Pienoismallit.net

DH.100 Vampire FB Mk.52

VA-3, Porin lentokenttä 1953

Tsekkiläisen Mark 1 modelssin DH Vampire "In the north" sarjasta rakennettu Vamppi, mittakaavassa 1:144. Mallista sen verran että ei mennyt ihan itsestään kasaan, vaan kittiä meni useampiin paikkoihin täyttämään huonoja sovituksia, muuten meni suht vaivatta kasaan ja suoraan laatikosta (näihinkin siis ilmeisesti jotain after market osia saatavilla??) Vampirea ei tarvitse lentokone harrastajille tuskin erikseen esitellä, mutta kyseessä siis konetyyppi jolla ilmavoimat siirtyi suihkukone aikakauteen 22. tammikuuta 1953. Näitä oli suomella 6kpl VA-1…VA-6 ja Vampire Trainer koneet sitten erikseen VT-1…VT-9

Aseistuksena edessä nokan alaosassa 4kpl 20mm Hispano-Suiza Mk.5 tykkiä ja mahdolliset ripustimet siivissä pommeille tai rakettikaseteille. Rakentamassani mallissa siipien alla ulkoiset lisäpolttoaine tankit.

Moottorina de Havilland Goblin 2 turbojet ja huippunopeus 882 km/h.

Itsestäni sen verran että olen kunnostautunut lähinnä fantasia/sci-fi figuurien maalaamisessa vuosien varrella, tätä ennen olen pari lentokonetta väsännyt enemmän tai vähemmän onnistuneena. Joskus silti hyvä astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla jotain erilaista, näiden pariin palaan aivan varmasti vielä ja itselle mittakaava 1:144 sopi hyvin rakennettavaksi.

Maalasin mallin Vallejon aluminium värillä, siirtokuvat laitoin paikoilleen Micro setin/Micro solin sekä parketti vahan avustuksella ja lopuksi vedin vielä mattalakan päälle.

Malleja tuli boxissa siis kaksi, eli 2 in 1 ja siirtokuvat löytyvät Suomen lisäksi Ruotsalaiselle, Norjalaiselle ja Englantilaiselle koneelle.

Lopuksi haluan sanoa että virheitä varmasti löytyy, mutta olen suht tyytyväinen lopputulokseen ja opin taas jotain uutta :)

Kommentit

Aika kivan näköinen ”pimeän puolelle” astuminen! Kokonaisuus näyttää todella hyvältä!! Joskus on virkistävää kokeilla jotakin ihan uutta…
Pidän!!
Siistin Vampiren olet rakentanut, onnittelut siitä. Millaisia palikoita oli sarjassa tarjolla ohjaamoon? Tuolta kuomun alta näkyy ainakin penkkiä.
Jusa 7.2.2018 22:53 Vastaa lainauksella
Timo-Matti H kirjoitti:
Siistin Vampiren olet rakentanut, onnittelut siitä. Millaisia palikoita oli sarjassa tarjolla ohjaamoon? Tuolta kuomun alta näkyy ainakin penkkiä.
Tuo mikä kuomun alta näkyy on osa väliseinää/penkin takana oleva panssari? Penkki on hieman alempana. Ohjaamo koostui pelkästään mittaritaulusta johon mittaristo decaali, penkki, ohjauskeppi ja takaseinä. Eipä paljoa jää näkyviin johtuen varmaankin mittakaavasta ja kuomun lasin suhteellisesta paksuudesta…
Syytä ollakin tyytyväinen.
Todella hienoa työtä pieneen mittakaavaan.
Vampire ei ole mikään iso kone, joten tuossa mittakaavassa sen rakentaminen on jo hienomekaniikkaa.