Pienoismallit.net

Wild Bill Kelso P-40

Anteeksi missä on Hollywood?

Wild Bill Kelso, tuo hulluista hulluin elokuvapilotti Steven Spielbergin elokuvasta, 1941 - Anteeksi missä on Hollywood? Kaikki jotka ovat elokuvan katsoneet, tietävät. Te jotka ette ole elokuvaa nähneet, katsokaa se. Automallarin välihommana tekaisin tällaisen, kun se on aikansa hyllyssä vuoroaan huutanut. Legaton sarja ei ole maailman mahtavin setti, mutta ankaralla viilaamisella ja hiomisella nekin osat istuivat yhteen. Kaikki alkoi pilotista, jollaiseksi ei valmista löydy, joten itse piti sellainen tehdä. Käytin varaosalaatikosta löytyneestä normipilotista ruumiin, sekä liitin kädet ja pään Hasegawan vanhasta pilottisetistä. Ihan sellaisenaan ne eivät autuutta tuoneet, mutta kun niihin hieman leipoi kitistä takkia ja kypärää, niin oltiin riittävän lähellä. Metallilanganpätkästä sikari ja maalilla loput. Wild Bill oli niin kova jätkä, että veti silmukoita ilman turvavöitä elokuvassa, joten en minäkään niitä lisännyt vaikka sellaiset oli valmiina. Cokis pullon sorvasin kirkkaasta valurangasta, maalasin sävyyn ja liimasin kouraan, viittä vaille tuulilasin kehykseen avattavaksi. Kone itsessään on melko suoraan laatikosta rakennettu, lukuunottamatta etsattua mittaristoa ja penkkiä. "Pyörivän" potkurin toteutin kirkkaasta muovilevystä, sillä nyt ei ollut aikaa etsiä sähkömoottoria potkuria pyörittämään. Elokuvan lentokohtaus johon mallin tilanne sijoittuu oli kuvattu Grand canyonissa, joten taustakuvaksi varastin netistä sopivan kyseisestä paikasta. Mallia en chipannut, sillä elokuvan kone oli varsin hyvässä maalissa, mutta hieman säistystä muuten laitoin kuitenkin. Koitin saada koneen sellaiseen kulmaan taustan kanssa, että sen saisi kuvattua taustan kanssa etuviistosta. Tausta olisi saanut olla vielä suurempikin, mutta nyt siihen ei ollut mahdollisuuksia.

Kommentit

Hyvä veto! Onhan siisti ja silkintasainen pinta koneessa ja hyvät hampaat. Taitaa olla kuitenkin pilotin ympärille rakennettu malli? Asiallinen setti. Leffakin oli aikanaan mieleinen - uskaltaisikohan katsoa sen uudelleen … vai särkyykö illuusio…
Aivan mahtava. Nätti malli ja hieno idea!
Kas kas, Petrikin vielä hengissä ja harrastuksen parissa :)

Hyvä idea, mutta pari kohtaa tökkii silmään, toi "pyörivän" potkurin toteutus, joka on liian kaksiulotteinen, ja toinen tuon taustakuvan väritasapaino verrattuna sun omiin, joilla tuo malli on valaistu.
Tervo Salminen kirjoitti:
Kas kas, Petrikin vielä hengissä ja harrastuksen parissa :)

Hyvä idea, mutta pari kohtaa tökkii silmään, toi "pyörivän" potkurin toteutus, joka on liian kaksiulotteinen, ja toinen tuon taustakuvan väritasapaino verrattuna sun omiin, joilla tuo malli on valaistu.
Joo, vielä potkii, mut vähä iisimmin. Sähkömoottoria olisi kaivannut, vaan ei ehtinyt ruveta tilailemaan. Tausta on vaan kuva, pitäisi rakentaa koko kanjoni että näyttäisi hyvältä.
Hienoa työtä - ja vielä herrasmiesten skaalassa! Erityisesti ihailen tuon kokoisen figuurin modifioimista.
AJ 14.3.2018 18:42 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Aivan ässäaihealue ja hyvin onnistunut lekomalli; palautti hyvin mieleen ko. leffan ja ko. henkilöhahmon. Hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ