Pienoismallit.net

FRX-99 Rafe Hammerhead UAV

Tulevien aikojen monitoimihävittäjä

Vähän taustaa:
Kaikki kykenevät perinteiset militäärilentäjät olivat jo siirtyneet rauhaisasti Air-China-Finnairille ja kaikenmoiset sotatoimet suoritettiin mukavasti etätyönä kotisohvalta. Yllättäen Ilmavoimat saivat varsin mittavan kryptovaluuttalahjoituksen Nuuksiolaiselta Matti von Mäkyseltä. Hän oli löytänyt ikivanhasta läppäristä muutaman tuhannen kryptokolikon kokoelman, arvoltaan joitakin biljardeja. Muutama sata miljardia sijoitettiin heti uuteen ketterään NX-1 tarjouskilpailun UAV-kalustoon. Perinteisen valvontahomman lisäksi uudet Hammerhead -lennokit kykenivät myös reippaaseen torjunta- ja tuhoamishommiin. Tavaraa kun oli mahdollista sijoittaa siipien alle ja päälle. Lennokin suoritusarvoja kysyttäessä saadaan autobot-chatiltä diplomaattinen vakiovastaus: ”Kovaa sillä liikutaan ja tokkopa sillä avaruuteen asti mennään”.

FRX-99 Rafe Hammerhead, 1/144, valmistaja: Platz, vuosikerta: 2013
Veikeännäköinen mallisarja on Japanilaisen Platzin hieno ja pieni viritys. Valu on virheetön, ohut ja taipuisaa muovia. Ehkä hitusen pehmeämpää kuin keskiarvo. Rakenusohjeet umpijapania ja hyvin kuvitettu. Mukava rakentaa, koska sopivuus on hyvä. Kaikki on kohdallaan ja siirtokuviakin useampi sata(!), vaikka mallin kärkiväli on vain 9,8cm. Rakennusjärjestys on tärkeä hahmottaa etukäteen yksityiskohtien maalailusta riippuen.

Pohjat vetelin MRP pohjamustalla. Tämän kokoisen mallin tekisi mieli maalailla kokonaan MRP:llä, mutta haluttuja sävyjä ei tähän hätään itsellä ollut, joten ohentelin Vallejot ja sumutin harmaat, metallivärit ja signaalipunaisen akryyleillä. Siirtokuvien jälkeen elävöittävä öljypesu (öljymaali/hajuton tärpätti wash) ja pienien vuotojen ja kulumien tipsuttelu finaaliksi.

Siirtokuvista jätin reilusti pois autonomiselle sota-ajalle tarpeettomat ”no step” ”danger danger” -merkinnät. Olivat useimmat kooltaan alle millin, olisivat näyttäneet enemmän maalausvirheiltä. Ja eihän robotit ja itsekorjaavat laitteet moisia varoituksia tarvitse.

Sarja oli hyvä (nakki)sormi-, pinsetti- ja rakennusjärjestysharjoitus itselle ja mainio suoritus Platz-valmistajalta. Seuraavaksi sitten joku vähän kookkaampi malli.

Kommentit

Aivan mielettömän hieno tarina ja mallin toteutus!
Kiitos kommentista. Tulevaisuus on joskus mieletön. Välitänkin mallia koskevat kiitokset Platzin porukalle.