Pienoismallit.net

Tuliasema

Vladimiriä suoraan sanottuna ketuttaa, Marraskuinen ensilumi on satanut ja polttopuita pitäisi tehdä että saa pidettyä pienen maatilan mökin lämpöisenä. Homma kuitenkin keskeytyy Saksalaisten karauttaessa aamun ensivalossa hyvään, suojaiseen tuliasemaan niin että rapa roiskuu ja tanner tömisee. Kyllä siinä rauhallisempikin pientilallinen alkaa kirvestä heilutella.

Kommentit

"Saksalaisten karauttaessa aamun ensivalossa hyvään, suojaiseen tuliasemaan niin että rapa roiskuu ja tanner tömisee. Kyllä siinä rauhallisempikin pientilallinen alkaa kirvestä heilute"

Huono ajatus. Jos noina aikoina heristelisit tuleville saksalaisilline kirvestä, niin elämäsi olisi varmaan lyhyt.
Tuskin dion ajatusta on esiinnynetty perustellusti?, tai jos on esiiintynyt, niin isännästä on tullut vainaa tosi nopeasti, ja sille on joku poliittinen tarkoitus?

Huono aihe?, ellei sillä haluta korostaa monia kuolleita isäntiä poliittisen tarkoituksen mukana?
Sodassa sattuu vaan ikäviä asioita ja isäntienkin tulee tajuta se. Itsensä ja lapsiensa elämänsisien vuoksi erityisesti.
Mutta hyvä miljöö.
Marraskuinen tunnelma tulee hienosti esiin ja maasto sekä rakennus ovat uskottavia.
Hienosti toteutettu dio…monista yksityiskohdista näkee tiettyä toiminnan ja liikkeen tuntua. Ajoneuvot ja sotilaat mallinnettu hyvin, ehkä tuon it-ajoneuvon ohjaamokuomunkin katolla voisi olla hieman juuri satanutta lunta. Samoin tuo mökki katolle sataneen lumen kera on hieno, jopa savuhuntukin leijailee savupiipusta…hyvä idea! Mitään politiikkaa en diossa näe…näen vain hienosti toteutetun aiheen. Tuon ukon kohtaloon tuskin vaikutti se oliko kirves kädessä vai ei…aika sattumanvaraisia oli siviilien ihmiskohtalot siihen aikaan.
Kiitos kommenteista. Juu, mitään politiikkaa ei dioon liity ja Vladimirkin eleli onnellisesti torpassaan aina vuoteen 86, jolloin joutui pakkosiirretyksi alueelta läheisen pripyatin kaupungin vieressä sijaitsevan voimalaitoksen räjähdyksen vuoksi… ;)
Hieno dioraama ja hauska tarina vaikka siitä joku jo mielensä pahoittikin. Mistä tuo hirsimökki on tehty, oliko valmis muovi/kipsisarja vai kasa rimoja?
Mökki on kasailtu rimoista, jäätelötikuista ja puulevystä. Piippu (vähän liian matala, huono veto) das massasta muurattu.
Mahtavaa, hienoa että joku viitsii tehdä vielä jotain "tyhjästä" eikä kaikkeen käytetä valmista tavaraa. Kolhoosilainen ei ole pätevin mahdollinen piipun muuraaja joten tällä mennään, ikkunaa auki sit vaan jos savuttaa.
Mukavan näköinen dio, käsitöitähän noissa aina on riittävästi. Näissä dioraamoissa itseäni kiehtoo tunnelma / fiilis, vaikka sota hommissa se ei aina kovin iloinen olekaan.
Kalusto ja figuurit ovat varsin hyvin toteutettu, ainakin kuvista katsellessa.
Diossa oleva puu on ilmeisesti luonnontuote ? Onko tuo kulunut lumi tehty mistä / miten?
Puu on värkätty oksista, lumi on ruokasoodaa ja vesi/erikeeper seosta hiuslakalla ryyditettynä. Törröttävät heinänkorret putkikierreliitoksissa käytettävää hamppua.
Hieno yhdistelmä omaa tekemää ja muovimalleja. Minäkään en näkisi mitään uhoa siihen, että henki lähtee kirvestä heilutelemalla.
Ihmisiä ne sotilaatkin ovat ja jos heille ei koituisi tuossa vahinhinkoa, niin tuskimpa kuulaa otsaan tarjoaisivat. Ehkä ruokaa mieluummin.
Dioraamasta senverran, että tuliaseman kun on sakemannit löytäneet, niin ovatko he motissa, koska molempiin suuntiin piiput osoittaa?

Myös hieman lähikuvia olisi odottanut, niin voisi arvioida pintakäsittelyjä. Kokonaisuus on mielestäni ihan hyvä ja omat tekemäsi rakenteet nostavat aina mallin arvostusta.
Jyri Partanen kirjoitti:
Puu on värkätty oksista, lumi on ruokasoodaa ja vesi/erikeeper seosta hiuslakalla ryyditettynä. Törröttävät heinänkorret putkikierreliitoksissa käytettävää hamppua.
Kiitos Aina täytyy koittaa ottaa opiksi.
JJ Hilska 24.1.2018 16:47 Vastaa lainauksella
Tässä diossa on kaikki osa-alueet mielestäni kelvollisesti onnistunutta. Täytyy alkuun huomauttaa että figuurien istuvuus paikkoihinsa on erittäin hyvin onnistunutta sekä niiden asennot, jotta huomaa että ne tosiaan ovat tekemässä kuka mitäkin, myös niiden vanhennukset ovat mukavasti onnistuneet tuomaan tietynlaista itärintamafiilistä kehiin.
Nashornin Ostketteneistä lisäpisteet, ne ovat jotenkin tyylikkäitä lisävarusteita tankkeihin ja toki vielä kun ollaan niille suunnitellussa ympäristössä. Hyvä huomio on myös se että osastot tarvitsevat myös ilmasuojaa kuten tässä on tuotu hyvin esille.
Malleissa on aina kiva jos tekijä on perehtynyt siten, että on heittää siihen jokin taustatarina, kuten tässä ja joku pieni huumori pitoisuus on pisteenä vielä i:n päälle.
Harmaa tausta kuvissa sopii kokonaisuuteen, joten vaikutelma on sen verran autenttinen työnjäljen kanssa, että voisi välillä ajatella, jopa että on kyse oikeista valokuvista 1:1 tilanteesta.
Kannatta jatkaa samalla linjalla tulevien projektien kassa.
Timo Rissanen kirjoitti:
Dioraamasta senverran, että tuliaseman kun on sakemannit löytäneet, niin ovatko he motissa, koska molempiin suuntiin piiput osoittaa?
Flakvierling puolitela antaa ilmasuojaa venäläisten maataistelulentokoneita vastaan, ja nehän voivat yllättää mistäpäin vaan. Vähän hölmösti ehkä ajaneet asemaan, mökki rajoittaa ampumasektoria aika tehokkaasti kun tarkemmin miettii.
Figujen istuvuudesta voi kyllä kiittää tamiyaa, asennot saatu todella realistiseksi minusta. Ostkettenit on hyvän näköiset kun normia leveämmät, tuskaiset vaan kasata pala palalta… Telat tummensin kloriitti/etikka liuoksella, toimii aika kivasti, kunhan muistaa tehdä ulkona purkautuvan kloorikaasun takia. Kiitos kommenteista, itse kuvista huomaa monta kohtaa joita vielä parantaa ja varmaan vielä pientä hienosäätöä teenkin dioon.