Pienoismallit.net

Sopwith Snipe

Australian lentojoukot 1918

Isommat kuvat ja myös muutama rakennuksen aikainen kuva. Osallistuin mallilla Kitmaker.netin ANZAC-ryhmärakenteluun.

Sopwith Snipe oli englantilainen Ensimmäisen maailmansodan loppuvaiheen hävittäjä; taistelutoimet loppuivat muutaman viikon kuluttua koneen käyttöönotosta. Snipe oli hitaahko, mutta ketterä ja omasi hyvän nousukyvyn. Kone oli Isossa Britanniassa sotilaskäytössä kahdeksan vuotta.

Pienoismallin esikuvan lentäjänä oli australialainen Thomas Charles Richmond Baker, joka saavutti 12 ilmavoittoa, joista seitsemännen tällä yksilöllä. Hänet ammuttiin alas marraskuussa 1918 kuutta päivää ennen aselepoa. Kuolleessaan hän oli 21 vuotias.

Wingnut Wingsin malli on helppo ja vaikea rakennettava. Kunhan kaiken tekee huolella, niin kaikki sopii ongelmitta paikoilleen: esimerkiksi siipien asettelussa ei tarvitse rakennella telineitä tai vastaavia -- tuet kiinni alatasoon ja ylätaso paikoilleen. Tein takiloinnin tällä kertaa helpomman kaavan mukaan vetämällä langat siipiin poraamieni reikien läpi sivusuuntaisissa viistovanteissa. Pituussuuntaisiin mallissa olikin jo valmiina hyvin pienet reiät. WnW:n mallit ovat työläitä rakennettavia, mutta huippuluokan suunnittelijat ovat saaneet näistä vaikeasti pilattavia.

Kommentit

Eihän tuosta voi kuin pitää. Nämä loistavat WnW:n 1/32 lekot saavat 1/72 kangaspuumallarin lähes epätoivon partaalle. Seuraava:
"WnW:n mallit ovat työläitä rakennettavia, mutta huippuluokan suunnittelijat ovat saaneet näistä vaikeasti pilattavia."
pitää varmasti paikkansa.
Täytyy kaikesta huolimatta joskus koettaa saada työn alle Tokon/Rodenin vastaava 1/72 versio.
Aina kiva nähdä 1.MS:n koneita sivustolla! Tyylikkäästi toteutettu Snipe, rakennusjälki on oikein onnistunutta. Edellisestä omasta WnW:n mallista onkin jo tovi, eli uskaltaisikohan sitä kohta taas… Ainakin tämä upea Snipe siihen houkuttelee! Mitä maaleja käytit? Etenkin tuo PC12 ja CDL kiinnostaa. Ja millä langalla teit takiloinnin?
Kiitos kommenteista.

Maaleina olivat Vallejo Model Color 985 Hull Red ja 990 Light Grey (RAL 7001). Vähän sellainen tuntuma, että 985 saattaa olla liian punainen. Langat ovat EZ Lineä. Heavy takiloinnissa (0.15 mm) ja tavallinen muissa (0.075 mm).
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Heavy takiloinnissa (0.15 mm) ja tavallinen muissa (0.075 mm).
Tässä skaalassa pitääkin jo ottaa eri paksuikset siimat eri kohteisiin soveltuvasti.
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Kiitos kommenteista.

Maaleina olivat Vallejo Model Color 985 Hull Red ja 990 Light Grey (RAL 7001). Vähän sellainen tuntuma, että 985 saattaa olla liian punainen. Langat ovat EZ Lineä. Heavy takiloinnissa (0.15 mm) ja tavallinen muissa (0.075 mm).
Ruskea sävy on minusta suht ok. Kannattaa muistaa, että loppusodan PC10 oli ruskeampi, vuoden 1916 tienoilla vielä vähän vihertävämmän ruskea.

Pienen huomautuksen maalauksesta antaisin kuitenkin: Yläpuolten ruskea ylti myös alapinnoille parin tuuman verran muodostaen ikäänkuin ruskean ääriviivan pellavanvärisille siipien alapinnoille.

Hieno "kurppa" kuitenkin!

t. Mikko
Kiitos parannusehdotuksesta ja tosiaan yläpinnan värin pitäisi jatkua vähän matkaa siipien etureunan ja kärkien alapuolelle. Pidänpä mielessä seuraavaa mallia rakentaessa.