Pienoismallit.net

T 62

Prahan kevät 1968

Harrastuksen uudelleen aloittelua, sukellusvene pikkuisen lepää niin otin pienen sivuprojektin

Kommentit

Aiheena dioramassa on Prahan kevät 1968, vähemmän esillä ollut aihe, sinänsä mielenkiintoinen kun siitä löytyy aika paljon kuvamateriaalia netistä, esim googlen kuvahaussa Prague spring 1968.. siellähän pyöri noita venäläisiä vaunuja aikaa monta mallia.
Ensimmäinen ajatus oli rakentaa sen tunnetun kuvan pohjalta, missä vaunu jyrää rakennusta mutta päädyin vähän yhdistelemään montaa kuvaa.

Edellisestä rakennusprojektista kerkisi muutama vuosikymmen vierähtää, mutta yhtä kivaa edelleen.
Vaunun väri on ehkä vaaleampi kuin luonnossa, mutta toisaalta silloin siinä näkyy paremmin kaikki pienet kulumat ja kolhut.. kyseessä on kuitenkin vaunut mitkä on kasarmeilta kerätty, niin ei oikein voinut hirveästi laittaa ruostettakaan, paitsi pakokaasujen aukolle missä tietenkin metallin lämmetessä ottaa varmasti pintaruostetta, unohtamatta ympäristön nokeamista.

lokasuojia, laatikoita, polttoainetynnyreitä sekä kaiteita muokkasin vähän lämmittämällä.

Pohjavärinä on musta sen päälle ruiskutin hiuslakkaa ja sitten youtubesta vedetty ohjeella vallejon 2 tummaa oliivia 1 khaki väri pintaan, siitä sitten märällä pensselillä tekemään kulumajälkiä. sitten vallejon washilla korostaen kulmia luukkujen reunoja sekä vähän sotkien pintaa, varoen ettei tulisi ihan ryvettynyt, kun kuitenkin vaunu liikkuu kaupungissa.
Matti M 5.2.2018 19:35 Vastaa lainauksella
Hyvä aihe, toteutus myös, olet saanut Tamiyan vanhasta sarjasta kelpo mallin, jälleen hyvä osoitus siitä että noista iäkkäämmistä ja nykypäivänä ei niin tarkoista rakennussarjoista saa huolellisella viimeistelyllä näyttävän mallin.
Perussiisti suoritus, jossa oikeastaan mikään muu ei hyppää silmille kun tuo tausta mallailurekvisiittoineen. Näyttäisi vielä paremmalta hieman rauhallisemman taustan kanssa.
Joo kyllähän se tausta olisi pitänyt miettiä, mutta sanotaan suoraan että into voitti järkevän ajattelun ja paremman sommittelun.

Seuraavan kanssa mietin ensin, ja lataan vasta sitten.