ranskasta, joka oli laadullisesti mielestäni kehno esimerkiksi osien mitoituksen ja istuvuuden takia. Lisäksi uskalsin kokeilla kunnolla myös skrätsäämistä. Valitettavasti puhelimessani olleet työvaihekuvat rakentamisesta ovat pirstaloituneet puhelimen mukana, niistä olisi nähnyt hyvin aftermark osat sekä skrätsi työt. Mutta mainittakoon kahvat, antennit, erilaisia kiinnikkeitä.
Vaunun johtaja on yhdistelmä miniartin ja zvezdan figuureja.
Malli maalattu Akan, Tamiyan ja Vallejon maaleilla. Lakattu lopuksi mattalakalla. Vaunun kyljissä olevat reput on valmiita reppuja joista yritin saada milliputilla suomen ryhtisäkin näköisiä. Kurattu maaleilla ja multa-hiekka-liima kombolla.

Tein mallille myös alustan johon käytin puuta, kaverin työmaalta saatua eristelevyä, kipsiä sekä maa-ainesta.
Lisäksi löin alustaan kiinni vanhan barettimerkkini.

Tämä oli kyllä mielekäs projekti ja ajattelin myös jatkossa tehdä palveluksessani näkemääni kalustoa.
Jatkoa varten toivoisin rakentavaa palautetta, kiitos jo etukäteen!

Kommentit

Erittäin tyylikäs Leopaarti ja erinomainen taustakertomus!! Pidän!!!!
Hieman mallista ohi, mutta kommentoin alustaa.
On kerrankin tie todella luonnollisen näköinen. kuvassa numero kahdeksan realismi varsinkin on käsin kosketeltava.
Komppaan Timoa tuon alustan suhteen! Todella upea!!
Jermakki 12.2.2018 17:31 Vastaa lainauksella
Komppaus Timolle ja Petrille, mutta hienosti on toteutettu Leokin. Torniin ripustetut reput muodostavat pienen laatupoikkeaman. Eikä ne kyllä toimineet livenäkään. Hyvä kokonaisuus figu ml.
M.A. 13.2.2018 13:26 Vastaa lainauksella
Kiitos herrat kommenteista, alusta oli omastakin mielestä yllättävän onnistunut näin ensimmäiseksi yritykseksi. Reppujen milliput muovaaminen teki niistä suht könttejä, mutta pitäähän sitä miehistön kalsaritkin kulkea kyydissä :)